ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Έγινε λοιπόν αυτό που προσδοκούσαμε για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Με τη δεύτερη κλήρωση που διαφοροποίησε το πρόγραμμα της πρώτης, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις να πραγματοποιήσει η Αναγέννηση το “τρία στα τρία” και να μπει με τον καλύτερο τρόπο στη super league 2.

Πράγματι αυτό έκανε. Πέρασε την πρεμιέρα, στην οποία διαχρονικά δυσκολεύονταν, αναίμακτα, πήρε το τρίποντο χωρις να χρειαστεί καν να παίξει στην Καβάλα η οποία μπορεί προσεχώς να το γυρίσει στο… κρίκετ και φιλοδώρησε με μια ξεγυρισμένη “τεσσάρα” τον Αλμωπό που την καρδιοχτύπησε στο Κύπελλο!

Εννιά βαθμοί και μόνη πρώτη στην κορυφή όπως γράφουμε και πιο πάνω στο ρεπορτάζ! Τι σημαίνει αυτό; Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ένα ιστορικό συμβαν, είναι και ουσιαστικότατο διότι αυτή η βαθμολογική συγκομιδή είναι ένα πολύ δυνατό θεμέλιο για να χτίσει η ομάδα την μετέπειτα πορεία της!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα άκουσα κάποιους να λένε με την ολοκλήρωση του αγώνα της Κυριακής! Μα τίποτα δεν θα είναι εύκολο! Ούτε αυτά που προηγήθηκαν, ούτε αυτά που θ’ ακολουθήσουν. Πολύ σωστά ο Αμανατίδης χαρακτήρισε το πρωτάθλημα “ενα ράλι αγώνων”!

Έχει όμως μεγάλη αξία το ξεκίνημα, διότι όπως διαπιστώσαμε σ’ αυτές τις πρώτες αγωνιστικές υπήρξαν απώλειες των ομάδων που έχουν βλέψεις για πρωταγωνιστική πορεία σε αντίθεση με την Αναγέννηση που έκανε το απόλυτο.

Για να μη χάσουμε όμως τον προσανατολισμό μας και μπερδευτούμε (όπως συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις), θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως σ’ αυτή τη διαδρομή που ήδη είναι σε εξέλιξη, τίποτα δεν είναι αυτονόητο!

Το γεγονός ότι έχει τεθεί ο στόχος του πρωταθλητισμού όχι με τις κουβέντες, αλλά με συγκεκριμένες πράξεις και συγκεκριμένη αγωνιστική παρουσία της ομάδας, είναι απο μόνο του κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ αυτά που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια!

Είναι αυτό που έχει δυναμώσει τη φλόγα της προσδοκίας για κάτι μεγάλο! Είναι αυτό που έχει καταστήσει γιορτή πλέον τα παιχνίδια στο Δημοτικό Στάδιο το οποίο είναι η πιο δυναμική έδρα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής και σε καιρούς δύσκολους με την πανδημία!

Ωστόσο δεν θα πρέπει να είναι αυτό που θα μας θολώσει τη σκέψη, ώστε να πιστεύουμε πως θα τους “καταπιούμε” όλους και θα… “τουφεκάμε” στον αέρα!

“Παίξαμε μέτρια αλλά πετύχαμε μια μεγαλειώδη νίκη” έγραψε κάποιος μέσα στους ποταμούς ανοησίας που εκτοξεύονται καθημερινά από τα πληκτρολόγια! Δηλαδή που να παίζαμε και καλά φιλαράκι τι θα γινόταν, ε; Θα πρεπε να κερδίσουμε με 25-0!!!

Άμα φέρουμε καμια ισοπαλία ή αν χάσουμε κανα μάτς ποιο θα είναι το πόρισμα; Συνήθισε μάλλον απο μεγάλα… ευρωπαϊκά ματς με τον Θεσσαλικό Ματαράγκας, το Φύλλο και τον Αγιο Γεώργιο! 

Ας σοβαρευτούμε, λοιπόν κι ας απολαύσουμε την προσπάθεια που μας υπόσχεται πολλά…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Επί του αγωνιστικού δύο κουβεντούλες: Η Αναγέννηση προχθες ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, πολλοί και διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης της αντίπαλης περιοχής, πρέσινγκ ακατάπαυστο και μάλιστα με ψηλά τις γραμμές και άψογη αμυντική λειτουργία!

Φυσιολογικό
Το 4-0 ήλθε ως φυσιολογικό αποτέλεσμα των όσων έλαβαν χωρα στο τερέν από τις δύο ομάδες. Και προσέξτε, απέναντι σε ένα συγκρότημα που δεν ήταν κακό και που ήλθε μάλιστα στην Καρδίτσα με αναβασμένο το ηθικό από τα δύσκολα που έβαλε για το ματς του Κυπέλλου.

“Αεροπλανικές”
Οσοι καταλαβαίνουν απο ποδόσφαιρο όλα αυτά τα είδαν. Επειδή όμως το άτιμο το ποδόσφαιρο όσο απλό είναι, τόσο πιο δύσκολα το καταλαβαίνουν κάποιοι να είστε έτοιμοι να ακούσετε και… “αεροπλανικές” προσεγγίσεις. Πέραν όλων των άλλων η Αναγέννηση προχθες ήταν και εξαιρετική τακτικά στο διάστημα που το σκορ ήταν ακόμη ανοιχτό και δεν είχε προδιαγραφεί η έκβαση του αγώνα.