Η Καρδίτσα τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά (φωτο & βίντεο)

Την εργατική Πρωτομαγιά τίμησαν οι Καρδιτσιώτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα εργατικών σωματείων και φορέων της περιοχής.

Συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, το Εργατικό Κέντρο, την ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή συνδικάτων, σωματείων και συλλόγων εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, της Ομοσπονδίας των αγροτικών συλλόγων, συνταξιούχων, συλλόγων γυναικών, εκπροσώπων κομμάτων κ.ά.

Ακολούθησε μουσικό δρώμενο με εργατικά τραγούδια,  πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Δικαστηρίων.

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα στο χώρο μπροστά από την Alpha Bank από το Δίκτυο αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας.

Στην μεγάλη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας, ο Πρόεδρος του Ν.Τ Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ κ. Αποστόλης Ταξιάρχης, ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Έκτορας Γάζος, εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου κ. Μαρία Μίγκα και ο Γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

Το πλαίσιο των αιτημάτων
Το πλαίσιο των αιτημάτων της απεργιακής συγκέντρωσης έχεις ως εξής:
– Να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν σ΄αυτή την τραγωδία των Τεμπών και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες
-Άμεση πρόσληψη στον ΟΣΕ και την HELLENIC TRAIN μόνιμου προσωπικού με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα για την κάλυψη των πολύ μεγάλων και σοβαρών ελλείψεων σε όλες τις ειδικότητες. Αντίστοιχη εξειδίκευση και πιστοποίηση του προσωπικού.
-Άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου όπως η αυτοδιοίκηση, η φωτοσήμανση, το ETCS κ.α.
-Σωστή συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού και της γραμμής. Αντικατάσταση όλων των συρμών μεγάλης παλαιότητας με νέους σύγχρονους κι ασφαλείς.
-Μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων ιδιαίτερα κατά τη διέλευσή τους από κατοικημένες περιοχές όπως στη πόλη των Σοφάδων. Εξασφάλιση φυλάκων διαβάσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις διαβάσεις.
-Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
-Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας. Άμεση ανέγερση του ΚΥ Μουζακίου.
-Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας για να μην ζήσουμε ξανά ΙΑΝΟ. Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και στο οδικό, στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, όχι με προσωρινά μπαλώματα.
-Λέμε όχι στην «απελευθέρωση» στην εμπορευματοποίηση και στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
-Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
-Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.
-Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέγερση νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολείων όπου αυτά κρίθηκαν ακατάλληλα, όπως στο Παλαμά και Κοσκινά και συντήρηση των υπαρχουσών και ανέγερση νέων εστιών που να καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών.
-Με ευθύνη του κράτους να αντικατασταθούν άμεσα οι αμιαντοσκεπές στα σεισμόπληκτα των Καμινάδων του Μουζακίου