ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκαμε. Μετά από μία μικρή ανάπαυλα οι “ΣΠΟΝΤΕΣ” επιστρέφουν στο… μετερίζι τους και δηλώνουν ετοιμοπόλεμες για τα μελλούμενα! Μας περιμένουν κατά πως φαίνεται πολλά κι ενδιαφέροντα προσεχώς και σε όλα τα επίπεδα…

Το γεγονός του καλοκαιριού στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας είναι αναμφίβολα η επιστροφή στη ζωή της Αναγέννησης που βρισκόταν στην εντατική και σε κωματώδη κατάσταση! Μετά από τρία χρόνια μιζέριας και απίστευτου καταποντισμού, η ομάδα αναπνέει ξανά και σηκώνει το κεφάλι της που είχε δεχθεί τις… κατραπακιές του αιώνα!

Αυτά που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια, δύσκολα θα επαναληφθούν στο μέλλον! Πολύ δύσκολα θα ξαναζήσει ο κόσμος αυτό τον… πάτο! Οσοι, λοιπον, πρωταγωνίστησαν στο συγκεκριμένο διάστημα και “κατόρθωσαν” να φέρουν την Αναγέννηση σε κατάσταση Death Line, θα μείνουν ως ξεχωριστές φυσιογνωμίες στην ιστορία!

Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να τους ξεπεράσει κανεις! Και το ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι! Αυτά που έχουν “πετύχει” τους έχουν διασφαλίσει μια θέση στην… αιωνιότητα!
Μεγάλο πράγμα η υστεροφημία. Θυσιάστηκαν σπουδαίες μορφές για να την κατακτήσουν κι όμως δεν τα κατάφεραν! Κάποια στιγμή παρά τα επιτεύγματα τους ξεχάστηκαν…

Οι δικοί μας όμως διασφάλισαν να κάνουν ανεξίτηλο το ονομά τους μέσα στο χρόνο! Εμείς θα έχουμε αποχωρήσει από το μάταιο τούτο κόσμο δεν θα μας θυμάται κανείς και οι ιστορικοί του μέλλοντος θα το μνημονεύουν: “Υπήρχαν κάποιοι που στα… παλιά χρόνια στην Καρδίτσα από το 2018 μέχρι το 2019 κατάφεραν να εξαφανίσουν την Αναγέννηση…”!!!

Το γνωρίζουν άλλωστε και οι ίδιοι γι’ αυτό και στα κρυφά παρακαλούσαν βαθιά μέσα τους να μην έχουμε τις θετικές εξελίξεις που είχαμε στα διοικητικά του συλλόγου ωστε να μη μείνουν οι μοναδικοί που καταπόντισαν το σύλλογο!
Να υπάρξουν δηλαδή κι άλλοι που θα τον κρατήσουν στη σίτα, στις πλαγιές και στα λαγκάδια για να τους ξεπεράσουν! Τελικά όμως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει! Προς απογοήτευσή τους η ομάδα προχωράει μπροστά αφού επικράτησε η λογική παρά τα όσα απίθανα έγιναν τον τελευταίο μήνα.
Έγινε μεγάλη προσπάθεια κάποιοι να εκμεταλλευτούν και τον Καραμπέκο που είχε συνεισφορά, για να την κρατήσουν στα αζήτητα παριστάνοντας τον παράγοντα, αλλά δεν υπήρξε επιτυχής! Στο τέλος επικράτησε η σύνεση…

Κι επειδή οι “ΣΠΟΝΤΕΣ” πέραν όλων των άλλων προέβλεψαν και την καταστροφή των τελευταίων τριών χρόνων, τώρα ξανακάνουν την πρόβλεψη. Η Αναγεννηση στο τέλος και της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, θα βρίσκεται δύο κατηγορίες πιο πάνω από εκεί που την οδήγησαν…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Στην Ελληνική μυθολογία η Αλήθεια ήταν η κόρη του Χρόνου! Και φυσικά το ευρηματικό αυτό παραμύθι από τα πολλά των αρχαίων ημών προγόνων, έχει εφαρμογή στην πραγματικότητα. Όντως, ο χρόνος είναι αυτός που αποδεικνύει τι είναι αληθινό και τι όχι.
Ο,τι αξίζει
Ο χρόνος είναι αυτός που δικαιώνει ή διαψεύδει! Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει απ’ αυτόν. Εκεί δοκιμάζονται και αποκαλύπτονται άπαντες! Γι’ αυτό άλλωστε ο,τι αξίζει περισσότερο, λέμε οτι έχει κριθεί στη “διάρκεια του χρόνου”!
Δυνατότητα
Ο χρόνος επίσης σου δίνει και μια άλλη δυνατότητα. Μπορεί να μεγαλώνεις όταν κυλάει, αλλά ταυτόχρονα αποκτάς και το πλεονέκτημα να αξιολογείς καλύτερα αυτά που έχουν περάσει, κάτι ιδιαιτέρως πολύτιμο για να σχεδιάσεις σωτά αυτά που έρχονται αποφεύγοντας τις… μπανανόφλουδες του παρελθόντος!
Μνήμη…
Αρκεί βεβαίως αυτή τη δυνατότητα να την εκμεταλλεύεσαι. Αρκεί να μην έχεις ασθενή μνήμη και να ξεχνάς εύκολα τι προηγήθηκε. Αν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις μπορείς να πορεύεσαι μέσα από τα λάθη σου στο μέλλον ζυγίζοντας σωστά, πρόσωπα και καταστάσεις…
Απόλυτα…
Ισχύουν απόλυτα τα παραπάνω για την Αναγέννηση και το νέο ορίζοντα που ανοίγεται μπροστά της. Είναι μεγάλη ευκαιρία μέσα σ’ αυτή την απαξίωση στην οποία την είχαν οδηγήσει, να χαράξει σωστά την “επόμενη ημέρα” της και να αφήσει στο παρελθόν ο,τι την κατάφαγε τα σωθικά. Να κάνει πράγματα που μπορεί να την οδηγήσουν πολύ ψηλά…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως να χωρέσουν σ’ ενα βιβλίο αυτά που ζήσαμε στην Αναγέννηση;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Η ζωή είναι σαν καρδιογράφημα. Αν είναι μόνο ευθεία δεν ζεις» – Ανώνυμος.

Το αυτονόητο

Διάβασα κάπου μέσα στα πολλά απίθανα που γράφτηκαν τον τελευταίο μήνα όπου η Αναγέννηση είχε εγκλωβιστεί: “Μα, έγινε το φυσιολογικό με την αλλαγή της διοίκησης”. Ισχύει βέβαια, μόνο που για τα φυσιολογικά σε τούτο τον τόπο όπως είναι γνωστό, πρέπει να δώσεις μάχες! Για τα… αυτονόητα που λέγαμε και παλαιότερα lll Δεν σημαίνει ότι το φυσιολογικό το αντιλαμβάνονται όλοι. Το αντίθετο θα λεγα!

Οπότε και με όσα ζήσαμε τον τελευταίο μήνα στην Αναγέννηση, για να προκύψει το αυτονόητο, δηλαδή να μπει η ομάδα σε μια ανοδική τροχιά, κάποιοι πάλι μάλωσαν με τα ρούχα τους και έσπασε το κεφάλι τους. Την στιγμή που κάποιοι άλλοι… ξύνονταν ως συνήθως!