Η εικόνα (από φίλους της Αναγέννησης στο παιχνίδι με τον Ηρακλή την περασμένη Παρασκευή η ΦΩΤΟ) είναι… αποκαρδιωτική!

Το Καυταντζόγελιο Στάδιο άδειο και αχανές! Oι λίγοι φίλαθλοι των “κιτρινόμαυρων” έδωσαν μια ένδειξη ζωής!

Έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος, κινήτρου αλλά και δύσκολη καθημερινή ημέρα; Πιθανότατα.

Αλλα αν ταξιδέψουμε λίγο πιο πάνω από τη Θεσσαλονίκη και πάμε στις Σέρρες, η εικόνα που θα συναντήσουμε δεν είναι και πολύ διαφορετική. Ο Πανσερραϊκός σίγουρος πρωταθλητής (από το… καλοκαίρι) υποδεχόταν το Σάββατο τον Απόλλωνα Πόντου. Λογικά έπρεπε το γήπεδο να σφύζει από ζωή, κι όμως τρεις κι ο κούκος ήταν στην εξέδρα! Για την πρωτοπόρο ομάδα που βγαίνει Α’ Εθνική μιλάμε!

Δεν έχει κόσμο ο Πανσερραϊκός; Φυσικά και έχει διότι πρόκειται για μια ιστορική επαρχιακή ομάδα, αλλά ακόμη κι εκεί γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί σε κάθε παιχνίδι, οπότε για ποιο λόγο να πάνε στο γήπεδο;

Η αγωνία για το αποτέλεσμα που αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα παρακολούθησης ενός αθλητικού γεγονότος έχει εξαλειφθεί. Οπότε για ποιο λόγο να μπει κάποιος στη διαδικασία;

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της δράσης των παραγόντων που διοικούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αναξιοπιστία, οι απροκάλυπτες “σφαγές” ομάδων, το “σπρώξιμο” συγκεκριμένων, οι απίθανες διαιτησίες , η απόλυτη εγκατάλειψη και απαξίωση του πρωταθλήματος που θα μπορούσε να προσελκύει χιλιάδες κόσμου στην περιφέρεια.

Τον έδιωξαν όμως τον κόσμο από τα γήπεδα!

Σκεφτείτε μόνο τι θα μπορούσε να γίνει φέτος από πλευράς ενδιαφέροντος σε επίπεδο διεκδίκησης ανόδου με πέντε ομάδες δημοφιλείς (Πανσερραϊκός, Λάρισα, Αναγέννηση, Ηρακλής και Νίκη Βόλου) να είναι σχεδόν ισοδύναμες αγωνιστικά και να παλεύουν για την πρώτη θέση.

Θα μπορούσε υπό φυσιολογικές συνθήκες το πρωτάθλημα να παίζεται μέχρι την τελευταία αγωνιστική με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διάθεση των φιλάθλων να συμμετέχουν.

Οι συνθήκες όμως δεν είναι φυσιολογικές! Είναι… παρα φύση!

Θ.Κ.