ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
ΜΕΤΆ από πολύ καιρό σηκωθήκαμε από τις θέσεις μας και ουρλιάξαμε “Γκοοολ” σ’ ένα παιχνίδι της Αναγέννησης! Εμπεριείχε αυτή η κραυγή όλο τον καημό και τα απωθημένα των τελευταίων τριών ετών όπου η ομάδα είχε γίνει η χαρά του κάθε πικραμένου!

Ήταν ένα ξέσπασμα διότι για πρώτη φορά ύστερα από καιρό, είδαμε θετική αντίδραση σε έναν δύσκολο αγώνα που πήγαινε να στραβώσει. Όταν δηλαδή έρχεται το γκολ στο 87’ και μάλιστα λίγα λεπτά μετά την ψυχρολουσία της ισοφάρισης που δεχθηκες, λες δεν μπορεί, το πήρα το τρίποντο και επιτέλους έχω αλλάξει χαρακτηρα!
Έχω εγκαταλείψει τη μιζέρια και τη μοιρολατρία και επανέκτησα το ρόλο του πρωταγωνιστή! Είμαι, με λίγα λόγια και πάλι Αναγέννηση! Έλα όμως που αρκεί μια κακή στιγμή να αναποδογυρίσουν όλα και να μείνεις με την πίκρα του ανεκπλήρωτου!

Όλα αυτά νιώσαμε παρακολουθώντας το προχθεσινο ματς στην Ελασσόνα. Ετσι είναι η η μπάλα και μάλιστα όταν έχει κέφια είναι ικανή να σου δώσει έναν… ανεμοστρόβιλο συναισθημάτων! Να σε πάει απο το ζενίθ στο ναδίρ ή και ανάποδα!

Πέρα από τα τερτίπια της μπάλας, όμως, πρέπει κι εσύ να κάνεις αυτά που απαιτούνται για να μην την πατήσεις! Όταν για παράδειγμα βάζεις νικητήριο γκολ τρία λεπτα πριν το τέλος ενός αγώνα τρως… το χορτάρι, κρατάς το προβάδισμα και παίρνεις τους βαθμούς, ο κόσμος να χαλάσει!

Κόβεις το “βήχα” του αντιπάλου που εκείνη την ώρα θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση και να κάνει την απέλπιδα προσπάθεια γιατί πλέον δεν έχει να χάσει κάτι περισσότερο. Χρησιμοποιείς την εμπειρία σου, τις παραστάσεις σου από τους αγώνες, ο,τι έχεις δει να σου κάνουν σε ανάλογες περιπτώσεις που τα πράγματα είναι εξελίσσονται εις βάρος σου…

Δυστυχώς η Αναγέννηση δεν τα έκανε! Ούτε καν πίεσε τον διαιτητή να σφυρίξει τη λήξη ενώ είχε περάσει ο χρόνος των καθυστερήσεων και μάλιστα έδωσε την τελευταία ελπίδα στους αντιπάλους με το κόρνερ! Δεν έκανε ούτε καθυστέρηση στην καθυστέρηση και η ζημιά έγινε ακριβώς στην τελευταία φάση.

Τα γκολ μπαίνουν ή αποσοβούνται από συγκεκριμένες αιτίες. Θα γίνουν λάθη, θα έλθουν και στραβές διότι είναι η φύση του παιχνιδιού τέτοια. Ωστόσο η αγωνιστική νοοτροπία είναι αυτή που καθορίζει τη γενικότερη πορεία μιας ομάδας στο γήπεδο!

Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να αναλύσουν στην Αναγέννηση για το πως χάθηκε το τρίποντο στην Ελασσόνα, ώστε να το βρουν μπροστά τους. Απλά πράγματα: Όταν χρειαστει πέφτουμε κάτω, σπάζουμε και τα νεύρα του αντιπάλου, του δείχνουμε με όλους τους τρόπους ότι είναι αδύνατον να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό, εξαφανίζουμε τη μπάλα από την περιοχή μας και τη στέλνουμε στις ταράτσες!!!