Ζωντάνεψαν ξανά σήμερα το πρωί τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Καρδίτσας, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, σε μια χρονιά η οποία ξεκίνησε με φόντο την πανδημία του κορωνοϊού.
Με απαραίτητο «αξεσουάρ» τη μάσκα που έχει καταστεί υποχρεωτική με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές επέστρεψαν στις σχολικές μονάδες και τα θρανία. Η πανδημία μπορεί να προκαλεί προβληματισμό και αγωνία για την εξέλιξη της σχολικής χρονιάς, ωστόσο δεν κατέστη ικανή να περιορίσει τις χαρούμενες παιδικές φωνές, οι οποίες επέστρεψαν στα σχολεία. Περισσότερο ανήσυχοι είναι οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού, ορισμένοι από τους οποίους συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τις σχολικές μονάδες.
Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας τελέστηκε ο επίσημος Αγιασμός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή, δημιουργική και προπαντός ασφαλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τον Αγιασμό στον αύλειο χώρο τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου παρουσία περιορισμένου αριθμού μαθητών και στη συνέχεια σε κάθε αίθουσα χωριστά, στις οποίες παρέμεναν οι υπόλοιποι μαθητές.

Σε ότι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο επίσημος Αγιασμός έγινε στο 5ο Λύκειο.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, παρουσία και εδώ εκπροσώπων μαθητών.

Πρώτη μέρα προσαρμογής στα σχολεία και στα νέα δεδομένα με τα οποία ξεκίνησε η σχολική χρονιά, με τη χρήση μάσκας και την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα