TOY ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός μέσα στο θέρος!!! Επισκιάζοντας και παραμερίζοντας ο,τιδήποτε άλλο βρίσκονταν ψηλά στην επικαιρότητα, οποιαδήποτε άλλη σκέψη! Πρώτο απ’ όλους, σε περίοπτη θέση, με παροιμιώδη ταχύτητα και ενδελεχή κάλυψη, έδωσε το γεγονός το έγκυρο δημοσιογραφικό φόρουμ “Πρώτο Θέμα” κι ακολούθησε καταιγισμός απ’ όλους!!!

Με το που άνοιξα τον υπολογιστή και πριν αρχίσω να ψάχνω στα ψιλά για κάτι… νεκρούς από την πανδημία, για θωρακισμένα συστήματα υγείας, ανάπτυξη πράσινη, μπλε και ροζουλί, “σερφαροντας” έπεσα πάνω στον γιγάντιο τίτλο: «Χαμός στο αεροδρόμιο για την επιστροφή του Τριαντάφυλλου!!! Αποθέωση από τους θαυμαστές του…»!!!

Στη συνέχεια απορημένος και αγωνιώντας, άρχισα να διαβαίνω τα μονοπάτια του ρεπορτάζ που διαβάζονταν σαν νεράκι: “Ο Τριαντάφυλλος επέστρεψε στην Ελλάδα και θαυμαστές του βρέθηκαν στο αεροδρόμιο να τον υποδεχθούν εν μέσω συνθημάτων! Τον 43χρονο συνόδευαν άνδρες της ασφάλειας που δεν τον άφηναν να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους (σ.σ. μιλάμε για δημοσιογράφους από Χεμινγουέι και πάνω!) που τον περίμεναν καρτερικά στις αφίξεις του “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Και ο συντάκτης του ρεπορτάζ συνέχιζε με φρενήρη ρυθμό, ανώτερο κι απ’ αυτόν που είχε η Αναγέννηση στη φετινή σεζόν: “Επικράτησε υστερία μόλις εμφανίστηκε ο Τριαντάφυλλος και ο χώρος σείστηκε από τα συνθήματα: “τα πιστόλια του δεν κάνουν λάθη, είναι ο Ντάφι, είναι ο Ντάφι” ούρλιαζε αλαλάζοντας το πλήθος που προσπαθούσε απεγνωσμένα να προσεγγίσει τον ήρωα για ένα χαμόγελο, για ένα νεύμα, έστω για μια ματιά…”!!!

Μια σειρά ερωτημάτων άρχισαν αμέσως να βομβαρδίζουν το μυαλό μου καθώς ένιωσα ότι βρίσκομαι αποκομμένος και μακριά από σημαντικές εξελίξεις:

Ποιος είναι ο Τριαντάφυλλος; Από που επέστρεψε στην Ελλάδα; Τι σχέση έχει με τον… Ντάφι Ντακ; Τι έκανε και τυγχάνει αυτής της προβολής από τα ΜΜΕ, της λατρείας και της αποθέωσης από το πλήθος; Βρήκε το φάρμακο κατά του κορωνοϊού ή κατά του καρκίνου; Πήρε κάποιο χρυσό μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση; Εφερε τα… Harrods στην Ελλάδα πριν από τον Τσιτσιπά; Αναλαμβάνει κυβερνήτης της χώρας;

Διαβάζοντας πιο προσεκτικά και κάνοντας τις σχετικές παραπομπές στο διαδίκτυο, ενημερώθηκα πλέον εμπεριστατωμένα: Ο Τριαντάφυλλος είναι συνθέτης και τραγουδοποιός της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής και φέρει το ψευδώνυμο “Ντάφι”!
Έχει μελοποιήσει και ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, τα σπαραχτικά και βαθυστόχαστα αριστουργήματα: “Καλά μας κάνεις”, “Σπάω τα ρολόγια” και βέβαια το διαχρονικό “Αυτό μου έλλειπε”!!!

Συμμετείχε τελευταία, μαζί με άλλες μορφές της τέχνης και των γραμμάτων, σ’ αυτή την ετήσια σύναξη της ελίτ της διανόησης και του πολιτισμού του τόπου που ονομάζεται survivor.

Μία σύναξη που αποθεώνει πέρα και πάνω απ’ όλα τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους συμμετέχοντες και τα δρώμενα της οποίας παρακολουθούν από τηλεοράσεως καθημερινά με κομμένη την ανάσα εκατομμύρια μικροί και μεγάλοι Ελληνες!

Η αποθέωση δε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για τον Τριαντάφυλλο ή κατα κόσμον Ντάφι, όπως έμαθα ο αδαής, οφείλονταν στο γεγονός ότι αποχώρησε μέσω ψηφοφορίας του κοινού που πληρώνει για να ψηφίζει!!!

Εκφράστηκε η λατρεία των θαυμαστών σ’ έναν εκ των σπουδαίων που έλαβε μέρος σ αυτόν τον κύκλο των “χαμένων ποιητών”!  Παραμένουν βέβαια άλλοι σπουδαίοι! Πέρασαν ακόμη σπουδαιότεροι, όπως ο… λογοτέχνης Ντάνος και πιο πρόσφατα ο τεράστιος… Τζέιμς Καφετζής! Ο,τι κι αν λένε, όμως, πως “ουδείς αναντικατάσταστος”, Ντάφι δεν βρίσκεις εύκολα!

Γλεντήστε μας κι άλλο! Μας αρέσει..!!!