Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Γεώργιο Μπαλταδωρο πραγματοποιήθηκε σήμερα στη γενέτειρά του το Μορφοβούνι. Τέσσερα χρόνια μετά τον ηρωικό θάνατό του η οικογένειά του τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία πλήθους κόσμου από το Μορφοβούνι και τα άλλα χωριά του Δήμου

Ακολούθησε σεμνή τελετή στο ηρώο που έχει στηθεί στην είσοδο του χωριού όπου μίλησε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από την οικογένεια του εκλιπόντος, την βουλευτή κ. Ασ. Σκονδρα,τον κ. Νάνο, τον εκπρόσωπο του αστυνομικού τμήματος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, το σωματείο αποστράτων Αξιωματικών της Π.Α. και της ΕΑΧ.

Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Απριλίου 2018, όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, προσέκρουε στη θάλασσα σε απόσταση εννέα ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Ο πιλότος από το Μορφοβούνι Καρδίτσας έχασε την ζωή του επιστρέφοντας μετά από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Ο Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1984. Ήταν πατέρας δυο παιδιών. Υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Το μοιραίο αεροσκάφος είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.