ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Πραγματική θεατρική επιθεώρηση! Δίχως την παραμικρή δόση υπερβολής ο χαρακτηρισμός! Εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα, γίνεται κάτι καινούργιο κάθε φορά και μένεις με το στόμα ανοιχτό! 

Έχουμε δει ομάδες να φεσώνουν, ομάδες να διαλύονται, ομάδες να εξαφανίζονται και να αποσύρονται μεσούσης μιας αθλητικής περιόδου, ομάδες να επανέρχονται με άλλο ΑΦΜ και άλλο γεωγραφικό προσδιορισμό, δεν είχαμε δει όμως ποτέ ομάδες ποδοσφαίρου να συγκροτούν ρόστερ με… μπασκετμπολίστες και μποξέρ!

Νομίζαμε οτι ζήσαμε και είδαμε τα πάντα όλα αυτά τα χρόνια στη γύρα μας στο ρεπορτάζ! Αμ δε! Ερχονται κάποιες στιγμές που αναφωνείς: “Εν οίδα ότι ουδέν οίδα”!!!

Η δήλωση του γενικού αρχηγού της Καβάλας, του εκπροσώπου δηλαδή του… μεγιστάνα ζάμπλουτου ιρανοκαναδού επενδυτή που ανέλαβε τις τύχες του Μακεδονικού σωματείου, ήλθε να επιβεβαιώσει ότι είμαστε νυχτωμένοι βαθιά όσοι πιστεύαμε πως δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα μας προκαλούσε έκπληξη στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

Τι είπε ο αρχηγός; Οτι ελλείψει… ποδοσφαιριστών η ομάδα της Καβάλας θα κατεβαίνει πλέον στους αγώνες του πρωταθλήματος της super league 2 με παιδιά που βγάζουν για πρώτη φορά δελτίο και προέρχονται από το χώρο του μπάσκετ και του Kick Boxing! Όπως ήταν επόμενο τα λόγια του έκαναν το γύρο της Ελλάδας στην αρχή και στη συνέχεια βρήκαν και… διεθνή απήχηση!!!

Όσο κι αν ψάξουμε, πιστεύω πως δεν θα βρούμε ανάλογη κατάσταση σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου! Δεν θα βρούμε δηλαδή ομάδα ποδοσφαίρου ν’ αγωνίζεται με μπασκετμπολίστες ή αθλητές άλλων αθλημάτων!

Από το βόρειο μέχρι το νότιο πόλο, από τους Γροιλανδούς και τους Λάπωνες που μαζεύονται καμια φορά στον πάγο να παίξουν κανα δίτερμα, μέχρι τα βάθη της Αφρικής, δεν θα συναντήσουμε το φαινόμενο!!!

Είναι μια δική μας αποκλειστική πατέντα! Κάτι σαν τη… φέτα ένα πράγμα δηλαδή! Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, ανοίγονται καινούργιοι ορίζοντες στον παγκόσμιο οργανωμένο αθλητισμό!

Μπορεί την ιδέα να την πάρει και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για ν’ αναβαθμίσει και να τονώσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των Ολυμπιακών Αγώνων! Μπορεί να συμπεριελάβει στο πρόγραμμα ένα ολοκαίνουργιο αγώνισμα!

Να παίζουν ποδόσφαιρο μόνο όσοι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό! Δηλαδή μπασκετμπολίστες, μποξέρ, καρατίστες αθλητές του πινγκ πονγκ, της ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής κλπ. Μάλιστα μπορεί να φύγει και πέρα από τα αθλητικά όρια η συμμετοχή!

Να δημιουργηθούν νέες ομοσπονδίες και φυσικά στην παρέλαση στην τελετή έναρξης σημαιοφόροι να μπαίνουν οι δικοί μας! Οι εκάστοτε πρόεδροι της super league 2 μεσημαία και μια φωτογραφία του Λεουτσάκου τιμής ένεκεν ότι επι ημερών του ανακαλύφθηκε καινούργιο άθλημα!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Mε το που “κυκλοφόρησαν” οι δηλώσεις του γενικού αρχηγού της Καβάλας για το ρόστερ της ομάδας, όπως ήταν επόμενο άρχισαν οι… “ζωγραφιές” από φιλάθλους και μη!

Τζαμπολ!!!
Από τα καλύτερα που διαβάσαμε το έγραψε ο αγαπητός έμπειρος εξ Αθηνών συνάδελφος Δημήτρης Τσακίρης: «Στη σημερινή προπόνηση της Καβάλας, ο προπονητής εξήγησε τους παίκτες ότι όταν σφυρίζει ο διαιτητής σέντρα δεν θα πρέπει να πηδούν για… τζάμπολ»!!!

Διαιτητή μπάσκετ!
Και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό: «Για το ματς της super league 2 με τον Πιερικό, η Καβάλα ζήτησε διαιτητή μπάσκετ, μέχρι να μάθουν οι νέοι ποδοσφαιριστές τους κανονισμούς ποδοσφαίρου».

Μαγεία!
Και η μαγεία προφανώς θα συνεχιστεί. Ολα αυτά να θυμίσουμε συμβαίνουν όχι σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα όπου οι ομάδες των κοινοτήτων μαζεύονται στο καφενείο του χωριού για να συμπληρώσουν και να παίξουν, αλλά στο δεύτερο επαγγελματικό εθνικό πρωτάθλημα της χώρας!

———————————

«Τρία πουλάκια κάθονταν στου Διάκου το ταμπούρι» 

  Δημοτικό Τραγούδι