Δεν θέλει καμία πόλη τη... μεγάλη γιορτή!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ολόκληρο το επιτελείο της ποδοσφαιρικής ηγεσίας του τόπου, έχει εξαπολύσει επιχείρηση για την ανεύρεση γηπέδου, εντός ή εκτός της επικράτειας, που θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ο Μπαλτάκος και τα λοιπά στελέχη της ΕΠΟ, αυτοί οι είλωτες που υπηρετούν ανιδοτελώς και αμισθί το ελληνικό ποδόσφαιρο, πήραν τους δρόμους και ψάχνουν νυχθημερόν την πολιτεία που θα δεχθεί ν’ ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί τη… μεγάλη γιορτή!!!

Δυστυχώς για την ώρα ουδείς δήμαρχος έχει συνειδητοποιήσει την αξία της. Ολοι είναι αρνητικοί! Οχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό! H Kύπρος… έκλεισε τα σύνορα!!! Όλοι μόλις ακούνε τη φράση “τελικός Κυπέλλου Ελλάδος” βάζουν το τηλέφωνό τους σε κατάσταση “ο αριθμός που καλέσατε δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή”…

Είναι βλέπετε κι εκείνα τα άτιμα τα βίντεο που κυκλοφορούν από το… επιστημονικό συνέδριο που είχε γίνει πριν μερικά χρόνια στο Πανθεσσαλικό! Τότε που οι… σύνεδροι αντάμωναν στην πεζογέφυρα των στεναγμών!

Τότε που οι επενδυτές των δύο “μονομάχων” κατέβαιναν από τα ιδιωτικά τους ελικόπτερα στον τόπο διεξαγωγής των επιχειρήσεων και την ίδια στιγμή οι… στρατοί τους μάχονταν σώμα με σώμα για τα δίκια τους!

Μία επική μάχη που απήλαυσαν όλοι όσοι την παρακολουθούσαν (τυχεροί οι δικοί μας Αγραφιώτης και Μπαξεβάνος που την έζησαν απο κοντά) από τις εξέδρες ή την τηλεόραση! Τακτικές, ελιγμοί, σχηματισμοί επιθέσεων και υποχωρήσεων, κυκλωτικές κινήσεις! Αναβίωσε μέχρι και η Μακεδονική φάλαγγα του Μέγα Αλέξανδρου στα Γαυγάμηλα!!!

Ανοιγμένα κεφάλια, μαχαιρώματα, τούβλα και ήδη υγιεινής από τις τουαλέτες του Σταδίου που εκτοξεύονταν με καταπέλτες και όλα όσα συνέθεταν και αναπαραστούσαν το σκηνικό μιας σύρραξης της αρχαιότητας! Με σεβασμό φυσικά ανάμεσα στους αντιμαχόμενους! Οταν έπεφτε κάποιος… πολεμιστής κάτω είχαμε άμεση ανάπαυλα ώστε να πάρουν το… πτώμα οι δικοί του!

Κι όμως όλα αυτά τα υπέροχα και πολλά άλλα που μας μετέφεραν σε μια άλλη εποχή, δεν συγκινούν κανέναν δήμαρχο πόλης και είναι όλοι αρνητικοί στη φιλοξενία του φετινού τελικού! Ουδείς θέλει ν’ αναβιώσουν οι εργασίες εκείνου του μοναδικού επιστημονικού συνεδρίου!!!

Το δούλεμα βέβαια ήλθε από τον Αχιλλέα Μπέο σε συνέντευξη που έδωσε χθες στην ΕΡΤ. Πέρα από το… φλερτάκι που έκανε σε live μετάδοση στην παρουσιάστρια (“έχετε έρθει στον όμορφο Βόλο;”) έθεσε και τους όρους για να δεχθεί τον τελικό! Από χίλια εισιτήρια μόνο ο καθένας με ονομαστικές όμως καταστάσεις και στο γήπεδο μόνο μαθητές!

Για πότε τους θέλει! Τους τα πήρε φέτος μια χαρά. Εδωσε το γήπεδο σε όλους τους “μεγάλους”, στο πρωτάθλημα με χιλιάδες εισιτήρια, γέμισε την πόλη του, κοντεύει να βγει Ευρώπη, σιγά μην το δώσει τώρα για να το κάνουν λαμπόγιαλο! Αλλωστε πρόλαβαν άλλοι στο ματς της Νίκης με τη Λάρισα!

Οπότε οι Μπαλτάκηδες και οι Διακοφώτηδες θα πρέπει να συνεχίσουν την έρευνα! Εμείς έχουμε πρόταση: Στην… Αλάσκα που θα χει και δροσιά!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στο μαγικό ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί η ΕΠΟ να βρει γήπεδο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος! Σε μια κανονική χώρα θα υπήρχε ανταγωνισμός ανάμεσα στις πόλεις για το ποια θα φιλοξενήσει το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο! Κάτι που βεβαίως είναι φυσικό αφού δεν έχουμε να κάνουμε με κανονική χώρα!

Σκοτώνονται
Εδώ την ώρα που θησαυρίζουν με δισεκατομμύρια κέρδη οι κουμανταδόροι των μεγάλων ομάδων και κοντράρονται για το ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη εξουσία, οι οπαδοί τους (που δεν έχουν να φάνε!) σκοτώνονται μεταξύ τους στις… πεζογέφυρες!

Τιμπουκτού!
Μιλάμε, λοιπόν, για ένα σύγχρονο… “Τιμπουκτού”! Με φύλαρχους, και ιθαγενείς που βρίσκονται μόνιμα σε εμφύλιο χωρίς να γνωρίζουν τους λόγους και τις αιτίες!

————————–

«Να ψάχνετε το γελοίο σε όλα. Θα το βρείτε»

Ζυλ Ρενάρ – Γάλλος συγγραφέας