ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Ένας δεκαοχτάχρονος έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες ημέρες! Δεν υπάρχει εφημερίδα, site, τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή που να μην έχει περίοπτη αναφορά στον Χρήστο Μουζακίτη!
Το παλικάρι μ’ αυτή τη φατσούλα που παραπέμπει σε μαθητή 6ης δημοτικού ζει αυτά που ονειρεύονταν όταν έπεφτε για ύπνο! Εκεί που το μυαλό “πετάει”, καταργεί σύνορα και ταξιδεύει σε κάθε απίθανο προορισμό!
Γκολάρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα Buzzer Beater που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί! Γκολάρα που δίνει πρόκριση μετά από ενα απίστευτο τρίλεπτο στο φινάλε, με χαμένο πέναλτι της ομάδας του και καπάκι τεράστια ευκαιρία του αντιπάλου! Και την ώρα των πανηγυρισμών να φωνάζει όλο το γήπεδο το όνομά του! Ακόμη και για όνειρο μοιάζει πολύ προχωρημένο το σενάριο!!!
Κι όμως ο μικρός το βιώνει σε όλη του την έκταση στην πραγματικότητα! Το καταπληκτικό είναι πως όλο αυτό δεν ήρθε ξεκάρφωτα, αλλά ως συνέχεια κι ύστερα από ένα διάστημα όπου καθιερώθηκε στην ενδεκάδα μιας μεγάλης ομάδας!
Ως φυσιολογική εξέλιξη των ικανοτήτων του, αλλά και της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει από έναν προπονητή που δίχως καμία αμφιβολία έβαλε ήδη φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στα αθλητικά τεκταινόμενα της χώρας μας! Ένας προπονητής που δεν μάσησε ν’ αφήσει ακόμη και εκτός αποστολής ακριβοπληρωμένες μεταγραφές και να ρίξει στην μάχη τα πιτσιρίκια!
Όχι γιατί τους έκανε χάρη, αλλά γιατί τους είδε να δουλεύουν και να είναι σε θέση ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις (υψηλότατες) της ομάδας. Δινοντάς τους όμως την ευκαιρία που σε άλλες περιπτώσεις (όπως έχει συμβεί άπειρες φορές) δεν θα την έπαιρναν και θα γυάλιζαν τον πάγκο για να πάρουν τάχα μου εμπειρίες μέχρι να… εξαφανιστούν!
Κακά τα ψέμματα οι περισσότεροι προπονητές σε τέτοιο επίπεδο, αυτό θα έκαναν! Δεν θα ρίσκαραν τη θέση τους ν’ αφήσουν έξω ποδοσφαιριστές για τους οποίους το γκρουπ ξόδεψε ένα σωρό χρήματα και θα έβαζαν μέσα τα σχολιαρόπαιδα! Ο Μεντιλίμπαρ το έκανε και τώρα γεύεται τους καρπούς της δικαίωσης!
Δεν γνωρίζω ποια εξέλιξη θα έχει όλο αυτό. Μιλάμε άλλωστε για ποδόσφαιρο και μάλιστα για ελληνική πραγματικότητα όπου στο δοκάρι και μέσα είσαι θεός και στο δοκάρι και έξω είσαι άχρηστος!
Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ούτε ποια θα είναι η πορεία του μικρού Μουζακίτη! Ελπίζω να μην τον “τουφεκίσουν” οι “σειρήνες” της δημοσιότητας, αν και ο παλίκαρος φαίνεται να έχει βάσεις από το σπίτι του και είναι ταπεινός.
Το χαίρεται, το απολαμβάνει, αλλά παραμένει προσγειωμένος παρά το “τσουνάμι” αποθέωσης που εισπράττει από τον τύπο και τους ετερόφωτους που θα μαζευτούν σίγουρα δίπλα του για να κερδίσουν!
Όσο για τον Βάσκο προπονητή; Αυτός κι αν παραμένει ατάραχος και απολύτως εντάξει με τον εαυτό του. Διδάσκει τεχνογνωσία και κυρίως θάρρος κι αποφασιστικότητα στους συναδέλφους του…
————————————–
«Επιτυχία είναι η προσωπική αξία πολλαπλασιασμένη από τις περιστάσεις»
Αλφρέντ Καπύς – Γάλλος συγγραφέας