ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Πρωταγωνίστησαν για άλλη μια φορά οι αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου της Καρδίτσας σε κορυφαίο επίπεδο. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα, όπως γράφουμε πιο πάνω στο ρεπορτάζ έλαμψαν με τις επιδόσεις τους!

Στις αποσκευές τους κατά την επιστροφή είχαν μέσα και μπόλικα μετάλλια! Χρυσά οι Παπαμιχαήλ και Ντρισμπιώτη, ασημένιο ο Γκαραγκάνης, χάλκινο ο Τσάμης! Και δεν είναι μια συγκυριακή επιτυχία αυτή, καθώς μιλάμε για αθλητές που βρίσκονται μόνιμα στην κορυφή της Ελλάδας και ξεχωρίζουν και στο διεθνές αθλητικό στερέωμα εχοντας πάμπολλες συμμετοχές και διακρίσεις σε σπουδαίες παγκόσμιες διοργανώσεις!

Κάποιοι φίλοι, διαβάζοντας τα ρεπορτάζ με τις επιτυχίες των παιδιών, εξέφρασαν την απορία τους: “Γιατί δεν ανήκουν σε συλλόγους της Καρδίτσας και αγωνίζονται όλοι με άλλους, εκτός περιοχής”;
Όσοι είναι σχετικοί με τα αθλητικά πράγματα της περιοχής μας γνωρίζουν φυσικά την απάντηση. Οσοι δεν είναι, αρκεί να ρίξουν μια ματιά στις… αθλητικές υποδομές της Καρδίτσας για να λύσουν τις όποιες απορίες έχουν.

Επίσης να πληροφορηθούν για στήριξη που απολαμβάνουν οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται και οι αθλητές τους από τους φορείς, καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι προπονήσεις!

Έτσι θα λύσουν όλες τις απορίες τους γιατί τα παιδιά της Καρδίτσας επιλέγουν άλλους συλλόγους εκτός περιοχής για να συνεχίσουν να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Τελευταία που το έκανε ήταν η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που παρότι ζει και εργάζεται στην Καρδίτσα επέλεξε να πάρει μεταγραφή σε σωματείο εκτός της πόλης!

Ό,τι δηλαδή κάνουν εδώ και καιρό ο Παπαμιχαήλ, ο Τσάμης, ο νεαρός ανερχόμενος Γκαραγκάνης και άλλα παιδιά που προσπαθούν να διασφαλίσουν μόνα τους καλύτερες συνθήκες προπόνησης αλλά και οικονομική στήριξη!
Την ίδια στιγμή όπως διαπιστώσαμε στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα αθλητές και αθλήτριες από τα γειτονικά Τρικάλων, αγωνίστηκαν εκπροσωπώντας συλλόγους της πόλης τους!

Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο! Τίποτα δεν είναι αποτέλεσμα της συγκυρίας. Όλα εξηγούνται με τη λογική! Η Καρδίτσα είναι τελευταία και καταιδρωμένη εδώ και δεκαετίες στον τομέα των αθλητικών υποδομών, αλλά παρόλα αυτά χάρη στην προσπάθεια ομάδων και αθλητών ακούγεται όχι μόνο στο πανελλήνιο αλλά και διεθνώς!

Πολλά  μπράβο, λοιπόν στα παιδιά της Καρδίτσας που ξεχώρισαν για άλλη μια φορά και ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών! Οι επιτυχίες τους εκθέτουν ακόμη περισσότερο εκείνους που διαχρονικά συνέβαλαν ώστε η Καρδίτσα από πόλη να γίνει… χωριό!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ο,τι συμβαίνει με τα παιδιά του στίβου που είδαν κι αποείδαν και επιλέγουν το ένα μετά το άλλο να προπονούνται με συλλόγους εκτός περιοχης, συμβαίνει και με τις ομάδες της Καρδίτσας. Την Αναγέννηση, τον ΑΣΚ, τον ΣΠΑΚ τις Ελπίδες κλπ…

Ανεκτίμητες υπηρεσίες
Χρόνια ολόκληρα απέναντι σε τρομερές στρεβλώσεις, άθλιες υποδομές και μηδαμηνή στήριξη ξεχωρίζουν και εκπροσωπούν το Νομό σε όλη την Ελλάδα! Ανεκτίμητες υπηρεσίες και οικονομικά οφέλη (ξενοδοχεία, αθλητικός τουρισμός, προβολή κλπ) εχουν δώσει και έχουν πάρει να μην πω τι σε στήριξη!

Πίεση…
Mάλιστα η προσπάθειά τους, κυρίως της Αναγέννησης και τα τελευταία χρόνια του ΑΣΚ στο χώρο του μπασκετ με μια εξαετή απίθανη πορεία, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να υπαρξει πίεση για έργα αυτονόητα, όπως για παράδειγμα το δεύτερο κλειστό που παραδόθηκε ύστερα από ΤΡΙΑΝΤΑ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ από την κατασκευή του πρώτου, αλλά και το αθλητικό κέντρο στο Μουσικό Γυμνάσιο που ακόμη όμως δεν προχωρησε.

Ησύχασαν!
Σκεφτείτε να μην είχαμε κι αυτή τη δραστηριότητα! Δεν θα κουνιόταν φύλλο! Το χαρακτηριστικό παράδειγμα έρχεται με την εξαφάνιση της Αναγέννησης την τελευταία διετία! Με το που τον έστειλαν άκλαυτο το σύλλογο ησύχασαν και όλοι αυτοί που… “φροντίζουν” το Δημοτικό Στάδιο! Γι’ αυτό και στην πρόσφατη ανακατασκευή του χλοοτάπητα που στοίχησε κάποιες χιλιάδες ευρώ στους Καρδιτσιώτες, ο αγωνιστικός χώρος έβγαλε… μανιτάρια, κουνουπίδια και μπρόκολα κατάλληλα για σαλάτες!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Μαριάννα, τι γίνεται στο Αιγαίο;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Η τύχη δεν είναι τυχαία, είναι μόχθος. Το χαμόγελο της επιτυχίας κερδίζεται», Εμιλυ Ντίκενσον – Αμερικανίδα ποιήτρια.