Μεγαλύτερο πρόβλημα από την Καρδίτσα αντιμετωπίζει η Βουδαπέστη με τα κοράκια που... στέλνουν κόσμο στο νοσοκομείο!

Mπορεί στην Καρδίτσα να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τον πληθυσμό των κορακοειδών στο Παυσίλυπο, την ίδια ώρα όμως η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη με τα κοράκια στην Βουδαπέστη καθώς σε καθημερινή βάση γίνονται καταγγελίες για επιθέσεις από τα πτηνά σε πολίτες.

Η ουγγρική πρωτεύουσα είναι γεμάτη από κοράκια και αυτή είναι η περίοδος που γεννάνε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι επιθετικά προκειμένου να προστατέψουν τα νεογνά τους και όποιον βλέπουν να πλησιάζει, εξαπολύουν επίθεση.

Nα θυμίσουμε ότι λεπτομέρειες για την εποχή εκκόλαψης των νεοσσών και για το πότε τα κορακοειδή επιτίθενται στον άνθρωπο είχε παρουσιάσει ο καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Περικλής Μπίρτσας σε εκδήλωση που είχε γίνει πρόσφατα στην Καρδίτσα (εδώ σχετικό ρεπορτάζ του Νέου Αγώνα).

Αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στη Βουδαπέστη από τα τέλη Απριλίου και ένας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αιμορραγία στο κεφάλι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Nepszava».

Οι αρχές της 13ης περιφέρειας της ουγγρικής πρωτεύουσας έλαβαν αρκετές αναφορές για επίθεση από κοράκι, με αποτέλεσμα υπάλληλοι του Δήμου να αναγκαστούν να στήσουν παγίδες σε διάφορα σημεία στην περιοχή.

«Τα κοράκια είναι επιθετικά αυτή την εποχή γιατί προστατεύουν τα μικρά τους. Δεν ανέχονται ανθρώπους ή σκύλους κοντά στις φωλιές τους. Μείνετε μακριά από τις τοποθεσίες φωλεοποίησης τους», προειδοποίησαν οι αρχές του πολίτες.