ΚΑΘΕΣΑΙ κι αναρωτιέσαι μα πως είναι δυνατόν να μπορεί ο κάθε ένας χωρίς τον παραμικρό έλεγχο να διεισδύει στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, να αναλαμβάνει τις τύχες ιστορικών ομάδων που εκπροσωπούν μεγάλες περιοχές και στη συνέχεια να τις φουντάρει χωρίς καμία απολύτως συνέπεια!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ άπειρα χαρακτηριστικά παραδείγματα στο επαγγελματικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο της χώρας που θα μπορούσαμε να τα αναλύουμε επι… μήνες! Ας μείνουμε στο τελευταίο που μας απασχολήσε εντόνως στην Καρδίτσα διότι μέσα απ’ αυτή τη δραστηριότητα η ομάδα πήγε στα βράχια!

OI αγαπητοί “επενδυτές”, λοιπόν, που πέρασαν από την Αναγέννηση την περασμένη χρονιά, πέρασαν και από άλλες ομάδες. Φωστήρας, Παναιγιάλειος και τελευταία από τον ΑΟ Χαλκίδας. Και από ΠΑΕ δηλαδή και απο ερασιτεχνικούς συλλόγους.

Τ’ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ; Τραγικά (για τις ομάδες)! Τα περιγράψαμε χθες αναλυτικά με αφορμή και ένα πονεμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας “Γνώμη” από τη Χαλκίδα, η ομάδα της οποίας είναι έτοιμη ν’ αποσυρθεί!!!

ΚΙ ΕΔΩ είναι που ένας σκεπτόμενος άνθρωπος αναρωτιέται: Καλά σ’ αυτή τη χώρα τι στην ευχή λειτουργεί; Δεν υπάρχουν δομές, δεν υπάρχουν κανόνες, διατάξεις, ελεγκτικοί μηχανισμοί, πολιτεία που θα μπορούσαν να προστατεύσουν την κοινωνία;

ΒΕΒΑΙΩΣ και υπάρχουν! Επιτροπές των… επιτροπών. Θεσμικοί εποπτικοί φορείς, πολιτεία, υπουργεία Πολιτισμού, υφυπουργοί Αθλητισμού, ΕΕΑ, ποδοσφαιρικές λίγκες! Τα πάντα όλα δηλαδή! Και για να υπάρχουν όλα τα παραπάνω (και πολλά άλλα) πέφτουν τα… ευρώ των Ελλήνων σαν το χαλάζι για να πληρωθούν όλοι όσοι τα συγκροτούν

Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ που κάνει την… διαφορά είναι ότι τίποτα δεν λειτουργεί! Μα τίποτα όμως! Κι αυτό δεν το λέμε εμείς οι “κακοπροαίρετοι” γκρινιάρηδες που μας φταίνε όλα. Το λένε τα αποτελέσματα! H απίστευτη κατάντια συλλόγων, γενικότερα του αθλήματος, αλλά και η ατιμωρησία των υπευθύνων!

ΒΕΒΑΙΩΣ για να λειτουργούν κατ’ αυτό τον… “ασκιτζίδικο” τρόπο όλοι οι θεσμικοί φορείς της χώρας κάποιες αιτίες υπάρχουν. Και η κυριότερη – κατα τη γνώμη μας – είναι η παροιμιώδης ανοχή των πολιτών!!!

ΣΤΗΝ προκειμένη περίπτωση των φιλάθλων των ομάδων και των ανθρώπων που θα πρεπε να μπαίνουν ως θεματοφύλακες μπροστά για να διασφαλίζουν την υπόστασή τους. Αντί να συμβαίνει αυτό ακούμε τη λέξη “επενδυτής” και σκίζουμε τα… μαγιό μας απο ενθουσιασμό!!!

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια για να χαριτολογήσουμε κιόλας λίγο, το… τραβάει ο οργανισμός μας το δούλεμα! Και γι’ αυτό οι δακρύβρεχτες “επενδυτικές” ιστορίες συνεχίζονται…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Οι… “άστεγοι επενδυτές” τι λένε για όλα αυτά;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Αν κάποιος χαμογελάει όλη την ώρα, μάλλον που λάει κάτι που δεν λειτουργεί»

ΤΖΩΡΤΖ ΚΑΡΛΙΝ – ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΩΜΙΚΟΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Τελευταία πάντως στην Αναγέννηση γίνονται διεργασίες, Υπήρξε συνάντηση προχθες το βράδυ με διάφορα πρόσωπα της περιοχής από τους οποίους ζητήθηκε οικονομική συμβολή για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου!

Δηλαδή να μαζέψουν λεφτά διότι – λέει – ο Μπάμποβιτς έχει αρκετούς παίκτες της πρώην Γιουγκοσλαβίας έτοιμους να έλθουν και να σώσουν την Αναγέννηση στο δεύτερο γύρο!!!

Για να το καταλάβουμε και μεις οι αδαείς: Αν υπάρχουν άνθρωποι να δώσουν κάποια χρήματα, για ποιό λογο μην αναλάβουν κιόλας και τη διοίκηση; Και να ξεκινήσουν απο την αρχή με το δικό τους πλάνο;  Μάλιστα σ’ αυτή τη συνάντηση πληροφορηθήκαμε ότι πήγαν οι μισοί διοικούντες, ενώ οι άλλοι μισοί είχαν… μαύρα μεσάνυχτα!!

Τι ακριβώς γίνεται αυτή τη στιγμή στην Αναγέννηση ουδείς βγάζει άκρη…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ