ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Επανήλθαμε σε κατάσταση… “οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες”! Μας μένει μόνο να εμφανιστεί ο Τσιόδρας για να επιστρέψουμε στον καιρό των… “κεκλεισμένων των θυρών”! Κατα πως το πάνε το έργο, δεν αποκλείεται να ξαναζήσουμε πικ νικ στα μπαλκόνια!
Κι αν συμβεί αυτό, “βαστάτε Τούρκοι τ’ άρματα”!

Αλήθεια μιας και τους αναφέραμε, τι γίνεται με τους γείτονες; Τελείωσαν τα πέρα – δώθε στο Αιγαίο κι άρχισε ο διάλογος; Κι εκείνο το… κρουαζερόπλοιο του Ερντογάν που πήγαινε προς Κύπρο μεριά τι απέγινε; Έφθασε;
Όχι τίποτα, αλλά ξαφνικά απο τον καταιγισμό πυρός που αναπτύξαμε μέσω των social media, έπεσε πολλή μούγκα! Ιδιαίτερα από τους μεγάλους “δίαυλους ενημέρωσης” της χώρας!

Ας επιστρέψουμε όμως στον κορωνοϊό που είναι πλέον το πρώτο θέμα. Απ’ αυτον ξεκινάμε και σ’ αυτόν καταλήγουμε! Τι μας περιμένει; Ουδείς μπορεί να αποφανθεί μετά βεβαιότητας. Το μόνο σίγουρο είναι οτι επικρατεί μια “τρέλα” και μια θολούρα στον κόσμο! Γι’ αυτό βλέπουμε και διάφορα ξεσπάσματα παγκοσμίως!
Στη Γερμανία έγινε διαδήλωση χιλιάδων… αρνητών της πανδημίας! Σ’ οποιαδήποτε συζήτηση κι αν βρεθείς ακόμη κι εδώ στη μικρή μας Καρδίτσα θ’ ακούσεις και τέτοιες απόψεις. “Ποιος κορωνόϊος μωρέ, όλα είναι κατασκευασμένα…”
Και δεν μιλάω για τους οργανωμένους συνδέσμους φιλάθλων του Αμβρόσιου, ούτε για… ψεκασμένους, αλλά για νορμάλ περιπτώσεις! Είναι τέτοια πλέον η αγανάκτηση από τα προβλήματα που διογκώνονται καθημερινά που ακούς για νέα μέτρα και σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!

Που θα βγει αυτή η αγανάκτηση και πότε θ’ ακουστεί το “μπάμ” κανείς δεν ξέρει! Για την ώρα φορτώνουμε αβέρτα! Σκέψου μόνο τώρα να εμφανιστεί διακαναλιακά κανα απόγευμα ο Κυριάκος μ’ αυτά τα μπιρμπιλωτά αγαπησιαρικα μάτια και να σου πει τα… ωραία που έλεγε τον Απρίλιο, ότι δηλαδή κλείνουμε τα μαγαζιά μας και “μένουμε σπίτι”!
Σκέψου να δεις κανα Σωτήρη πάλι με εκείνο το ύφος Χάρυ Πότερ να σου αραδιάζει κρούσματα την ώρα που εσένα φέρνει το κεφάλι σου σβούρα σαν λούνα πάρκ απο τους λογαριασμούς! Πως το βλέπεις, δεν θα πάρεις ανάποδες στροφές;

Δεν θα σου γυρίσει το μυαλό; Εκατό τοις εκατό! Κι επειδή τον Κυριάκο και τους λοιπούς δεν μπορείς να τους έχεις εύκαιρους, θα ξεσπάσεις σε ο,τι είναι πιο κοντά σου! Ξεκινάς από… έπιπλα (τηλεοράσεις, κινητά, υπολογιστές κλπ) και μετά προχωράς παρα πέρα…
Πολύ θέλει ν’ αρπάξεις κανέναν από το λαιμό που να μη φταίει; Mην πάτε μακριά. Τυχαία μπήκε ο άλλος στην εφορία τις προάλλες με αξεσουάρ ένα τσεκούρι; Ποιος ξέρει τι θολούρα είχε μαζέψει; Είναι σοβαρά τα πράγματα. Πάρα πολύ σοβαρά…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Έγραψε ο αγαπητός έμπειρος συνάδελφος Μανόλης Γαβαθιώτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή λοιμωξιολόγων στην οποία έχει δώσει «λευκή επιταγή», να της υπαγορεύσει επιπλέον περιοριστικά μέτρα.
Ευκαιρία να αναδειχθούν νέα αστέρια της τηλεθέασης από το πουθενά. Σύψας, Στίψας, Γώγος, Δημόπουλος και διάφοροι άλλοι περίεργοι, πού απ’ το πρωϊ ως το βράδυ δεν αφήνουν πάνελ για πάνελ και δελτία ειδήσεων χωρίς να εξακοντίσουν στον άμοιρο κοσμάκη τις απειλές τους για την νέα συντέλεια.
Εχω δύο απορίες, έτσι πρόχειρα.
Πρώτον, ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ να ασχοληθούν ΣΟΒΑΡΑ με το πρόβλημα και ΔΕΥΤΕΡΟΝ, δεν τους αρκούν οι ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ και η ανάδειξη της ΕΥΛΟΓΗΣ και ΚΑΤΑΝΟΗΤΗΣ αναγκαιότητας της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ; Πρέπει δηλαδή ντε και καλά, να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και ΑΝΗΛΕΩΣ τον ελληνικό λαό ;
Στο κάτω – κάτω, κύριε Μητσοτάκη, ΕΓΩ ΝΔ ΨΗΦΙΣΑ, δεν ψήφισα τους Σίψες και τους Στίψες με τους Ζώτους και τους Χαρδαλιάδες.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠ’ ΤΟΝ ΙΟ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ»!

Εξαρτημένοι…
Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με την τρομολαγνεία από τους Σίψες και τους Στίψες; Δεν αντέχονται άλλο δηλαδή! Ο ιός δεν πιάνει μπάζα μπροστά τους στην κατατρομοκράτηση του κόσμου και ιδιαίτερα εκείνων που είναι εξαρτημένοι απ’ αυτή την “ενημέρωση”…

Ενοχοποιούν τον κόσμο

Με όλη αυτή, λοιπόν, την παράνοια που επικρατεί είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί ρεύμα αρνητών και… “ψεκασμένων”!  Οι υπερβολές στον τρόπο “ενημέρωσης” και αντιμετώπισης του υπαρκτού και πολύ σοβαρού προβλήματος της πανδημίας, δημιουργούν τα ακριβώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Αντί να βγαίνει κόσμος στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί για το σύστημα της δημόσιας υγείας, βγαίνει για να διαδηλώσει την…. πίστη του ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός! Μιλάμε δηλαδή για μια τρελή κατάσταση που όσο πάει γίνεται ακόμη χειρότερη.  Πρωταγωνιστικός ο ρόλος σ’ αυτή τη θολούρα των ΜΜΕ που αντί να αναδεικνύουν τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις στον τομέα της υγείας και της οικονομίας, ενοχοποιούν τον κόσμο!