ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Στην «Καπέλα Σιστίνα» στο Βατικανό πραγματοποιούν τις συσκέψεις τους οι… αυτοοριζόμενοι εκπρόσωποι του μεγαλοδύναμου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας! Είναι η επίσημη κατοικία του Πάπα κι εκεί συγκεντρώνεται το λεγόμενο Κονκλάβιο (σύλλογος Καρδιναλίων) για να εκλέξει κάθε φορά τον νέο αλάθητο Ποντίφικα!

Από το θρόνο αυτόν αλλά και την αυλή έχει περάσει κόσμος και κοσμάκης! Απο κει ξεκίνησαν και οι σταυροφορίες και χίλια δύο άλλα που έγραψαν την ιστορία όχι μόνο της δύσης, αλλά και του κόσμου ολόκληρου. Όταν, που λέτε, έρχεται η ώρα της εκλογής, μαζεύονται οι πιστοί απο κάτω και κοιτάζουν με αγωνία την… καμινάδα να δουν τι χρώμα θα έχει ο καπνός!

Αν είναι μαύρος σημαίνει ότι οι καρδινάλιοι (κάτι σαν τους προέδρους των ΕΠΣ που εκλέγουν προεδρο στην ΕΠΟ!) δεν βρήκαν άκρη! Αν όμως είναι άσπρος οι πιστοί πανηγυρίζουν διότι έχει εκλεγεί ο νέος ηγέτης τους! Πως παίρνει χρωματάκι ο καπνός; Ρίχνονται τα ψηφοδέλτια στην πυρά μαζί με την κατάλληλη χημική ουσία…

Κάποιες φορές στην πυρά ρίχνονταν βέβαια και κάποιοι… “άπιστοι”, αλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία! Να μείνουμε στον καπνό! Ο,τι, λοιπόν, συμβαίνει στο Βατικανό, συμβαίνει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο!!!

Πάντα περιμένουμε τον… καπνό! Όπως για παράδειγμα συνέβη με την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος της super league 2. Κοιτούσαμε και ξανακοιτούσαμε την… καμινάδα του Λεουτσάκου να δουμε αν θα βγεί μαύρος ή άσπρος καπνος! Τελικά βγήκε άσπρος μήνα… Νοέμβριο και οι… “πιστοί της μπάλας” ανακουφίστηκαν!

Όπως είναι κράτος εν κράτει το Βατικανό, έτσι και το ποδόσφαιρο στη χώρα μας! Αυτεξούσιο. Εχει τον δικό του πάπα κάθε φορά, αλλά και τους καρδινάλιους! Κι όπως συμβαίνει και στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία οι τελευταίοι είναι που παίζουν την καλύτερη… μπάλα στο παρασκήνιο!

Αυτοί είναι που κινούν τα νήματα, αυτοί μερικές φορές αυτονομούνται και κάνουν τα δικά τους μαγαζάκια καθορίζοντας τις εξελίξεις! Ποια ομάδα θα βγει, ποια θα πέσει, ποια θα έχει καλύτερα ή χειρότερα σφυρίγματα από την διαιτησία!

Ο εκάστοτε… πάπας είναι για τα μάτια του κόσμου! Αντε να κάνει κανα διάγγελμα όπως ο Ποντίφικας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και καμια ευχή για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα! Τη… “λεπτή” δουλειά την κάνουν οι καρδινάλιοι του ποδοσφαίρου!

Οι πιστοί έχουν, φυσικά, αποδεχθεί αυτή την κατάσταση και το μέλημά τους δεν είναι να υπάρχουν καθαρά και αξιόπιστα πρωταθλήματα, αλλά να τα έχουν καλά με τους καρδινάλιους που είναι δυνατοί και λύνουν και δένουν!

Τις περισσότερες φορές εν αγνοία του πάπα που έχει την ψευδαίσθηση μάλιστα ότι κάνει και το κουμάντο! Όλα, λοιπόν, εκεί θα κριθούν και κατά την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της super league 2!

«Πέσμου τον Καρδινάλιό σου, να σου πω τι πορεία θα έχεις» θα πάει η δουλειά!!!