Πώς τα παιδιά από μικρή ηλικία διεισδύουν σε επίκαιρα θέματα της ζωής

Πρόκειται για μεγάλη υπόθεση η εξοικείωση των παιδιών ήδη από μικρή ηλικία με επίμαχα θέματα που αφορούν την υγεία, το καλό του περιβάλλοντος, την πρόοδο γενικότερα του ανθρώπου σε πνεύμα και αντίληψη. Το τελευταίο διάστημα αρκετές δράσεις υλοποιούνται είτε πρόκειται από τον Δήμο μέσα από το τριήμερο δράσεων για την Υγεία, είτε από τα δημόσια σχολεία του Νομού που προωθούν δικές τους δραστηριότητες με πρωταγωνιστές τους μαθητές.

Τις προάλλες, ήταν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας που με σωστή ενημέρωση καλούσαν διερχόμενους δημότες στην κεντρική πλατεία να ευαισθητοποιηθούν για τα αδέσποτα ζώα, για την οποία μοίρα τους μοναδικός υπεύθυνος είναι ο άνθρωπος. Στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει το «εγώ» του.

Παράλληλα, όπως προαναφέραμε αυτές τις ημέρες, μαθητές από κάθε σχολική βαθμίδα, συμμετείχαν στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, εκδηλώσεις και γεγονότα που σπανίως πριν δεκαετίες ευδοκιμούσαν ως σκέψεις στους κοινωνικούς αλλά και εκπαιδευτικούς χώρους. Πλέον, τα παιδιά όχι μόνο εξοικειώνονται με την αξία της προσοχής της υγείας τους, αλλά εμμέσως κατανοούν ακριβέστερα τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης, να σκεφτόμαστε δηλαδή ευρύτερα και συλλογικά, μακριά από έναν ανθρωποκεντρικό -και μόνο- χαρακτήρα.

Δ.Γ.