ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Τα πληκτρολόγια ήταν έτοιμα να πάρουν φωτιά! Οι ανήσυχοι ρεπόρτερς έπιασαν θέσεις μπροστά από τους υπολογιστές, περιμένοντας το τελικό σφύριγμα του διαιτητή (κάποιοι λόγω ανταγωνισμού στην ταχύτητα είχαν ήδη αρχίσει να γράφουν τις πρώτες αράδες), για να εξαπολύσουν την κριτική τους για την κακή εμφάνιση της εθνικής και τον “ενταφιασμό” των ελπίδων για πρόκριση στο Μουντιάλ!

Απαράδεκτο το πλάνο του Φαν Σιπ, καθυστερημένες αλλαγές, αδυναμία των παικτών να επιβάλλουν το ρυθμό τους και πολύ περισσότερο να πιέσουν δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ και η αγανάκτηση του… απαιτητικού λαού φούντωνε!

Όντως η ομάδα δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις στο παιχνίδι των Γεωργιανών, δεν μπορούσε να πιέσει και πολύ περισσότερο να δημιουργήσει σοβαρά ρήγματα στην στην αντίπαλη άμυνα με το στείρο 0-0 να μοιάζει ως αναπόφευτη τελική εξέλιξη!

Αυτή την αγανάκτηση από τη μη θετική έκβαση του αγώνα, θα μετέφεραν στις… βαθυστόχαστες αναλύσεις τους οι λειτουργοί του τύπου! “Ούτε τη Γεωργία ρε άσχετοι” αναφωνούσε ο Ελλην φίλαθλος στον καναπέ περνώντας από γεννεές δεκατέσσερις τους διεθνείς!

Βλέπεις με τέτοιο μαγικό ποδόσφαιρο που έχει η χώρα του, πως είναι δυνατόν να ανεχθεί τέτοια εμφάνιση από το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα;

Με πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών (super league 2 – Γ’ Εθνική) που ξεκινούν τα… Χριστούγεννα, με Λεουτσάκους και Διακοφώτηδες, με συγχωνεύσεις και εξαγορές ΑΦΜ, με Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που δίνει άδειες συμμετοχής και σε… τσιπουράδικα, με πολιτεία που συνεχώς “αναδιαρθρώνει” το άθλημα;

Με όλα αυτά και άπειρα άλλα που συνθέτουν την Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, είναι δυνατόν να μην απαιτεί ο Ελλην από την Εθνική του… να ζωγραφίζει στο χορτάρι, να σαρώνει τους αντιπάλους και να προκρίνεται στις μεγάλες διοργανώσεις στο χαλαρό;

Είναι δυνατόν ο… ψαγμένος και με τεκμηριωμένη άποψη φίλαθλος που ολημερίς κι ολονυχτίς είναι μπροστά απο το κινητό για να παίξει στοίχημα live, να ανεχθεί τέτοιο μέτριο θέαμα;

Δεν περίμενε, λοιπόν, καν τους ειδικούς δημοσιογράφους (μιλάμε για ειδικούς όχι παίξε γέλασε!) να τοποθετηθούν περι του άθλιου θεάματος και του κακού αποτελέσματος που σήμαινε αποκλεισμό από το Μουντιάλ! Τους πρόλαβε γράφοντας ο ίδιος στα Social media, κλείνοντας την τηλεόραση και κατακεραυνώνοντας τους πάντες με την κριτική και τα μπινελίκια του!!!

Και πάνω που έριχνε το ανάθεμα…. τσααααακ (που λεγε και ο μεγάλος Χαρρυ Κλυνν στις επιθεωρήσεις του!), η εθνική κέρδισε πέναλτι στο 90’ ο Μπακασέτας το “βούλιαξε” πανηγυρίζοντας σαν τρελός για να ακολουθήσει κι ένα δεύτερο γκολάκι και το τρίποντο!!!

Και ο αγανακτισμένος Ελλην μαζί με τους ανήσυχους ρεπόρτερ, έφαγαν για μία ακόμη φορά τα… κινητά και τα πληκτρολόγια!

Δεν πειράζει, καλή… πετυχησιά στο σημερινό παιδιά!