Διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για τιμωρία του ΑΣΚ ο Χρήστος Δεληγιάννης

Αναστάτωση προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας SDNA που έκανε λόγο για “μπελάδες του ΑΣΚ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σχετικά με τη μεταβίβαση μετοχών και κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών από το νέο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα ανέφερε:

«Σε σοβαρές περιπέτειες μπαίνει η ΚΑΕ Καρδίτσα, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάασισε την ακύρωση της αγοράς των μετοχών της ομάδας.

Η ΕΕΑ διαπίστωσε παραβάσεις του άρθρο 69 παρ. 1 του νόμου 2725/1999 κι αποφάσισε να μπλοκάρει τη μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ στον Θωμά Δεληγιάννη σε ποσοστό 6,25%, στον Λεωνίδα Ντανοβασίλη στο 5,42% και στον Κωνσταντίνο Πρίτσα στο 5,25%.
Επιπλέον επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, τόσο στην ομάδα, όσο και στους τρεις μετόχους.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τη θεσσαλική ομάδα; Ότι διατρέχει άμεσο κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών στο νέο πρωτάθλημα της Basket League το οποίο μάλιστα αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό με την είσοδο νέων δυνάμεων, εφόσον προχωρήσει κάποιος σε καταγγελία.
Ο κίνδυνος βέβαια ουσιαστικά υφίσταται από σήμερα κιόλας για την ομάδα της Καρδίτσας, με την ΕΕΑ να διαβιβάζει την έκθεσή της στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο, ήτοι τον ΕΣΑΚΕ, ώστε να προχωρήσει στις δικές του ενέργειες».

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ
Οπως ήταν επόμενο επικοινωνήσαμε με τον γενικό διευθυνή της ΚΑΕ και πρόεδρο του ερασιτέχνη ΑΣ Καρδίτσας Χρήστο Δεληγιάννη ο οποίος μας ενημέρωσε πως δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος.

Ανέφερε πως υπήρξε εκ παραδρομής μια παρατυπία στην μεταβίβαση των μετοχών του Γιάννη Μπουρούση, αλλά που σε καμία περίπτωση δεν εντάσσεται στο άρθρο 69 που αναφέρει η ιστοσελίδα και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών.

Πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί αλλά κι αυτό θα προσβληθεί είπε ο Γιάννης Δεληγιάννης που επίσης μας ενημέρωσε πως επικοινώνησε με τη διεύθυνση της ιστοσελίδας ζητώντας να διευκρινιστεί το λάθος και σε περίπτωση που δεν συμβεί, η ΚΑΕ θ’ αναγκαστεί να κάνει ανακοίνωση διάψευσης.