Η νίκη που ήταν το ζητούμενο στο ντέρμπι κορυφής με την Ελευθερούπολη ήλθε για τον ΑΣΚ μετά από κατάθεση ψυχής και αποφασιστικότητα.
Οι “κυανόλευκοι” διατήρησαν το αήτητο, έχουν καταγράψει εκπληκτικές επιδόσεις και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στη συνέχεια.

Αλλωστε δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου να σταθούν περισσότερο στον αγώνα της Τετάρτης καθώς αύριο συνεχίζονται οι υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα με τον αγώνα κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας που θα γίνει και πάλισ το κλειστό της πόλης μας.
Από το γραφείο τύπου του ΑΣΚ μας δίνουν το το κλίμα:

«Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στο Γ.Σ.Ελευθερούπολης με σκορ 81-69, έφτασε στο 11-0 και πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους.
Χρειάστηκε να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν (τραυματισμός Βεργίνη, αστοχία και πολλά λάθη από τους τρεις διαιτητές) για να φτάσει ο ΑΣΚ στην ανατροπή και να μετατρέψει το -12 στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, σε +12 με το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα.

Αυτή είναι όμως η διαδικασία για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, να βρίσκει ψυχικά αποθέματα και να ανατρέπει σε βάρος της διαφορές, ακόμη και όταν δεν είναι στην καλύτερη της ημέρα και όλα πηγαίνουν ανάποδα. Αυτό έκανε και ο ΑΣΚ, ξεκίνησε από την άμυνα (43 πόντους παθητικό στο πρώτο μέρος, μόλις 26 στο δεύτερο ημίχρονο), βρήκε σταδιακά λύσεις στην επίθεση, ενώ στο δεύτερο μέρος μίλησε η ασύγκριτη κλάση του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος επανήλθε -αν και ανέτοιμος- στην αγωνιστική δράση και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ο μπροστάρης στην ολική επαναφορά των «κυανόλευκων».

Ο ΑΣΚ πήρε αυτό που ήθελε, νίκησε μια ομάδα που δικαιολόγησε απόλυτα την υψηλή της βαθμολογική θέση, διατήρησε το αήττητο και συνεχίζει την πορεία του με χαμηλό προφίλ, αλλά και με πίστη στις δυνάμεις του.

Το 11-0 είναι μια πολύ σημαντική προίκα για τη δύσκολη συνέχεια, όμως το πρωτάθλημα δεν έχει φτάσει ακόμη καν στο πρώτο του μισό, η φετινή σεζόν στην Α2 όπως και σε όλο τον αθλητισμό έχει ειδικές συνθήκες και ανατροπές, οπότε οι «κυανόλευκοι» κρατούν απλά τη νίκη και βέβαια, χτίζουν πάνω στο μέταλλο που έδειξε η ομάδα με την αποφασιστικότητα και το πείσμα που χρειαζόταν.

Και κάπου εκεί, τελειώνει το ματς απέναντι στην Ελευθερούπολη, γιατί ο χρόνος είναι ελάχιστος και το βαρύ πρόγραμμα πολύ απαιτητικό. Όλο το ενδιαφέρον πλέον, στρέφεται στο ματς του Σαββάτου, στο οποίο ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας υποδέχεται στις 5 μ.μ. στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο τον Κόροιβο Αμαλιάδας, μια ακόμη πολύ αξιόλογη ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και στις θέσεις που οδηγούν στη διεκδίκηση της ανόδου.

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας, με μεγάλη θητεία στις εθνικές κατηγορίες και παρουσίες στη Basket League, φέτος παρουσιάζεται ενισχυμένος και πολύ ανταγωνιστικός, με ένα ρόστερ που έχει πολύ ταλέντο και ποιότητα.

Ειδικά η περιφερειακή γραμμή της ομάδας της Ηλείας, με τον γνωστό από την επιτυχημένη θητεία του στην Καρδίτσα Νίκο Παπαρέγκα, το Σέρβο Στέφαν Μίτροβιτς, το Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο και το Βένο Μαστόρο είναι πολύ επικίνδυνη, με τον Κόροιβο Αμαλιάδας να μετράει ρεκόρ 8-5 στο πρωτάθλημα και να είναι από τις πιο υπολογίσιμες ομάδες στη φετινή Α2 Εθνική.»