ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ζούμε τρομερά πράγματα! Ο τρόπος διαχείρισης της πανδημίας από τα κεντρικά ειδησεογραφικά μέσα με όλη αυτή την παρέλαση λοιμωξιολόγων – τηλεπερσόνων, τα γραφήματα με τα κρούσματα, τα δελτία – ειδήσεων που κατάντησαν σόου και θρίλερ τρόμου, τη μετακύλιση των ευθυνών της πολιτείας στον κόσμο, όχι μόνο δεν λειτουργεί θετικά προς την σωστή, σοβαρή και μετρημένη ενημέρωση, αλλά είναι μία από τις αιτίες που προκαλούν ένα κύμα ανεξέλεγκτης αγανάκτησης!

Επόμενο είναι, λοιπόν, να περάσουμε σε μια άλλη διάσταση σ’ ο,τι αφορά τις αντιδράσεις. Σε σημείο που αντί να διαμαρτύρονται κάποιοι πολίτες για τη θωράκιση του συστήματος υγείας, αντί να απαιτούν από τους υπεύθυνους άμεσες ενέργειες εξοπλισμού με προσωπικό και απαραίτητο υλικό  για τα νοσοκομεία, υποστηρίζουν μετα πάθους ότι δεν υπάρχει ο κορωνοϊός!!!

Με τη δυνατότητα δε να εκφράζεται ο καθένας μεσα από ένα πληκτρολόγιο κινητού πιστεύοντας ότι μπορεί να γράφει ο,τι θέλει, όπως θέλει και για όποιον θέλει, γνωρίζοντας φυσικά… μόνο αυτός την αλήθεια, έχει στηθεί ένα πανηγύρι απερίγραπτο! Πέφτουν… τουφεκιές από παντού!

Σε τέτοιο σημείο που περισσότερο δεν κινδυνεύουμε απο την πανδημία και τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ, αλλά από το να μας πάρει κανένα… βόλι και να μείνουμε στον τόπο!

«Δεν υπαρχει κορωνοϊός κύριοι, τι είναι αυτά που γράφετε; Πόσα πήρατε για να γράφετε για κρούσματα;” είναι κάποιες απο τις… ενστάσεις που διαβάζουμε σε κάθε δημοσιογραφική αναφορά ακόμη και σε τοπικό επίπεδο!

Αντί να διαμαρτύρεται ο άλλος για την κατάντια του νοσοκομείου της πόλης του, αντί να φωνάζει γιατί δεν μπορεί να πάει το παιδί του όταν αρρωστήσει (υπάρχουν κι άλλες ασθένειες βλέπετε!) στην πόλη του και πρέπει να πάρει τους δρόμους, εξοργίζεται γιατί οι δημοσιογράφοι αναφέρουν το δελτίο του ΕΟΔΥ με τα κρούσματα!!!

Αντί ν’ απαιτήσει από τον πολιτικό (κάθε κόμματος και παράταξης) που επέλεξε και ψήφισε να τον εκπροσωπήσει για άμεσες και σοβαρές ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας, γίνεται έξαλλος γιατί ανακοινώνονται κρούσματα κορωνοϊού!

Αντί να πάρει “σβάρνα” όλους αυτούς που του έκαναν τη ζωή “φυσαρμόνικα”, που τα μέτρα που αποφασίζουν τα εφραμόζουν κατά πως τους βολεύει, αμφισβητεί την ύπαρξη της πανδημίας!

Κι άμα προσπαθήσεις να κάνεις και διάλογο και να του εξηγήσεις βάσει της απλής λογικής, σε κοιτάει αγριεμένα με ύφος “τι να μας πεις κι εσυ απο τη ζωη ρε…”!!!

Το ξαναγράψαμε προσφάτως με παρόμοια αφορμή! Το βλέπουμε μπροστά μας το έργο!  Στο τέλος το πιο αποτελεσματικό εμβόλιο θα είναι το… ψεκαστήρι του Αμβρόσιου! Χρυσές πωλήσεις θα κάνει αν το βγάλει στις εκπομπές του Βελόπουλου μαζί με τις αλοιφές και τις επιστολές του Ιησού!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ας επικαλεστούμε σε συμπλήρωση του κεντρικού σχολίου τον Ουμπέρτο Εκο. Εγραψε, λοιπόν, ο Ιταλός φιλόσοφος:

Είμαι εναντίον της παράνοιας των συνωμοσιών. Δεν λέω πως δεν υφίστανται συνωμοσίες, αλλά πως όταν επιτυγχάνουν, τότε δημοσιοποιούνται και το ίδιο συμβαίνει όταν αποτυγχάνουν. Η συνωμοσιολογική παράνοια δεν συνίσταται στην πεποίθηση ότι υπήρξε μία και μόνη συνωμοσία αλλά ότι όλος ο ρους της ιστορίας κυριαρχείται από μια μυστηριώδη και συνεχή παγκόσμια συνωμοσία. Γι’ αυτό και είναι μια μορφή παράνοιας”

Τσιπάκι!
Με λίγες λέξεις, περιγράφει επ’ ακριβώς και την… παράνοια που ζούμε στις μέρες μας. Ναι, σ’ αυτή την παράνοια όπου ο κορωνοϊός θεωρείται για κάποιους μια εφεύρεση των… σκοτεινών κέντρων (παίζουν και οι εξωγήινοι σε κάποιες περιπτώσεις) που δαφεντεύουν τον κόσμο και που θέλουν να μας βάλουν όλους ένα… τσιπάκι μέσω του εμβολίου για να μας παρακολουθούν!

Μας ψεκάζουν!
Κάτι δηλαδή σαν τον… ψεκασμό! Ναι, αυτούς που μας ψεκάζουν για να μας έχουν στον ύπνο γιατί τρόμαξαν πολύ απο τις συνεχείς αντιδράσεις μας και την απαιτητική μας διάθεση ν’ αναποδογυρίσουμε τον κόσμο! Ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα εχουν φοβηθεί πολύ απο τη σθεναρή μας αντίσταση σε όσα έγιναν με τα μνημόνια και θέλουν να μας ελέγχουν!

«Να διαβάζω…»
Έγραφε και κάτι άλλο ο Ουμπέρτο Εκο που δένει κι αυτό με την περίσταση:

«Μου φτάνει που ξέρω να διαβάζω, γιατί έτσι μαθαίνω αυτά που δεν ξέρω. Ενώ όταν γράφεις, γράφεις αυτά που ξέρεις ήδη”

———————————————

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Με το γνωστό… τσάι το φτιαξε το εμβόλιο ο Πούτιν;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Είναι αδύνατον για έναν άνθρωπο να μάθει αυτά που νομίζει ότι ήδη ξέρει» – Επίκτητος, Στωικός φιλόσοφος