ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Γενιές και γενιές Καρδιτσιωτών, θιασιώτες του αθλητισμού και όχι μόνο, μεγάλωσαν έχοντας μια… “απαγορευμένη αθλητική φαντασίωση”! Να δουν την Αναγέννηση στην Α’ εθνική Κατηγορία! Κι αν ο μεγαλύτερος και πιο μαζικός αθλητικός σύλλογος πλησίασε κάποιες φορές στο “σβήσιμο” αυτού του “προαιώνιου καημού, για το μπάσκετ της περιοχής μας δεν υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο ούτε καν ως σενάριο στα πιο τρελά όνειρα των μπασκετόφιλων!

Από τα “πέτρινα” γήπεδα με τις μπάλες που έμοιαζαν με βόμβες τη δεκαετία του ‘70, από το πλαστικό του παλιού κλειστού γυμναστηρίου που μας φαινόταν σαν… παλάτι του Μπάκιγχαμ τη δεκαετία του ‘80, μέχρι τα νεώτερα χρόνια, θεωρούνταν απλά αδιανόητο ένας μπασκετικός σύλλογος της πόλης μας να βάλει στόχο την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της χώρας!

Το “ταβάνι” ήταν πάντα η Γ’ Εθνική για την πόλη, με το θρυλικό Γυμναστικό να προσπαθεί να το ξεπεράσει, ενώ οι επίσης θρυλικοί Τιτάνες Παλαμά όταν κατάφεραν ν’ ανέβουν στη Β’ Εθνική (σε συνθήκες φυσικά πολύ πιο ανταγωνιστικές απ αυτές που επικρατούν τώρα στις εν λόγω κατηγορίες που μοιάζουν με περιφερειακά πρωταθλήματα), βγήκαμε στους… δρόμους για να πανηγυρίσουμε!

Ακόμη κι όταν ξεκινούσε αυτή η καταπληκτική διαδρομή του ΑΣΚ πριν οκτώ χρόνια και έρχονταν η άνοδος για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, στη Β’ Εθνική και μετά “καπάκι” στην Α2, ουδείς περίμενε ότι κάποια στιγμή θα μπει ένας στόχος για την πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ!

Ολόκληρο το Καρδιτσιώτικο μπάσκετ από πλευράς μεγάλων διακρίσεων, περικλείονταν στις πορείες του Γιάννη Γιαννούλη πρώτα και στη συνέχεια του Γιάννη Μπουρούση που έπαιξαν σε κορυφαίο και διεθνές επίπεδο! Απο διασυλλογικές επιτυχίες, ούτε λόγος!

Και να που πέρα από τα όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια με τον ΑΣΚ, φθάσαμε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που έγινε στην αίθουσα του μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου!
Κι εκεί είδαμε κι ακούσαμε τη διοίκηση της ομάδας, έναν από τους πιο έμπειρους προπονητές της Ελλάδας τον Δημήτρη Λιόγα και τον τεράστιο Γιάννη Μπουρούση να μας μιλάνε για τους στόχους του μπάσκετ της Καρδίτσας που πλέον βλέπουν εκεί που ούτε με… κυάλια μπορούσαμε να δουμε παλαιότερα!

Ως άνθρωποι που αγαπάμε τον αθλητισμό και ζούμε σ’ αυτό τον τόπο, έχουμε να πούμε, προκαταβολικώς και δίχως να περιμένουμε την εξέλιξη και την κατάληξη του νέου αυτού σπουδαίου εγχειρήματος, ένα μεγάλο “ευχαριστώ”!

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους ανθρώπους που “έχτισαν” όλο αυτό το οικοδόμημα με άπειρες θυσίες, που χάρισαν τόσες πολλές χαρές και συγκινήσεις στους Καρδιτσιώτες και που δεν διστάζουν μέσα σε τέτοιους καιρούς σκοτεινούς και περίεργους, να τοποθετούν τον πήχη ακόμη ψηλότερα!

Είτε φτάσουμε, λοιπόν, στην υπέρτατη διάκριση, είτε όχι (παιζουμε μπάσκετ όλοι πλέον κι όχι μόνο αυτοί που θα τρέχουν μέσα κι έξω απο το γήπεδο) είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουν κάνει για την περιοχή και τον αθλητισμό της και υποβάλλουμε τα σέβη μας…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ούτε με “γαλιφιές”, ούτε με λογάκια όμορφα και κολακευτικά, ούτε με έπαρση και στυλάκι, αλλά λιτά, ίσια και μάγκικα, στοιχεία που τον χαρακτήριζαν σε όλη του τη διαδρομή, μίλησε ο Γιάννης Μπουρούσης στη χθεσινή συνέντευξη τύπου στο κλειστό!

Να την αγκαλιάσουμε
Και τα είπε “τσουβαλάτα”. Αν θέλουμε να φθάσουμε εκεί που δεν φθάσαμε ποτέ, αν θέλουμε να δουμε την πόλη να κάνει βήματα προς τα μπρος θα πρέπει να αγκαλιάζουμε όλοι τέτοιες προσπάθειες όπως αυτή που είναι σε εξέλιξη στον ΑΣΚ.

Να στηριχθεί
Αν η κερκίδα δεν “βράζει” και δεν δείχνει ότι απολαμβάνει και ανταποκρίνεται σ’ αυτό που γίνεται στο γήπεδο δεν έχω λόγο να συνεχίσω να παίξω, είπε ο Μπουρούσης, υπερτονίζοντας με τον δικό του τρόπο, την ανάγκη όλο αυτό το εγχείρημα που αποτολμά η ομάδα της Καρδίτσας (σε συνέχεια των όσων καταπληκτικών έχει πετύχει), να στηριχθεί με όλη τη σημασία της λέξης απο την τοπική κοινωνία.