Η εικόνα είναι… σουρεαλιστική! Στη φωτογαφία βλέπουμε την οδό Τιτάνων, πίσω από το 5ο Δημοτικό! Τα ρούχα δεν είναι τυχαία! Είναι οι εμφανίσεις της Αναγέννησης που κατάφερε να τις σώσει ο υπεύθυνος ακαδημιών της ομάδας Τόλης Χρυσικός, παρότι το εργαστήριο του καταστράφηκε ολοσχερώς! Η φανέλα του αθλητικού συμβόλου της περιοχής μας, είναι πολύ πιο βαριά μετά απ’ αυτή την καταστροφή…

———————————

Η καταστροφή που υπέστη η Καρδίτσα είναι ανυπολόγιστη! Η 18η Σεπτέμβρη του 2020 θα μείνει στην ιστορία για να θυμίζει και στους μεταγενέστερους μια από τις πιο τραγικές και μαύρες ημέρες του τόπου μας!

Η εικόνα συμπολιτών με το βιός τους στο δρόμο να προσπαθούν να περισσώσουν ο,τι μπορούν θα κρατήσει ακόμη πολύ! Η λάσπη άλλωστε είναι το κύριο χαρακτηριστικό της πόλης, ενώ έχουν περάσει κάποιες ημέρες από την ανείπωτη καταστροφή!
Μέσα σ’ αυτά τα συντρίμια, η Καρδίτσα καλείται να σηκώσει κεφάλι όπως το έκανε κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Και ένας από τους φορείς που πάντα πρωταγωνίστησε στην “ανάστασή” της είναι η Αναγέννηση! Ο αθλητικός σύλλογος – σύμβολο της πόλης, που θα μπει μπροστάρης και σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα.

Οπως γράψαμε στο χθεσινό ρεπορτάζ, το προπονητήριο “Γιώργος Μπαζής” σκεπάστηκε από νερά και λάσπη! Οι φωτογραφίες που ανήρτησαν οι οπαδοί της ομάδας είναι ενδεικτικές.
Ωστόσο, το μήνυμα από τους οργανωμένους φίλους που καλούν για να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου είναι συγκινητικό, αλλά και ενδεικτικό του DNA του κάθε Αναγεννησιώτη – Καρδιτσιώτη!

Αυτή η ομάδα κι αυτή η πόλη έχουν ουκ ολίγες δεχθεί πολλές κατραπακιές! Ουδέποτε όμως σταμάτησαν να δίνουν μάχες και να στέκονται όρθιες.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα! Θα σηκώσει κεφάλι η Καρδίτσα και η Αναγέννηση που μπορεί ως μπροστάρησα να δώσει το μήνυμα της ανάτασης διότι είναι ένα ζωντανό κύτταρο της περιοχής που δεν θα πτοηθεί ούτε απ’ αυτή τη λαίλαπα που έπνιξε την πόλη που εκπροσωπεί εναν αιώνα και βάλε!

Οι εργασίες αποκατάστασης του “Γιώργος Μπαζής” από τους ίδιους τους φιλάθλους της (εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση οι Ultras Gate 3), είναι το πρώτο βήμα.

Η ζωή μέσα σ’ αυτές τις τραγικές στιγμές που ζούμε όλοι θα βρει τον τρόπο να συνεχίσει! Και όχι μόνο αυτό. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και στις πληγές που άφησε η καταστροφή, αποθεώνονται και οι έννοιες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.

Θ.Κ.