ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Καλημέρα χρόνια πολλά, ολόθερμες ευχές σε χριστεπώνυμο πλήρωμα και μη! Να είμαστε καλά ν’ ανταμώνουμε! Πάει κι αυτό το Πάσχα, πέρασε, θα χουμε να το μνημονεύουμε! Ένα από τα… χάπενινγκ που βιώσαμε είναι ότι κάναμε Ανάσταση σε δύο δόσεις, λες και επρόκειτο για… ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος! Η μάλλον για να ακριβολογούμε, για διπλό τελικό!  Πρώτα στις 9 και η… ρεβάνς στις 12! Μερικοί, για να το χορτάσουν και ν’ αναπληρώσουν από το περσινό λοκ ντάουν, πήγαν και τις δύο φορές!

Με το Άγιο Φως υπήρξε ένα μπερδεματάκι, αλλά στην εποχή της τεχνολογίας αυτά ξεπερνώνται πολύ εύκολα. Εδώ ο Μπιλ Γκέιτς μετά τα… τσιπ που έβαλε στις μάσκες, ξαναπαντρεύεται, εμείς θα χουμε πρόβλημα; Ένα… τσάφ στο τσακμάκι και εγένετο φως!!! Όλα καλά, λοιπόν και με τα βεγγαλικά να πέφτουν σε δύο δόσεις και να φωτίζουν τον ουρανό!

Κατά τα άλλα η ζωή μας, όπως θα έχετε αντιληφθεί, έχει περάσει ηδη σε ρυθμούς… κανονικότητας! “Ξαναπαίρνουμε πίσω τις μικρές χαρές μας” είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, απολαμβάνοντας συμβολικά έναν καφέ με το άνοιγμα της εστίασης!

Η πρόεδρος που – οπως θα διαβάζετε στο πλουσιότατο ρεπορτάζ του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” στις άλλες σελίδες – πέρασε χθες από την περιοχή μας για να τιμήσει τον Γιώργο Καραϊσκάκη! Την ίδια στιγμή, στα λημέρια του “γιου της Καλογριάς”, του Κατσαντώνη και των λοιπών αγωνιστών που κράτησαν απάτητα τα Αγραφα (ΦΩΤΟ) στους αιώνες των αιώνων, κόβουν βόλτες οι μπουλντόζες!!!

Στα πλαίσια της…. πράσινης ανάπτυξης που λαμβάνει χώρα απ’ άκρο σ’ άκρο της επικράτειας ρίχνουν… πράσινο οικολογικό τσιμέντο! Ε, να μην μεινουν παραπονεμένα τα δικά μας τα βουνά! Απλώς από “Αγραφα” θα μετονομαστούν στην πράξη σε… “Γραμμένα”! Σιγά και τι έγινε! Τι είναι μια αλλαγή ονόματος μπροστά στον αέρα της επένδυσης που θα σαρώσει τον τόπο μας;

Εδώ με την αλλαγή ονομάτων και ΑΦΜ ομάδες και ομάδες στη λατρεμένη μας χώρα, έχουν σβήσει χρέη κι έχουν διαπρέψει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα!

Σε άλλα νέα, η πανδημία είναι σε πλήρη έλεγχο και σχεδόν δεν μας απασχολεί πλέον! Η είδηση ότι φεύγουν κάθε μέρα από τη ζωή ογδόντα συνάνθρωποί μας, εκ των οποίων πολλοί σε… αυτοσχέδιες ΜΕΘ, είναι πλέον τριτοτέταρτη στα έγκυρα δελτία ειδήσεων!

Και να φανταστεί κανείς ότι πέρσι τέτοιο καιρό με το που έσκασε ύποπτο κρούσμα ήμασταν έτοιμοι να… λιντζάρουμε κόσμο! Πως τη γλίτωσε o πρώτος που κόλλησε ένας θεός ξέρει! Όπως κι εκείνοι οι συμπολίτες που είχαν ταξιδέψει προ κρουσμάτων, στην Κωνσταντινούπολη! Τελικά όλα είναι μια συνήθεια…!!!

Με λίγη υπομονή όλα σου φαίνονται φυσιολογικά! Ακόμη και το να πεθαίνουν άνθρωποι δίπλα σου! Εδώ ανοίγει ο… τουρισμός με τέτοιες δυσάρεστες ειδήσεις που μας χαλάνε τη διάθεση θ’ ασχολούμαστε;

Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι… νικάμε παντού αδέλφια! Ευχές πολλές, λοιπόν, και του χρόνου ακόμη καλύτερα!

H καταπλητική φωτογραφία των Αγράφων είναι του Γιώργου Τάτσιου