ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Χορτάσαμε όμορφη μπαλίτσα από την Αναγέννηση ύστερα από τέσσερα χρόνια! Χρειάστηκε να περάσει τόσος καιρός για να τη δούμε σε ρόλο πρωταγωνίστριας, να αποδίδει ωραία, να είναι πληθωρική, να βγάζει αυτή την ενέργεια που μας έλλειψε και – το πιο σημαντικό – να κάνει τον κόσμο της Καρδίτσας να χαμογελά!

Όσο γι’ αυτούς που θα σπεύσουν να κάνουν λόγο για τη δυναμικότητα και το όνομα του αντιπάλου, τα είπαμε την προηγούμενη Κυριακή μετά το 1-4 με τον… “καπετάν Φούφα”! Να μην επανέλθουμε, απλώς να θυμίσω ότι από τον Οικονόμο Τσαριτσανης και από πολύ υποδεέστερους ακόμη αντιπάλους, η Αναγέννηση πρόπερσι είχε γίνει σουρωτήρι!

«Μαύρισαν» τα ματάκια μας τέσσερα χρόνια που για να δουμε έναν συνδυασμό της προκοπής μέσα στο γήπεδο, έπρεπε να κάνουμε… τάμα στον Πολιούχο της πόλης, τον Αγιο Σεραφείμ! Αρα μαγκίτσες του στύλ “έλα μωρέ με ποιον παίζαμε και πανηγυρίζουμε” απαγορεύονται δια ροπάλου!

Κάθε λόγο να πανηγυρίζουν και να χαίρονται έχουν οι καταφαρμακωμένοι φίλαθλοι της Αναγέννησης με την προχθεσινή εμφάνιση. Το δικαιούνται μ’ αυτά που πέρασαν τα τελευταία χρόνια. Αλλωστε (επαναλαμβάνω) σ’ αυτούς που πίνουν το νερό της λήθης και ξεχνάνε εύκολα, ότι από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης (η μάλλον και από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης!) στην προηγούμενη Γ’ Εθνική η ομάδα έχασε στην Καρδίτσα!

Γιατί, λοιπόν, να μη χαρούμε που βλέπουμε την ομάδα – επιτέλους – στην κορυφή και μάλιστα να παίζει και καλή μπάλα; Από κει και περα βέβαια, δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά αέρα και να περάσουμε στην άλλη άκρη υποτιμώντας τη συνέχεια! Αυτό θα είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί!

Δεν έχει πετύχει τίποτα ακόμη η Αναγέννηση! Πήρε βέβαια έναν σημαντικό “αέρα” τριών πόντων από την Καρίτσα, αλλά έχει το ρεπό της μπροστά και βεβαίως άλλα εννιά ματς που θέλουν μεγάλη προσοχή, σοβαρότητα και σωστή διαχείριση.

Άλλο η ικανοποίηση για το θετικό ντεμπούτο στην επανέναρξη και την καλή μπάλα που είδαμε από μια ομάδα που είναι γεμάτη σ’ όλες τις γραμμές, άλλο να αρχίσουμε τις αλαζονικές προσεγγίσεις και να καλλιεργήσουμε ένα αφ’ υψηλού στυλάκι του τύπου “δεν σας καταλαβαίνουμε”!

Δεν είναι στη φιλοσοφία άλλωστε της Αναγέννησης το τελευταίο! Ποτέ, ακόμη και στις σπουδαίες πορείες που έκανε, δεν είχε αλαζονική συμπεριφορά και το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα. Να μην ξεχνάμε που ήμασταν και που θα μπορούσε να είμαστε! Καρφωμένοι στο τοπικό για τρίτη σεζόν και χωρίς μάλιστα να παίζουμε!

Όλα τα παιχνίδια που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος αυτού του παράξενου πρωταθλήματος, πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται με τον δέοντα σεβασμό, ακόμη κι όταν το σκορ ανοίγει πολύ όπως συνέβη προχθες.

Μόνον έτσι η Αναγέννηση θα φθάσει σ’ αυτό που όλοι επιθυμουμε…