ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μας επισκέφθηκε για δεύτερη φορά ο πρωθυπουργός της χώρας! Βάλτε τώρα και το ότι είμαστε στο επίκεντρο σ’ ο,τι αφορά την αποθήκευση των εμβολίων κι ότι πριν λίγο καιρό ήμασταν λόγω «Ιανού» πρώτο θέμα σε εγχώρια και ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, ε, τι άλλο θέλουμε για να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε εισέλθει σε κατάσταση… πρώτης προβολής;

Γίναμε κόμβος! Οπως ακριβώς το έλεγε ο Μίμης Φωτόπουλος ως σταθμάρχης της “Θυμαριάς” στη θρυλική ταινία με τον Λογοθετίδη (ΦΩΤΟ – Βίντεο)! Εμείς και η… Θυμαριά! Τώρα που κόπηκαν και οι αποστολές αθλητικών συλλόγων για τους αγώνες στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλει, θα μας επισκέπτονται υψηλά ιστάμενοι, κάθε λίγο και λιγάκι, για να παίρνουμε τα πάνω μας!

Να επικοινωνούμε, ρε αδερφέ, λίγο με τον έξω κόσμο! Μην ξεχνάμε πως παρότι βρισκόμαστε στην… παραμεθόριο (στο κέντρο της Ελλάδας δηλαδή!) πλέον, γίναμε, οπως προαναφέραμε, κόμβος!

Από την πλημμύρα και μετά έχουν αλλάξει όλα. Τόσο που είχαμε μέχρι και πανηγυρισμούς! Μου έλεγε ένας φίλος ότι ένας γνωστός του, λίγες ημέρες μετά την καταστροφή, κερνούσε κιόλας στο τσιπουράδικο πριν προκύψει το δεύτερο lockdown!!! Στην υγεία του… Ιανού! Άμα τσιμπάς αποζημίωση παρότι βρίσκεσαι στον… τρίτο όροφο γιατί να μην κεράσεις;

Θα ήταν προφανώς στο πρώτο κύμα… αποζημιώσεων! Τότε που η αγανάκτηση από την ασύλληπτη καταστροφή ξεχείλιζε μαζί με τα λασπόνερα και τα βατράχια των ποταμών που μπήκαν στα σπίτια και στα μαγαζιά μας!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τότε δόθηκε εντολή για άμεσες αποζημιώσεις ώστε να καταλαγιάσει λίγο η οργή! Βλέπετε για κανα μήνα ξελάσπωνε αβέρτα η Καρδίτσα και το βλέμμα όλων ήταν θολωμένο από τη λάσπη!!! Ηταν άκρως επικίνδυνο τότε να πλησιάσεις από κοντά Καρδιτσιώτη!

Θα ήταν ψέμα να πει κανείς ότι δεν έπεσαν χρήματα και μάλιστα σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλες περιοχές όπου αντιμετώπισαν τα ίδια φαινόμενα. Ομως, αν εξαιρέσουμε κάποιους που ούτε καν σφουγγάρισαν και τσίμπησαν οκταχίλιαρο, μιλάμε για μια ασύλληπτη καταστροφή!

Το λιγότερο που θα μπορουσαν να κάνουν δηλαδή οι αρμόδιοι ήταν να δρομολογήσουν μια αποζημίωση που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν ανταποκρίνεται στις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν οι συμπολίτες!

Αφήστε που υπάρχουν πολλοί που ακόμη δεν έχουν παρει τίποτα ενώ καταστράφηκαν τα σπίτια τους και τα αυτοκίνητά τους! Υπάρχουν κι ακόμη περισσότεροι που υπέστησαν τρομακτικές ζημιές και δεν εμπίπτουν… στις διατάξεις διότι δεν προβλέπεται αποζημίωση για τα υπόγεια, όπως για τον… τρίτο όροφο! Και το βασικότερο; Αυτές οι αποζημιώσεις δεν βγήκαν απο την τσέπη κανενός μπρούκλη!

Δικά μας λεφτά, φορολογούμενα είναι και μάλιστα… “ματωμένα”…