ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

 Πριν καλά – καλά αρχίσει η σεζόν η Αναγέννηση μας έδωσε απλόχερα μοναδικές συγκινήσεις από τα παιχνίδια του Κυπέλλου! Και οι τρεις αναμετρήσεις με Βέροια, Αλμωπό Αριδαίας και Καλλιθέα είχαν ευτυχή κατάληξη και βεβαίως με τον τρόπο που ήλθε η πρόκριση, απογειώθηκαν τα συναισθήματα!

Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης το γκολ στη Βέροια, στη διαδικασία των πέναλτι σερί και τα δύο επόμενα ματς! Όσα δηλαδή φαρμάκια είχαμε πιει απο την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια στην κατηφορική της πορεία, αλλη τόση χαρά πήραμε πίσω απ’ αυτά τα παιχνίδια…

Τα οποία ήλθαν ως συνέχεια μιας θριαμβευτικής χρονιάς στη Γ’ Εθνική, των κινήσεων οργάνωσης και ενίσχυσης και πολύ καλών παρουσιών στα φιλικά προετοιμασίας! Όλα αυτά (συν τα χρόνια της μιζέριας που προηγήθηκαν και είχαν προκαλέσει ένα σύνδρομο στέρησης), έφεραν μαζικά τον κόσμο πίσω στο γήπεδο και έφτιαξαν μια ατμόσφαιρα ιδανική που θα τη ζήλευε κάθε ομάδα!

Δίχως καμιά αμφιβολία, διαπιστώνουμε παρατηρώντας τι γίνεται και αλλού ότι αυτή την περίοδο η Αναγέννηση είναι η πιο συσπειρωμένη ομάδα απ αυτές που μετέχουν στο πρωτάθλημα της super league 2 σε βόρειο και νότιο όμιλο, ενώ είχε τον περισσότερο κόσμο στα παιχνίδια της για το Κύπελλο από κάθε άλλη!

Με λίγα λόγια, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από πλευράς κλίματος που θα μπορούσαμε ποτέ να προσδοκούμε, όταν μας έπιανε… πονοκέφαλος που τη βλέπαμε να βολοδέρνει στο τοπικό!

Τώρα ετοιμάζεται να πάει στο Καυταντζόγλειο για να παίξει με τον Ηρακλή στην πρεμιέρα της δεύτερης τη τάξη επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας και μάλιστα όχι ως “φτωχός συγγενής” και κομπάρσος, αλλά με θωρακισμένη την αυτοπεποίθησή της και ως ανερχόμενη δύναμη της κατηγορίας!

Το “φεγγάρι” είναι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων και η συνοχή στις τάξεις της διοίκησης, της ομάδας και του κόσμου, εξαιρετική! Επειδή όμως μπάλα παίζουν και οι αντίπαλοι που θα προσπαθήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους να κάνουν το καλύτερο που μπορούν, να έχουμε υπόψιν μας ότι η διοργάνωση που ξεκινά την Κυριακή μετά από τόσο μεγάλη καθυστέρηση, θα είναι πολύ δύσκολη.

Μια γεύση πήραμε και από τα δύο ματς του Κυπέλλου Ελλάδος με ομάδες που δεν είναι από τις πρωτοκλασσάτες αλλά ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Πάλεψαν για το θετικό αποτέλεσμα, έπαιξαν φουλ άμυνα και προκάλεσαν προβλήματα σ’ ο,τι αφορά την παραγωγικότητα της Αναγέννησης. Στο πρωτάθλημα τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, διότι εκεί το αποτέλεσμα θα καθορίζεται στο ενενηντάλεπτο.

Όλα αυτά, τα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα όσοι “τρέχουν” την Αναγέννηση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Γνωρίζουν τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες, αλλά δεν φοβούνται επίσης κανέναν και τίποτα και θα κάνουν την προσπάθειά τους.

Μια προσπάθεια που αρχίζει την Κυριακή και έχει πολύ δρόμο για να ολοκληρωθεί, οπότε, ας είμαστε και οι απ’ εξω προετοιμασμένοι για έναν μαραθώνιο που θα χει απ’ όλα!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Tην εικόνα που είδαμε από τους πρόσφατους αντιπάλους της Αναγέννησης στους αγώνες Κυπέλλου στο Στάδιο, τόσο από τον Αλμωπό, όσο και από την Καλλιθέα, θα τη συναντήσουμε και με άλλες ομάδες σε εντός έδρας ματς κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος…

Να δουλέψει
Τη διπλή ζώνη άμυνας, δηλαδή, τις σφιχτές γραμμές και τον αμυντικό προσανατολισμό που στόχο έχει να αφαιρέσει απο τον αντίπαλο τη δυνατότητα πρόσβασης με αξιώσεις στην περιοχή! Το έργο, λοιπόν, θα το ξαναδούμε πολλές φορές και η Αναγέννηση εκεί είναι που δουλεύει ήδη από το καλοκαίρι αρκετά!

Το πούλμαν…
Ακόμη και οι πιο παραγωγικές ομάδες του κόσμου όταν έχουν απέναντί τους συγκροτήματα που βάζουν το… πούλμαν στην περιοχή τους, έχουν πονοκεφάλους! Ολα αυτά βεβαίως τα λύνει ένα γκολ. Από τη στιγμή που επιτευχθεί η εξέλιξη των αγώνων διαφοροποιείται. Μέχρι να έρθει όμως δεν είναι απλή υπόθεση για κανέναν όσο καλός κι αν είναι…

«Έσβησε» την κακή στιγμή…

Τον Νέστορα Γκέκα “στοίχειωνε” εκείνη η καταραμένη στιγμή με το πέναλτι στο 90’ στο ματς με τον Αρη όπου πιστοποίησε τον υποβιβασμό – σοκ της Αναγέννησης. Φυσικά ούτε ο Καρδιτσιώτης γκολκίπερ έφταιγε τότε για τον υποβιβασμό, ούτε οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές  Άλλωστε η ομάδα είχε σωθεί αγωνιστικά και υποβιβάστηκε γιατί της είχαν αφαιρεθεί 6 βαθμοί από προσφυγές που δεν πληρώθηκαν!  Ωστόσο το χε απωθημένο ο Νέστορας μέχρι που η συγκυρία του το δωσε πίσω απλόχερα! Στα ματς με τον Αλμωπό Αριδαίας και το προχθεσινό με την Καλλιθέα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη διαδικασία των πέναλτι αποκρούοντας ούτε ένα ούτε δύο αλλά τέσσερα συνολικά και κάνοντας μια τρομερή πραγματικά επίδοση. Το χάρηκε με την ψυχή του και “εσβησε” εκείνη τη στιγμή που τον “βασάνιζε”!