ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ στα δεκαπέντε αρνητικά δειγματοληπτικά τέστ για τον κορωνοϊό στην Καρδίτσα. Ούτε ένα κρούσμα δηλαδή! Και όπως είναι επόμενο δεν λείπουν οι συνειρμοί του τύπου: μα ούτε καν αυτός ο ιός δεν έρχεται σ’ αυτή τη ρημάδα την περιοχή;
ΣΙΓΑ που θ’ αφήσουμε να έλθει εδώ στο Καρδιστάν ο κορωνοϊός! Έχουμε τείχη στα σύνορά μας εμείς, δεν είμαστε μπάτε σκύλοι αλέστε! Ούτε που το σκέφτηκε να κάνει προς τα δω. Αλλωστε αν έλθει θα… απενεργοποιηθεί πλήρως! Θα περιπέσει σε αδράνεια!
TO ΧΙΟΥΜΟΡ είναι αντίσταση στην… κατάθλιψη που πάει να μας τυλίξει σαν ένα σκοτεινό πέπλο μ’ αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας!  Και δεν αναφέρομαι μόνο στην πανδημία, αλλά και στα επακόλουθα αυτής! Είπαμε, ο λύκος στην αντάρα χαίρεται και στην περίπτωσή μας – όπως θα το ψιλιάζεστε ήδη – θα γίνει της τρελής!
ΑΠΟ μόνα τους όμως το χιούμορ και η αυτοσαρκαστική διάθεση που δίνει και παίρνει (το χουμε στο αριστοφανικό μας DNA και δεν μας συναγωνίζεται κανείς σ’ αυτό το επίπεδο) δεν φθάνουν για να αντιμετωπιστούν τα όσα έρχονται. Χρειάζεται εγρήγορση…
ΚΙ ΑΥΤΑ που έρχονται είναι πολλά! Να είστε προετοιμασμένοι. Ο,τι συνέβη στην περίοδο των μνημονίων, θα είναι στοργικά χαδάκια μπροστά σ’ αυτό που δρομολογείται ήδη. Η πανδημία είναι κάτι σαν πόλεμος. Και μετά τους πολέμους το σύστημα παίρνει πάντα τα μέτρα του. Δηλαδή τα… παίρνει από τους μη έχοντες και τα δίνει στους… έχοντες για να ξεπεράσουν την κρίση!
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ έρχεται πραγματική χιονοστιβάδα εξελίξεων για τον κοινωνικό ιστό παγκοσμίως κι όχι μόνο εδώ, άρχισαν να ψάχνουν και… κυματοθραύστες της αγανάκτησης που θα υπάρξει στον κόσμο. Ένα απο τα πολλά “μέτρα” είναι κι αυτό που παίζει τώρα τελευταία με τη… γενναιότητα ταγών της εξουσίας που καταθέτουν, λέει, κάποιους μισθούς για την καταπολέμηση του κορωνοϊού!!!
ΜΑΣ πήρε σβάρνα η… συγκίνηση! Τρέχουν τα δάκρυα καυτά! Υποκλινόμεθα σ’ αυτό το μεγαλείο ψυχής! Για να φθάσουν όμως αυτοί τώρα στα πλαίσια και της προτροπής του πρωθυπουργού να καταθέτουν μισθούς (έστω και στο… κουβεντασιόν), φαντάσου τι θα ζητήσουν απο σένα!
ΝΑΙ από σένα που τους έχεις χρυσοπληρώσει σ’ όλη σου τη ζωή. Απο σένα που σου κρατάνε τα μαλλιοκέφαλά σου για τις κρίσεις που οι ίδιοι δημιουργούν και δεν έχουν να σου προσφέρουν ούτε ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας, ούτε μια μάσκα ούτε ένα τεστ! Απο σένα που σου ζητάνε και τα ρέστα και να πληρώσεις το λογαριασμό από τα ατελειωτα πάρτι που έχουν στήσει στην πλάτη σου εδώ και χρόνια!!!
ΚΙ ΟΤΑΝ θα σε δουν να αντιδράς συντονισμένα και συλλογικά, τότε θα επιχειρήσουν να σε διασπάσουν ή και να σε τρομάξουν βγάζοντας και τα… ορκ από το ντουλάπι!
Το νου μας κατεχόμενοι…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Εδώ γεμίσαμε ψέμα, τι πρωταπριλιάτικο να βρούμε;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Δεν θεωρείται εξαπατημένος αυτός που γνωρίζει ότι τον εξαπατούν». Sir Edward Coke – Αγγλος Νομικός

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Μέσα στον ακατάπαυστο βομβαρδισμό ειδήσεων το fake news οργιάζει! Της… Πόπης της “δημοσιογράφου” το κάγκελο γίνεται! Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις. Μπορεί ν’ αμφισβητήσεις ένα αληθινό ρεπορτάζ και να θεωρήσεις έγκυρο ένα καθ’ ολα ψεύτικο! Ο κακός χαμός!
Άλλοι το “fake news” το διοχετεύουν από διαστροφή ή να πάρουν κανα “λάϊκ” παραπάνω για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους, άλλοι το κάνουν στοχευμένα με σκοπό να εξυπηρετήσουν καταστάσεις!
Φίλτρο!
Για να τα διακρίνεις όλα αυτά χρειάζεται όπως έχουμε γράψει άπειρες φορές από τη στήλη “φίλτρο” εγκεφάλου από καλή ποιότητα. Δηλαδή θωρακισμένο με κοινωνική μόρφωση. Αν δεν υφίσταται αυτό το φίλτρο, είσαι έρμαιο στον κάθε ασκητζή ή κατευθυνόμενο!
Ποιος είναι
Υπάρχει κι ένας ακόμη τρόπος για να αξιολογείς του τι σε πασάρουν ιδιαίτερα σε τέτοιες έντονες και πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως αυτή που ζούμε. Βλέπεις ποιος είναι αυτός που σου δίνει την είδηση. Ειτε μέσο είτε δημοσιογράφος είτε ο οποιοσδήποτε.
Προσοχή…
Παρατηρείς και αξιολογείς τη διαδρομή του. Απο κει μπορεί να διαπιστώσεις πάρα πολλά για τον καπνό που φουμάρει και τις προθέσεις που έχει. Προσοχή, λοιπόν, μεγάλη στο τι “ειδήσεις” διαβάζετε και ακούτε σ’ αυτό τον απίστευτο αχταρμά και κυρίως ποιος είναι αυτός που τις γράφει ή τις λέει…