ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ εβδομάδα του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στο Ελληνικό ποδόσφαιρο! Το οποίο βεβαίως όπως είναι γνωστό δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά έχει πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με την κόντρα των δύο ισχυρών επιχειρηματιών της χώρας, που… όλως τυχαίως έχουν στην ιδιοκτησία τους – πέραν όλων των άλλων – και τις πιο δημοφιλείς ομάδες!!!

ΓΙΑ τα… μάτια του Βαγγέλη και του Ιβάν, σφάζονται πολιτικοί, επιτροπές, αθλητικοί φορείς, δικαστές, δημοσιογράφοι και φυσικά οι φίλαθλοι! Το ντέρμπι μάλιστα θα διεξαχθεί σε μια ατμόσφαιρα άκρως αγριεμένη αφού ξεκίνησε η συζήτηση για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας της Ξάνθης και τη σχέση με τον ΠΑΟΚ στο πειθαρχικό πρωτοβάθμιο όργανο της super league!

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχονται από τους δύο παράγοντες (τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες, site κλπ) να δημιουργήσουν και την ανάλογη ατμόσφαιρα!

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και αδέσμευτη δημοσιογραφία στα καλύτερά της!  Αναλόγως σε ποιο μέσο εργάζονται οι συνάδελφοι προσεγγίζουν και την κατάσταση! Κάτι σαν τους… καθηγητές διαιτησίας στην αξιολόγηση των φάσεων αλλά και τους ίδιους τους φιλάθλους…

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ η επίμαχη φάση από το παιχνίδι της Λάρισας με τον ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο. Το είπαμε και στην εκπομπή της Κυριακής: Πάνω από τα…. Τέμπη δεν υπάρχει πέναλτι και καλώς δεν το έδωσε ο διαιτητής! Κάτω από τα Τέμπη είναι πέναλτι που κακώς δεν καταλογίστηκε! Εκεί ακριβώς, μέσα σ’ αυτή την αξιολόγηση, διαπιστώνεις και το… αδέσμευτο πνεύμα των δημοσιογράφων!!!

ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενες αναφορές μπαίνουν και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων! Την ίδια στιγμή το “προϊόν” (έτσι δεν το βαφτίζουν οι τεχνοκράτες;), έχει γίνει… υποπροϊόν! Δεν υπάρχει κανένα απολύτως γήπεδο στην Ελλαδα, σ’ ο,τι αφορά την κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου, που να είναι γεμάτο, περαν των δυο – τριών που φιλοξενούν ντέρμπι “μεγάλων” τα οποία όμως έχουν ιδιαιτερότητες οπως αυτό που θα γίνει την Κυριακή!

ΓΙΑ τις χαμηλότερες κατηγορίες η κατάσταση είναι τραγική. Αν ανοίξεις την τηλεόραση και δεις παιχνίδι της δεύτερης ή και τρίτης εθνικής, θα νομίζεις ότι γίνεται κεκλεισμένων των θυρών! Με τις μεταδόσεις της ΕΡΤ να θυμίζουν γυρισματα της ταινίας “το βλέμμα του Οδυσσέα” από τον Θόδωρο Αγγελόπουλο!!!

ΒΛΕΠΕΙΣ δηλαδή ένα μάτς της super league 2 και δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα δάκρυά σου από τη συγκίνηση! Στο τέλος, αν καταφέρεις και το παρακολουθήσεις ολόκληρο, χρειάζεσαι άμεσα τη συνδρομή ισχυρού αντικαταθλιπτικού για να έλθεις και πάλι στα ζύγια σου…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Μαζί με το MEGA επανέρχεται και η αντικειμενική ενημέρωση;

ΤΟ ΡΗΤΟ

«Αυτό είναι σκλαβιά. Να υπηρετείς τους άξεστους»

ΤΖΩΝ ΜΙΛΤΟΝ – ΑΓΓΛΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Της τρελής, λοιπόν, γίνεται στα… δικαιοδοτικά όργανα! Χθες ήταν να συζητηθεί η πολύκροτη υπόθεση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη στο πρωτοβάθμιο όργανο της super league με βάση την απόφαση της ΕΕΑ, αλλά τελικά αναβλήθηκε. Θα συζητηθεί την Παρασκευή το πρωτο της σκέλος και την επόμενη Δευτέρα το δεύτερο!!!

Πυρίτιδα!
Φρόντισαν δηλαδη οι ιθύνοντες όλη αυτή η συζήτηση να γίνει παραμονές του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στην Τούμπα! Ήταν που ήταν ηλεκτρισμένο το κλίμα, έβαλαν και μια ακόμη πινελιά! Γέμισαν με λίγα λόγια την αποθήκη με ένα σωρό βαρέλια με μπαρούτι!!! Το μόνο που μένει είναι να βρεθεί ένας… χριστιανός να ανάψει και το φιτίλι για να γίνει λαμπαδοκούρνιαχτος!

Πιέσεις!
Πως λειτουργούν τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου και της πολιτείας; Φυσικά υπό τις πιέσεις που ασκούνται απο πάνω και απο κάτω! Βρίσκονται στη μέση του πεδίου της σφοδρής αναμέτρησης ανάμεσα στον Μαρινάκη και τον Σαββίδη!

Κουμαντάρουν τον τόπο
Κι επειδή και οι δύο παράγοντες είναι ισχυρότατοι αναλόγως διαμορφώνεται και το τοπίο. Μιλάμε δηλαδή για ένα μεγάλο… ντέρμπι σε όλα τα επίπεδα! Απ’ αυτή τη διαμάχη, μπορεί να διαπιστώσει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης ποιοι πραγματικά κουμαντάρουν τον τόπο!

Οι πραγματικοί
Ποιοι δηλαδή είναι οι… πραγματικοί κυβερνώντες κατ’ ουσία κι όχι στους τύπους! Ποιοι δρομολογούν τις αποφάσεις, ποιοι σηκώνουν νύχτα τους βουλευτές να ψηφίσουν έκτακτες τροπολογίες νόμων στη βουλή!

Σύγκρουση… διαστημοπλοίων

Οι καθηγητάδες διαιτησίας Βαρούχας και Κάκος απεφάνθησαν στις τηλεοπτικές εκπομπές που τους φιλοξενούν, ότι η φάση με το χέρι του Αουγκούστο στην περιοχή του ΠΑΟΚ ορθώς δεν καταλογίστηκε πέναλτι!

Αφού όμως πρώτα χρειάστηκε να κατεβάσουν τα… κιτάπια με τους κανονισμούς, αφού έκαναν λόγο για… σύγκρουση κριτηρίων!  Βέβαια στις τοποθετήσεις καταλαβαίνεις και τα… ζόρια που τραβάει ο κάθε καθηγητής αναλόγως με το κανάλι στο οποίο δουλεύει και πληρώνεται! Αν είσαι σε κανάλι Σαββίδη, τότε όχι απλά σύγκρουση κριτηρίων θα επικαλεστείς αλλά και σύγκρουση… διαστημοπλοίων!!!  Αν είσαι σε κανάλι του Μαρινάκη τότε είναι πέναλτι – μάρς δίχως δεύτερη κουβέντα. Με τον σκεπτόμενο κόσμο βεβαίως να αντιλαμβάνεται τα πάντα…