ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Σε μια περίοδο που η Καρδίτσα προσπαθεί ακόμη να επουλώσει πληγές απο την περσινή καταστροφή, που φθίνει πληθυσμιακά καθώς η αιμοραγία της μετανάστευσης δεν λέει να σταματήσει, σ’ ένα περιβάλλον που την έλλειψη φιλοδοξίας και προσδοκίας την έχουμε “βαφτίσει” ρεαλισμό και φθάσαμε να δίνουμε μάχη για τα αυτονόητα, έρχονται “ανάποδα στο ρεύμα” υπερβατικές προσπάθειες από το χώρο του αθλητισμού!

Πέρα από την πορεία που πραγματοποιεί η Αναγέννηση η οποία ύστερα από δεκαετίες προβάλλει αξιώσεις για τον “προαιώνιο στόχο”, έχουμε σε εξέλιξη την απίθανη προσπάθεια του ΑΣ Καρδίτσας στο χώρο του μπάσκετ!

Μια προσπάθεια που δεν έχει προηγούμενο και είναι αποτέλεσμα όχι μιας “φωτοβολίδας” που έσκασε λόγω ενθουσιασμού, αλλά μακρόχρονου σχεδιασμού από σχετικούς με το αντικείμενο συμπολίτες. Οι οποίοι, ενώ θα μπορούσαν να αφοσιωθούν αποκλειστικά στα δικά τους προσωπικά ζητήματα και στις δουλειές τους, έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε ένα εγχείρημα που έχει συλλογική διάσταση και αφορά ολόκληρη την πόλη.

Η προσφορά τους δηλαδή ακόμη κι αν σήμερα σταματούσε αυτή η πορεία του ΑΣΚ, είναι ήδη ανεκτίμητης αξίας! Εδώ και οκτώ χρόνια αυτή η παρέα με ακόρεστη αγάπη για το άθλημα και τον τόπο, έχει φθάσει σε ασύλληπτα πράγματα. Επιτυχίες που ούτε να φανταστούν θα μπορούσαν οι παλαιότεροι που έζησαν τον χώρο του μπάσκετ έχοντας πολύ “χαμηλό ταβάνι” στις προσδοκίες!

Ο ΑΣΚ ήλθε ως “τσουνάμι” ανεβάζοντας κάθε φορά όλο και πιο ψηλά τον πήχη όχι με κοντοπρόθεσμη οπτική και ακολουθώντας μεθόδους που καταγράφονταν σε άλλες πόλεις (με θλιβερή κατάληξη στο τέλος), αλλά με σοβαρό πλάνο που κάθε φορά αναπροσαρμόζονταν στις απαιτήσεις και στα δεδομένα!

Όταν η διοίκηση Δεληγιάννη είπε “όχι” στην πρόσκληση συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία στη θέση άλλων ομάδων που δεν είχαν τη δυνατότητα (γιατί ακριβώς ο σχεδιασμός τους ήταν πρόχειρος) να συμμετάσχουν, κάποιοι “καφενειολόγοι” ή και “ζηλόφθονες” το χαρακτηρισαν αδυναμία σχολιάζοντας τη θέση αυτή μεταξύ… φρεντοτσίνο και τσίπουρου!

Κι όμως ήταν μια απόλυτα εύστοχη επιλογή, που καταρχήν συνέβαλε τα μέγιστα στη βιωσιμότητα του συλλόγου (αν τότε επιλέγονταν η εύκολη λύση της ανόδου, σήμερα μπορεί να μην υπήρχε καν η ομάδα) και εν συνεχεία στόχευε στο ΜΕΛΛΟΝ!

Ενα μέλλον που ήδη το ζούμε! Με μια πορεία που είναι κάτι περισσότερο από εκπληκτική και έχει, πέραν όλων των άλλων, καταστήσει την πόλη μας αθλητικό επίκεντρο σε όλη την Ελλάδα στις αναφορές των κεντρικών και περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης!
Μια πορεία που είναι αποτέλεσμα συγκροτημένης ενασχόλησης, μελετημένης διαχείρισης και φυσικά μεγάλης οικονομικής συνεισφοράς!

Μια πορεία που έχει φυσικά ονοματεπώνυμα. Αθλητές, προπονητές, Καρδιτσιώτες που στήριξαν και στηρίζουν, την οικογένεια Δεληγιάννη επικεφαλής και φυσικά τα παιδιά που έχουν υπηρετήσει και συνεχίζουν να υπηρετούν το σύλλογο από κάθε πόστο!

Ο ΑΣΚ “ζωντάνεψε” το όνειρο της υπέρτατης διάκρισης και έχει ήδη διασφαλίσει περίοπτη θέση στο μεγάλο βιβλίο της αθλητικής (και όχι μόνο) ιστορίας της περιοχής μας!