ΚΑΛΗΜΕΡΑ κατεχόμενες και κατεχόμενοι, καλή Κυριακή. Ημέρα εγκλεισμού 16η και παραμένουμε απτόητοι και μάχιμοι! Θα το πάμε έτσι αν χρειαστεί μέχρι τη… συντέλεια! Τις προάλλες κάναμε λόγο ότι μαζί με όλα όσα πρέπει να προσέχουμε αυτές τις περίεργες και πολύ δύσκολες ημέρες, είναι πέρα από την υγεία μας και τον εγκέφαλό μας
ΜΕ τα ερεθίσματα που δέχεται, διατρέχει σοβαρότατο κίνδυνο να… τουφεκίσει! Επίσης αυτό το διάστημα που ο καθημερινός τρόπος ζωής έχει ανατραπεί, είναι επιτακτική ανάγκη για ασκήσεις ισχυροποίησης της μνήμης. Μ’ αυτά που ακούμε απο κάποιους σχηματίζεις την εντύπωση πως απευθύνονται σε όντα που δεν διαθέτουν μνήμη…
ΠΡΟΦΑΝΩΣ για να νιώθουν έτσι μάλλον έχουμε δώσει πολλά δικαιώματα γιατί ξεχνάμε πολύ εύκολα! Μεταξύ άλλων, λοιπόν, παρατηρούμε αυτό το διάστημα που ο κόσμος αγανακτεί και εκφράζεται αναλόγως για το εξαθλιωμένο σύστημα δημόσιας υγείας, για όσα ήδη άρχισαν να μεθοδεύουν και να δρομολογούν εις βάρος του ύστερα απο δέκα χρόνια καταποντισμού της οικονομικής και κοινωνικής του υπόστασης, μιλάνε κι αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε όλα αυτά!!!
ΑΡΘΡΩΝΟΥΝ καυστικό λόγο για όσα γίνονται στις μέρες μας και εκείνοι που πριν από λίγο καιρό βρίσκονταν σε θώκους εξουσίας! Λες και προέκυψαν από παρθενογέννηση, λες και κατέβηκαν από τον πλανήτη Αρη και παρουσιάστηκαν μπροστά μας με την ίδια ακριβώς ρητορική που είχαν πριν κυβερνήσουν!
ΣΑ ΝΑ μην ήταν αυτοί που υπέγραφαν με χέρια και με πόδια την εξαθλίωση του κοσμου με τα μνημόνια κατ’ εντολή των “εταίρων”, σα να μην ήταν αυτοί που διατήρησαν την ίδια αθλιότητα στη δημόσια υγεία, σα να μην ήταν αυτοί που ξετίναξαν την εκπαίδευση, σα να μην ήταν αυτοί που μετέτρεψαν το “οχι” του κόσμου σε “ναι”, σα να μην ήταν αυτοί που συνέχισαν με παροιμιώδη συνέπεια το έργο των προηγούμενων!
ΤΟ ΑΛΛΑ λέω και άλλα κάνω σε… αποθεωτικές στιγμές! Αντιπολιτευτικές κορώνες που τις έχουμε φάει με το κουτάλι καμια σαρανταριά χρόνια! Το ίδιο βιολί, η ίδια κατάσταση, το ίδιο παραμύθι με διαφορετικά απλώς πρόσωπα, η ίδια κατάληξη! Καταγγέλω, ρητορεύω για να χαϊδέψω αυτιά και όταν πάρω τα ηνία κάνω τα ίδια μ’ αυτά που κάνουν εκείνοι που καταγγέλουν! Ο απόλυτος οπορτουνισμός!!! Ρε πόσα θέλετε να μας τρελάνετε να μας το πειτε εξ αρχής να πληρώσουμε το λογαριασμό μια κι έξω να ξεμπερδεύουμε!
ΠΟΣΟΥΣ απ’ ολους εσάς δηλαδή πρέπει ν’ αποκαταστήσουμε; Παππούδες, πατεράδες, γιούς, εγγονούς, ανιψιούς, τους έχουμε κάνει όλους… κουμπαρούλια ! Αϊ σιχτίρ!
ΤΟ ΝΟΥ σας λοιπον, σχετικά με το τι ακούτε αυτές τις ημέρες. Μαζί με τους τωρινούς που βρήκαν ευκαιρία και παίρνουν μέτρα… ελάφρυνσης των μισθών, έχουμε και τους άλλους που τους καταγγέλουν ενώ έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους επι της πράξεως!!! Εκεί δηλαδή που φαίνεται τι καπνό φουμάρει ο καθένας μας…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Το επισκεπτήριο πότε ανοίγει;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Ειπώθηκαν τόσα ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα ξεστόμισαν» – Μενέλαος Λουντέμης

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Η αεροπορική εταιρία Sky Express απέλυσε 300 εργαζομένους με… SMS και έθεσε το μεγαλύτερο μέρος απ’ αυτούς που παρέμειναν σε καθεστώς ψαλιδίσματος 50% του μισθού, πριν καλά καλά στεγνώσει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης για την… προστασία του κόσμου!!!
Αυτή την κίνηση την καταγγέλει με οργισμένο λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση! Αστραψε και βρόντηξε! Ποιος την άκουσε και δεν έτρεξε να κρυφτεί! Ανατριχιάσαμε από συγκίνηση!
 Ποιος λέτε ότι είναι ο πρόεδρος αυτού ομίλου που διαθέτει και τη συγκεριμένη εταιρία που είχε ιλιγγιώδη κέρδη τα τελευταία χρόνια των… μνημονίων και των περικοπών; Ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας. Υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης και πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ την περίοδο 2015-16. Το διάστημα δηλαδή που πουλήθηκαν 14 περιφερειακά αεροδρόμια στη γερμανική Fraport! Ρε δεν πάτε στη γωνία να δείτε αν ερχόμαστε;

«ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΟΥΤ’ ΑΝΘΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑ ΤΩΡΑ»…

«Αυτά που λες εγώ τ’ ακουω βερεσέ. Τα παραμύθια σου τ’ ανθίστικα πια τώρα κι εγώ κατάλαβα πως ήμουνα για σε, ο πασατέμπος σου για να περνά η ώρα». Το στιχάκι που έγραψε για το θρυλικό υπέροχο τραγούδι “Ο πασατέμπος” ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Γιαννακόπουλος και συνέθεσε ο μαγικός Μανώλης Χιώτης, μπορεί να αφορούσε έναν ερωτικό καημό, αλλά ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωσή μας. Επειδή γεμίσαμε παραμυθατζήδες στη ζωή μας, επειδή η κωλοτούμπα έγινε σήμα κατατεθέν της πολιτικής σκηνής, καλό θα είναι μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάμε, να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα ως προς τον τρόπο αντίδρασης. Μεθοδεύονται και δρομολογούνται πολλά σ’ αυτές τις σκοτεινές ημέρες.Πέραν όλων των άλλων να έχετε το νου σας στους επαγγελματίες της κυβίστησης!!!