Το… επιστέγασμα μιας καταστροφικής χρονιάς χαρακτηρίζουν την καταστροφή που υπέστησαν το βράδυ της Παρασκευής οι καταστηματάρχες του κλάδου εστίασης και αναψυχής στην Καρδίτσα και σε ολόκληρο το Νομό.

«Αν ο κορωνοϊός και τα περιοριστικά μέτρα γονάτισαν τον κλάδο, αυτό πλέον μας αποτελείωσε», τονίζει στο «Νέο Αγώνα» ο Αντιπρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής Ν. Καρδίτσας κ. Βασίλης Καρράς.

Σύμφωνα με τον κ. Καρρά, το 90% των καταστηματαρχών στην Καρδίτσα έχει υποστεί μεγάλες ζημιές έως ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ όμοια είναι η εικόνα και στον ορεινό όγκο.

Οι καταστηματάρχες αδυνατούν να πιστέψουν ότι το κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε.. λίμνη και τα καταστήματα γέμισαν λάσπες.

«Συνεχίζουμε με δικές μας δυνάμεις και με συνδρομή των ελάχιστων συνεργείων που υπάρχουν στην πόλη και πλέον εργάζονται ολημερίς, για να αποκαταστήσουμε ζημιές και να μαζέψουμε τα συντρίμμια μας» τονίζει, ενώ μεταφέρει το κυρίαρχο ερώτημα που επικρατεί στις τάξεις πολλών επαγγελματιών:

« γιατί έγινε αυτό; πως φθάσαμε σε αυτό το σημείο και καταστράφηκαν περιουσίες από τη λάσπη».

Ουσιαστικά πλέον ολόκληρες επιχειρήσεις θα πρέπει να στηθούν από την αρχή και είναι αμφίβολο πόσοι θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν ξανά. «Είναι ζήτημα επιβίωσης να δοθούν άμεσες αποζημιώσεις, αλλιώς δεν θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα. Ζητάμε μέτρα ουσίας και όχι οριζόντια. Άμεση προκαταβολή αποζημίωσης και κατόπιν άμεση ολική αποζημίωση ανά επιχείρηση ανάλογα με τις ζημιές που υπέστη» επισημαίνει.

Στη συνέχει προσθέτει: «Ζητάμε τη στήριξη της κεντρικής πολιτείας, της αυτοδιοίκησης και όλων θεσμικών φορέων, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο λόγος γίνεται για έναν κλάδο που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους και αποτελεί βασικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας».