ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
ΕΧΟΥΝ ξεκινήσει όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της δεύτερης κατηγορίας στην Ευρώπη εδώ και εβδομάδες! Κάποια, μάλιστα από τον Αύγουστο! Το μοναδικό πρωτάθλημα στο οποίο ακόμη δεν υπάρχει δραστηριότητα ενώ εισήλθαμε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου είναι φυσικά το δικό μας…

ΟΥΤΕ η νέα ονομασία που προέκυψε από την τρομερή και φοβερή αναδιάρθρωση που δρομολόγησε ο Βασιλειάδης άλλαξε την κατάσταση. Τα ίδια και τα ίδια! Είτε ως Β’ Εθνική, είτε ως Football league, είτε πλέον ως super league 2. Και… Τσάμπιονς Λίγκ να το ονομάσουν τα ίδια θα εχουμε! Ολο το ζουμί θα είναι “πόσα λεφτά θα πάρουμε απο τα τηλεοπτικά για να παίξουμε”

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ το… βροντοφώναξε άλλωστε όλους τους τόνους: “Δεν ξεκινάμε αν δεν πάρουμε τα χρήματα που μας υποσχέθηκαν από την ΕΡΤ”!!! Να θυμίσουμε ότι πρόεδρος των ομάδων της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου της Ελλάδος είναι ο Λεωνίδας Λεουτσάκος που πήρε τη σκυτάλη από τον θρυλικό Σπύρο Καλογιάννη που… συνταξιοδοτήθηκε…

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ επίσης ότι ο Λεουτσάκος υπήρξε… επενδυτής του Αχαρναϊκού τον οποίο παρέδωσε σε πλήρη ακμή και δόξα και σε κλιματολογικές συνθήκες… Σιβηρίας με -57 βαθμούς λόγω κανονιών!!! Μετά την επιτυχημένη θητεία του εκεί, είπε ν’ αφοσιωθεί με τα προβλήματα της κατηγορίας!!!

ΤΟ ΓΙΑΤΙ έφθασε η δεύτερη εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου να είναι το πιο απαξιωμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης και να μη συγκινεί κανέναν Ελληνα φίλαθλο, δεν έχει βέβαια να κάνει με τον Καλογιάννη και το Λεουτσάκο, αλλά με το περιβάλλον που δημιουργεί η πολιτεία με τα… εποπτικά της (να χαρώ εγώ) όργανα!

ΕΝΑ περιβάλλον τρισάθλιο στο οποίο επιβραβεύονται διάφορα αρπαχτικά που διαλύουν και εξαφανίζουν τις ομάδες, και τιμωρούνται όσοι έχουν την “τρέλα” και τη διάθεση ν’ ασχοληθούν! Γι’ αυτό άλλωστε και οι περισσότεροι από το δεύτερο “είδος” την έχουν κάνει για το σπίτι!

ΠΩΣ είναι δυνατόν άλλωστε να επιβιώσει μια υγιής προσπάθεια που θα λάβει χώρα σε κάποια ομάδα μέσα σ’ αυτό το βούρκο; Πως είναι δυνατόν να μη λερωθεί απο τη βρωμιά και να μην πάει άκλαυτη; Το ζήσαμε στη διαδρομή της Αναγέννησης. Εχουμε δεί τα πάντα κατα τη διάρκεια της τρομερής προσπάθειας που έκανε να σταθεί όρθια μεσα σ’ αυτή τη θύελλα αναξιοπιστίας, ανοργανωσιάς και αθλιότητας!

ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ και με άλλες ομάδες κυρίως από την επαρχία. Ολα φυσικά αρχίζουν και τελειώνουν απο την πολιτεία που υποτίθεται είναι αυτή που πρέπει να καθορίσει τους όρους για την ανάπτυξη του αθλήματος. Το μόνο που κάνει – ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, ιδεολογικών διαφορών (να χαρώ εγώ!) προσώπων – είναι να διαιωνίζει την κατάντια!

ΚΑΙ ΟΠΩΣ είναι τεκμηριωμένο, για να υπάρξει μια πολιτεία σοβαρή όπου οι θεσμικοί θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους, πρέπει η βάση να είναι υποψιασμένη και απαιτητική κάτι που δεν ισχύει. Οπότε απλώνεται πεδίο δόξας λαμπρό στους… “επενδυτές” να μην αφήσουν τίποτα όρθιο…