Σε απολογία καλεί σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας τη γιατρό μέλος του με την ειδικότητα της μαιευτήρα γυναικολόγου , που μέσω των social media καλούσε τους πολίτες της Λάρισας να μην κάνουν το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνο Γιαννακόπουλο, η συγκεκριμένη γιατρός θα βρεθεί ενώπιον της πειθαρχικ΄ςη διαδικασίας καθώς παραβίασε δύο άρθρα της Ιατρικής δεοντολογίας, ενσπείροντας στο κοινό αμφιβολίες για τη χρησιμότητα των εμβολιασμών στην καταπολέμηση της πανδημίας

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Επειδή πολλοί συνάδελφοί της έλαβαν θέση κατακρίνοντας την στάση της Λαρισαίας γιατρού, η οποία είναι αντίθετη στην δεοντολογία της ιατρικής επιστήμης, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση τονίζοντας ότι: «Ο Ι.Σ.Λ. δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από συναδέλφους που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή του:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, με αφορμή δημοσιεύματα, αναρτήσεις και σχόλια συναδέλφων στα Μ.Μ.Ε και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γύρω από την covid-19 και τον εμβολιασμό που βλάπτουν την Δημόσια Υγεία, υπενθυμίζει προς όλους τους γιατρούς ότι ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας με σαφήνεια επισημαίνει:

«Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία. Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα. Η παρουσία του ιατρού πρέπει να περιορίζεται στα αναγκαία για την ενημέρωση πλαίσια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκρύπτεται σκοπός διαφήμισης», και
«Δεν επιτρέπεται η δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας….».

Επιπρόσθετα, κατά την Ιατρική Νομοθεσία αποτελεί μείζον πειθαρχικό παράπτωμα «η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα».

Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, εκ της θεσμικής του θέσης θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, αγωνίζεται κατά προτεραιότητα για την προάσπισή της και διαβεβαιώνει τους συμπολίτες μας ότι δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από συναδέλφους που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».