To «πράσινο φως» στην (εκ νέου) παραχώρηση δημοτικής έκτασης 7 στρεμμάτων προς το Δημόσιο για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου, άναψε το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.
Πρόκειται για μία έκταση απέναντι από το Νοσοκομείο Καρδίτσας, η οποία να θυμίσουμε ότι είχε παραχωρηθεί το 2007, ωστόσο δεν κατέστη εφικτή η ανέγερση του αστυνομικού μεγάρου. Η μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έθεταν οι όροι παραχώρησης, είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει στο Δήμο η κυριότητα της έκτασης.
Στη συνεδρίαση το σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για την εκ νέου παραχώρηση της έκτασης, με τη ρήτρα ότι εντός τριετίας θα έχει ληφθεί η απόφαση ένταξης του έργου για τη δημιουργία του Αστυνομικού μεγάρου. Στο παραχωρητήριο δεν θα υπάρχει όρος αποκλεισμού της ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) από το έργο, ζήτημα για το οποίο εξέφρασαν της αντίθεσή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Β. Κρανιάς, Ε. Γάζος) που καταψήφισαν την εισήγηση. Την εισήγηση καταψήφισε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Γκαβογιάννης.
Κατά την εισήγηση του θέματος, παρουσιάστηκε το ιστορικό και οι λεπτομέρειες του θέματος, ενώ μεταξύ άλλων διευκρινίστηκε πως δεν μπορεί να γίνει μεταστέγαση στο κτίριο της Σχολής Αστυφυλάκων. Οι αρμόδιοι μηχανικοί του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που μελέτησαν το ζήτημα, όπως τονίστηκε, έχουν υπογραμμίσει ότι δεν μπορεί να αλαλάξει η χρήση του χώρου της Σχολής, ασχέτως αν δεν λειτουργεί σήμερα.
Σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, στάθηκε στην αναγκαιότητα ανέγερσης ενός αστυνομικού μεγάρου προς όφελος των πολιτών και των υπαλλήλων. Σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος ανέφερε πως αν μπορέσει ο Δήμος να εξασφαλίσει την απαιτούμενη έκταση, τότε το υπουργείο διατίθεται να προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες για την ανέγερση ενός υπερσύγχρονου αστυνομικού μεγάρου.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα