ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Απορούν κάποιοι καλοί φίλοι με την προσέγγιση που κάνουμε με όσα συμβαίνουν εις βάρος της Αναγέννησης που κινδυνεύει με νέο… θάψιμο και κυρίως με την κριτική που ασκούμε για την έλλειψη αντίδρασης που παρατηρήθηκε από τους θεσμικούς φορείς και από ίδια την ομάδα. Θα περίμεναν, ίσως, να είμαστε πιο “μαλακοί” και ν’ ακολουθήσουμε κι εμείς την συνήθη οδό που ακολουθούν διάφορα ΜΜΕ ανά την επικράτεια, των οποίων η κριτική τους στην εξουσία προσαρμόζεται αναλόγως με το ποιος είναι φίλος και ποιος όχι!
Η μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς, αναλόγως με το ποιος τους εξυπηρετεί διεκδικώντας τη φιλία τους! Θα γνωρίζετε φαντάζομαι ότι… συμβαίνουν και τέτοια πράγματα στο χώρο! Και όπως είναι γνωστό οι καλοί φίλοι δοκιμάζονται στα δύσκολα… Μπροστά στο φίλο δεν βάζουν τίποτα, ούτε τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας!

Γι’ αυτό και δημιουργούνται κάποιες αδελφικές σχέσεις ιδιαίτερα με το χώρο της πολιτικής. Σχέσεις εξ αίματος που λένε τις οποίες δεν διαταρράσει τίποτα. Ο κόσμος να χαλάσει παραμένουν… μπετόν αρμέ! Κι αμα τα γεγονότα δεν συμφωνούν, τόσο το χειρότερo για τα… γεγονότα! Δύσκολο είναι να τα αλλάξεις ή να τα περιγράψεις αλλιώς αμα είσαι δημοσιογράφος την ώρα που απ’ αυτά θίγονται οι φίλοι; Ευκολάκι…
Παίρνεις ένα καλό πινέλο, δύο κουβάδες μπογιά με μαύρο και άσπρο χρώμα και ανάλογα με τις καταστάσεις κάθε φορά τα χρησιμοποιείς!!! Πότε μαύρα πότε άσπρα δηλαδή! Και η σπάτουλα επίσης μπορεί να κάνει καλή δουλειά!

Η απορία των καλών φίλων σ’ ο,τι αφορά τη στάση μας προκαλείται προφανώς από το γεγονός ότι είχαμε ασκήσει έντονη κριτική στους προηγουμενους θεσμικούς για διάφορα που είχαν γίνει στην περιοχή. Και προφανώς θα περίμεναν ότι από την στιγμή που άλλαξαν τα πρόσωπα θα άλλαζαν και τα γραφόμενά μας…
Βέβαια όσοι διαβάζουν τη στήλη εδώ και χρόνια γνωρίζουν πως έχει μια… “διαστροφή”! Διατηρεί μια μόνιμη και άκαμπτη ελεγκτική διάθεση απέναντι στους φορείς εξουσίας ανεξαρτήτως προσώπων και καταστάσεων! Αξιολογώντας τις πράξεις φυσικά κι όχι τα τα πρόσωπα! Ετσι δυστυχώς ή ευτυχώς τη μάθαμε την δημοσιογραφία.

Το “δυστυχώς” πάει βεβαίως στο δημοσιογράφο! Που όσο διατηρεί αυτή τη στάση, τόσο… λιγοστεύουν οι “φίλοι” που διατηρούν πόστα και εξουσία. Που όσο πιο πολύ προσεγγίζει ανεξαρτήτως προσώπων καταστάσεων, κομματικών συσχετισμών (κλπ κλπ) τα πράγματα, τόσο κινδυνεύει να μεινει με το… στυλό (ή το πληκτρολόγιο πλέον) στο χέρι αλλά και με άλλα πολύ πιο σοβαρά..
Το “ευτυχώς” πάει πάλι στο δημοσιογράφο! Αυτόν όμως που την έχει… ψιλιαστεί απο νωρίς τη δουλειά και είτε εξαργυρώνει την παρουσία του στο χώρο με ένα άλμα προς την πολιτική (τα παραδείγματα εκατοντάδες) είτε μετατρέπεται σ’ ένα καλοδουλεμένο τζουκ μποξ με όλα τα “τραγούδια” του πενταγράμμου και παίζει ανάλογα με τις παραγγελιές… Και όπως λένε και στο τέλος των ιστοριών και ζήσαν αυτοί καλά και μεις χειρότερα…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόθεν έσχες ή πόθεν αίσχος;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Οι γλάροι ακολουθούν τις τράτες επειδή πιστεύουν ότι θα ρίξουν σαρδέλες στη θάλασσα». Ερίκ Καντονά – Γάλλος ποδοσφαιριστής

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Mε τα πόθεν έσχες, εμφανίστηκαν και τα… δράματα των ανθρώπων της πολιτικής! Συγκλονίζει το πανελλήνιο η κατάσταση της κυβερνητικής βουλευτίνας Κατερίνας Μονογιού με δηλωμένο εισόδημα 0,10 λεπτά και συνολικές καταθέσεις 470 περίπου ευρώ!!!

Στις επάλξεις!
Εκεί που ο κόσμος έλεγε ότι τα φέρνει δύσκολα βόλτα βλέπει και χειρότερα. Κι όμως αυτό το κορίτσι, παρότι δεν έχει στον ήλιο μοίρα, παρότι το εισόδημά του δεν του επιτρέπει ν’ αγοράσει ούτε ένα… γιαούρτι, είναι στις επάλξεις και μάχεται για τα ιερά και όσια της πατρίδος!!!
Αλληλεγγύη
Τόσο που η δημοσιοποίηση της δραματικής οικονομικής της κατάστασης προκάλεσε την άμεση παρέμβαση ανθρωπιστικών οργανώσεων που σχεδιάζουν εκστρατεία αλληλευγγύης για να συνεισφέρουν!
Δελφινάριο!
Καλως ήλθατε στο “Δελφινάριο”! Οι παραστάσεις παρότι βρισκόμαστε σε καραντίνα με μέτρα Τσιόδρα συνεχίζονται καθημερινά. Να γελάει λίγο και το χειλάκι μας…

Μαζεύει για τον Ελληνικό λαό

Στην αντίπερα όχθη τώρα στην αντιπολίτευση, (αυτή ντε της… ριζοσπαστικής αριστεράς και μη γελάτε γιατί μιλάμε σοβαρά!) έχουμε και το φαινόμενο… Παπαδημούλη!  Ο οποίος την ώρα που ο λαός που… υπερασπίζεται φέρνει το κεφάλι του σβούρα, αυτός αγοράζει ακίνητα!!! Κι εδω έρχεται βέβαια το… τρομερό επιχείρημα υπερασπισης του μαχητή: “Δηλαδή μόνο οι δεξιοί δικαιούνται να έχουν λεφτά”;  Οχι, ρε παλικάρια, αλλά η στάση ζωής είναι που καθορίζει ποιος είναι τι κι όχι αυτά που λέει. Οι πράξεις και όχι οι… παλαιστινιακές μαντήλες!!! Αν την ώρα που χύνεται “αίμα” απο τον καταποντισμό του κοινωνικού ιστού, την ώρα που καταγγέλεις αυτές τις πολιτικές διεκδικώντας ξανά την εξουσία μαζεύεις αβέρτα ακίνητα ε, τότε τι περιμένεις να σου πουν και αγωνιστή της ανθρωπότητας; Εκτός αν τα μαζεύει για να τα διαθέσει στον Ελληνικό λαό που θα χάσει τα σπίτια του από τα μνημόνια που θα… έσκιζε!