16η η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, 19η η Πένυ Τσινοπούλου στη Ρώμη

Το πάλεψαν όσο μπορούσαν οι δύο Καρδιτσιώτισσες αθλήτριες που συμμετείχαν στον τελικό των 20 χιλιομέτρων βάδην στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Η κατοχος του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης (δις) Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε στην 16η θέση καθώς όπως η ίδια δήλωσε δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση (αντιμετωπίζοντας και τραυματισμό) αυτή την περίοδο κάνοντας μόλις τον πρώτο μεγάλο αγώνα της σεζόν και έχοντας το μυαλό και την ψυχή της στη πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι τον Αύγουστο που είναι και ο μεγάλος της στόχος.

Το μόνο που λείπει άλλωστε από τη συλλογή της είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο καθώς έχει πέρα από τα πανευρωπαϊκά κατακτήσει και το χάλκινο στο παγκόσμιο στη Βουδαπέστη. Η Αντιγόνη, παρότι δεν ήταν σε πλήρη φόρμα, δεν το βαλε κάτω και όπως το συνηθίζει απόλαυσε τη συμμετοχή της κάνοντας μια αξιοπρεπή κούρσα και δήλωσε ικανοποιημένη που τερμάτισε δίχως να πονά.

Η έτερη συμπολίτισσα και πρωτάρα σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πένυ Τσινοπούλου έκανε κάτι παραπάνω από εξαιρετική παρουσία για την ίδια, αν αναλογιστούμε ότι επέστρεψε στους στίβους μόλις πριν από έναν χρόνο.

Τερμάτισε στη 19η θέση και δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό βελτιώνοντας συνεχώς τις επιδόσεις της και φυσικά στοχεύοντας στα καλύτερα στο μέλλον.

Σίγουρα έκανε μία εξαιρετική κούρσα αν λάβουμε υπόψιν ότι έχει επανέλθει πριν από λίγο καιρό σε ανταγωνιστικό επίπεδο μετά την γέννηση του παιδιού της και το γεγονός ότι ήταν μόλις η πρώτη φορά που συμμετείχε σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τα άλλα δύο κορίτσια της Εθνικής μας, η Κυριακή Φιλτισάκου τερμάτισε στην 22η θέση ενώ η Χριστίνα Παπαδοπουλου ακυρώθηκε.

Η ιταλίδα Παλμιζάνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (ήταν και το μεγάλο φαβορί) με δεύτερη την συμπατριώτισσά της Μπερέτα και τρίτη ακριβώς στο νήμα η Ουκρανή Ολιανόσκα!