ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη τύπου του προέδρου της Αναγέννησης Δημήτρη Παπαδημητρίου και των Περικλή Αμανατίδη και Παύλου Μυροφορίδη που έγινε την περασμένη Παρασκευή.

Κι αυτό γιατί δεν ακούσαμε τα συνηθισμένα που λέγονται σε τέτοιες περιπτώσεις στο ξεκίνημα της κάθε ομάδας και της κάθε προσπάθειας! Όσοι μίλησαν είχαν κάτι να πουν! Ως γνωστόν ζούμε στην εποχή που μπορεί ν’ ακούσεις πολλούς να μιλάνε επί ώρες και να μη λένε απολύτως τίποτα!

Σ’ αυτή τη συνέντευξη δεν υπήρχαν ούτε υπεκφυγές, ούτε “στρογγυλεμένα” όμορφα λογάκια, ούτε “αν και εφόσον” ούτε διάφορες προσεγγίσεις με φρασεολογία του… “διπλωματικού σώματος”! Της σχολής “ναι μεν αλλά” δηλαδή! Ο,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε “ευθέως”!

Έγιναν διάφορες ερωτήσεις για… ταξίδια και προορισμούς, μαζεύτηκε, ύστερα από καιρό πολύς κόσμος του τύπου (ακόμη και εκτός Καρδίτσας παρακαλώ!) “φλας” και κάμερες, αλλά οι τοποθετήσεις και οι απαντήσεις ήταν σταράτες δίχως “αναμασήματα”!

Ο στόχος είναι συγκεκριμένος! Ο πρωταθλητισμός και η άνοδος στην Α’ Εθνική! Και για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Αναγέννησης, λέγεται στα ίσια, χωρίς περιστροφές και περιτυλίγματα! Το αν θα υλοποιηθεί, φέτος ή τα επόμενα χρόνια, το αν αυτός ο πόθος θα γίνει, επιτέλους, πραγματικότητα είναι βεβαίως μια άλλη υπόθεση.

Θα κριθεί στη μάχη, στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στη διαχείριση όλου αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος που είναι σε εξέλιξη! Το γεγονός, όμως, ότι οι άνθρωποι που εκφράζουν πλέον τη λειτουργία της Αναγέννησης δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και δεν φοβούνται να θέσουν τον υπέρτατο στόχο, είναι κάτι εξόχως σημαντικό!

Διότι αυτό φανερώνει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας που διαπνέει πλέον όλο το τιμ της ομάδας. Από τον πρόεδρο που δίνει το στίγμα και καθορίζει το πλαίσιο, μέχρι τους συνεργάτες του εντός και εκτός των γραμμών του γηπέδου που καλούνται να το υπηρετήσουν.

Το σπουδαιότερο είναι ότι όλα όσα ακούστηκαν στην συνέντευξη δεν ήλθαν ξεκάρφωτα, ούτε ήταν εκτός πραγματικότητας, αλλά ως συνέχεια των όσων έχουν γίνει ήδη επί της πράξεως τόσο από την περασμένη περίοδο και περσινό καλοκαίρι που ανέλαβε τα ηνία ο Παπαδημητρίου, όσο βεβαίως και από τον φετινό σχεδιασμό τους προηγούμενους μήνες.

Διότι σ’ αυτό το εγχείρημα έχουμε πλέον συγκεκριμένο δείγμα γραφής και δεν κουβεντιάζουμε στον αέρα. Τη θριαμβευτική επάνοδο απο την αφάνεια στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες με την πανδημία και τις διακοπές και το “χτίσιμο” της νέας ομάδας για τη super league 2 που είναι υψηλών προδιαγραφών με δύο πολύ σημαντικές επιτυχίες ήδη στο Κύπελλο Ελλάδος.

Τα υπόλοιπα, επί της… οθόνης!