ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου! Τον… φάγαμε κι αυτόν το μήνα και πάμε για τον Απρίλιο. Από τις 15 Ιανουαρίου ως γνωστόν στην αθλητική μας πραγματικότητα βιώνουμε κάτι το πρωτοφανές στα χρονικά. Δεν υπάρχει Αναγέννηση!!!

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά από τότε που στην Ελλάδα υπάρχουν εθνικές κατηγορίες αλλά και πιο πρίν, απο τότε δηλαδή που υπάρχει ποδόσφαιρο ο Καρδιτσιώτης δεν βλέπει την Αναγέννηση να παίζει μπάλα! Δεν βλέπει την ομάδα που κουβαλάει στις πλάτες της την ιστορία της πόλης…!

ΜΟΙΑΖΕΙ απίστευτο, αλλά δυστυχώς είναι αληθινό! Κατάφεραν οι άνθρωποι να εξαφανίσουν το σύλλογο! Πρόκειται πραγματικά για “κατόρθωμα”, για ρεκόρ όλων των εποχών, για μια επίδοση που ουδέποτε πιστεύουμε θα βρεθεί κανείς να την ξεπεράσει!!! Μόνο όσοι διέλυσαν την ομάδα έχουν τις… ικανότητες να το ξανακάνουν!!!

ΤΟ καταπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι ενω έχουν περάσει τρείς μήνες σχεδόν απραξίας, δεν έχει αναληφθεί ούτε μια πρωτοβουλία απο την… διοίκηση! Ναι, μη γελάτε, υπάρχει διοίκηση στην Αναγέννηση!!!

ΒΕΒΑΙΑ προκύπτουν ερωτήματα που τα θέτουμε και πιο πάνω αναλυτικά. Τι ακριβώς διοικεί αυτή η διοίκηση μπορεί να μας εξηγήσει κανείς; Να καταλάβουμε, βρε αδερφέ κι εμείς οι δύστυχοι! Ποιά δραστηριότητα απασχολεί τους διοικούντες;

ΠΟΙΟΙ είναι οι διοικούντες την ομάδα που δεν υφίσταται αγωνιστικά για πρώτη φορά στην ιστορία της;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ από “σπόντα” ότι υπήρξαν ενδιαφερόμενοι για την “επόμενη ημέρα”. Για να ξεκινήσει ο Σύλλογος από την πιο χαμηλή αφετηρία που βρέθηκε ποτέ και ν’ αρχίσει απο τώρα το “χτίσιμο”. Και απλοί φίλαθλοι και συντοπίτης επιχειρηματίας εξ Αθηνών. Ποιοί εκ της διοικήσεως διαχειρίζονται αυτό το ενδιαφέρον και με ποιό τρόπο;

ΑΥΤΟΙ που εξαφάνισαν την ομάδα από προσώπου γης και την οδήγησαν στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της, εξακολουθούν να ορίζουν την τύχη της για την “επόμενη ημέρα”; Ως τι; Ως… ειδικοί και γνώστες του αντικειμένου; Μιλάμε όπως αντιλαμβάνεστε για μια πρωτοφανή κατάσταση που όσο κι αν ψάξουμε στο παρελθόν, δεν θα συναντήσουμε ανάλογη…

ΣΗΜΕΙΑ των καιρών που γράψαμε τις προάλλες και πράγματι έτσι είναι. Διότι πέρα απ’ όλα τα άλλα υπάρχει και το πιο θλιβερό της όλης υπόθεσης. Δεν υπάρχει αντίδραση, δεν έχει καταγραφεί κάποιο σημείο ζωής. Μια φωτεινή ένδειξη κι ένας ήχος στο… “καρδιογράφημα”!

ΣΕ κωματώδη κατάσταση είναι ο… ασθενής! Κι αν δεν γράφαμε εμείς εδώ καμια αράδα θα τον είχαν ξεχασμένο! Δεν υπάρχει η λέξη “Αναγέννηση” σε κανένα μέσο ενημέρωσης! Μονο εδώ παίζει ακόμη…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Είναι κανείς εδώ;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν»

ΣΩΚΡΑΤΗΣ – ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ο,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί είναι να κάνεις μια προσπάθεια για να αποδείξεις στο διπλανό ότι αξίζεις. Αν πραγματικά αξίζεις δεν έχεις ν’ αποδείξεις απολύτως τίποτα και για να έχει τύχη οποιαδήποτε προσπάθεια (κυρίως οι αθλητικές) πρέπει να συνδυάζεις πολλά πράγματα και πάνω απ’ όλα γνώση του αντικειμένου και μεράκι.

Αν κάνεις προσπάθεια μόνο με βάση τα “εγώ” και το μόνο που σ’ ενδιαφέρει είναι πως θα καταφέρεις να αποδείξεις σ’ αυτούς που δεν χωνεύεις ότι είσαι σπουδαίος, πηγαίνεις αργά ή γρήγορα και με μαθηματική ακρίβεια για φούντο! Τα παραδείγματα γύρω μας είναι πολλά και χαρακτηριστικά. Ένας από τους λόγους που η Αναγέννηση κανταποντίστηκε ήταν δυστυχώς και αυτός.

Τα “εγώ” συνδυασμένα με μπόλικη “ασχετοσύνη”…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ