H ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ενημέρωση και η γνώση είναι βασικές προϋποθέσεις για την πρόοδο και την ποιότητα ζωής μιας κοινωνίας. Κι όμως στην εποχή που η είδηση και η πληροφορία μεταδίδονται με ταχύτητα φωτός, στην εποχή που ανοίγεις το ψυγείο ή το φούρνο και συνδέεσαι με ειδησεογραφικά φόρουμ, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Σκότος βαθύ κι απύθμενο…!!!

ΔΙΟΤΙ απλούστατα η δυνατότητα να ενημερωθείς σωστά και να μάθεις, ξεκινάει απο εσένα κι όχι απο τις… “πηγές” που στήνουν χορό γύρω σου όταν ενεργοποιείς το κινητό ή τον υπολογιστή!

ΤΟ ΨΕΜΑ η βλακεία, η παραπληροφόρηση, η συστηματική διαστρέβλωση της πραγματικότητας, δίνουν και παίρνουν! Οποτε όλα έχουν να κάνουν με το κατα πόσο έχεις θωρακίσει τον εγκέφαλο σου να μπορεί να ξεχωρίζει την ανοησία και την προπαγάνδα, απο την αληθινή γνώση…

ΑΝ για παράδειγμα η παιδεία που έχεις αποκτήσει σ’ έχει οδηγήσει στη διαπίστωση ότι η γή δεν ειναι στρόγγυλη, δεν περιστρέφεται και είναι ένα… μεγάλο ταψί που όποιος πλησιάσει στις άκρες του κινδυνεύει να πέσει στο κενό, τότε πως να αξιολογήσεις τις πληροφορίες που έρχονται κατα κύμματα;

ΟΛΑ λοιπόν, έχουν να κάνουν με την ποιότητα του… φίλτρου που τοποθετείς για να επεξεργαστείς τα ερεθίσματα που δέχεσαι από το περιβάλλον! Αν το φίλτρο αυτό είναι προβληματικό και παραμορφωτικό, όσο εμπεριστατωμένα και να σου τα λένε, εσύ είσαι ακλόνητος και πιστός στις… “γνώσεις” σου!

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ κι ότι η ομοφυλοφιλία έχει να κάνει και με τις… στάσεις της εγκύου στην ερωτική συνέυρεση!!! Ποσο δε μάλλον να μπεις στην ουσία των πραγμάτων και ν’ αναζητήσεις αλήθειες εκεί που είναι καλά κρυμμένες μέσα στο γενικότερο χαμό!

ΑΥΤΕΣ αλλωστε είναι οι ακραίες περιπτώσεις (όχι βέβαια λίγες), που να πάμε και στην… ημιμάθεια που σωστά λένε ότι είναι χειρότερη και από την αμάθεια; Εδώ κι αν βασιλεύει η τυφλαμάρα! Εδώ είναι που μπορεί να πάρεις φόρα και να χτυπάς το κεφάλι στον τοίχο μέχρι να τον γκρεμίσεις! Ή για να μη σου μείνει το κεφάλι στο χέρι, να πάρεις τα… βουνά!

ΑΛΛΑ και στα βουνά ν’ αποφασίσεις να πας, δεν έχεις τύχη πλέον αφού θα σε προλάβουν τα… εργοτάξια με τις ανεμογεννήτριες!!! Σ’ ακολουθεί βλέπεις και η… πράσινη ανάπτυξη του τσιμέντου!!!

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε θεματάκια και μάλιστα πολλά…! Κι επειδή έρχεται και καύσωνας (ενω μέχρι χθες ήμασταν μέσα στη… δροσιά!!!), ας μην τα ανασκαλεύουμε άλλο μην πάθουμε καμια αποπληξία διότι είμαστε και σε επικίνδυνη ηλικία. Τα λέμε πάλι απο βδομάδα, λοιπόν…

Καλό Σαββατοκύριακο και… φυλαχτείτε….!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Και που στην ευχή να πάμε να κρυφτούμε;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Όχι η άγνοια, αλλά η άγνοια της άγνοιας είναι θάνατος για τη γνώση»

ΑΛΦΡΕΝΤ ΝΟΡΘ ΧΟΥΑΙΤΧΕΝΤ – ΑΓΓΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ο χάρτης με τις ανεμογεννήτριες που θα σαρώσουν όλες τις βουνοκορφές της Ελλάδας…

Μια απο τις σπουδαιότερες – σ’ ο,τι αφορά τη χρησιμότητά τους – ενημερωτικές εκδηλώσεις έλαβε χώρα την Τετάρτη το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, που τη διοργάνωσε ο φορέας “Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά” με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών που αντιδρούν στην βιομηχανοποίηση των Αγράφων και του ορεινού όγκου της χώρας απο της ΑΠΕ…

Συνειδητοποίησαν
Οσοι συμπολίτες έδωσαν το παρών και παρακολούθησαν με προσοχή τις ομιλίες και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, συνειδητοποίησαν τι ακριβώς συμβαίνει!

Επιπτώσεις
Κι όσο περισσότερο ασχολείσαι με το ζήτημα και αναζητάς σοβαρή – και με στοιχεία – πληροφόρηση, τόσο σου σηκώνονται τα μαλλιά της κεφαλής σου απο τη λεηλασία της φύσης, τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον σε προστατευόμενες διεθνώς περιοχές και κατ’ επέκταση στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων….

Να μην είναι αργά
Πριν πολλά χρόνια, απο τότε που πήρε “μπρός” αυτή η βιομηχανία, η ενημέρωση δεν ήταν απλά ελλιπής, αλλά υπήρχε και εσφαλμένη εντύπωση σε πολύ κόσμο ότι μιλάμε για πραγματική πράσινη ανάπτυξη. Οποιος, τώρα δεί τον χάρτη της Ελλάδας με τις γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες (πάνω από 20.000!!!) σε όλες τις βουνοκορφές θα καταλάβει πολύ καλά περι τίνος πρόκειται. Ελπίζουμε να μην είναι αργά…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ