Πριν την απολογιστική συνέντευξη που παραχώρησε στο μεγάλο κλειστό της πόλης, η διοίκηση του ΑΣΚ επισκέφθηκε σύσσωμη το Δημαρχείο Καρδίτσας.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου:

«Τον δήμαρχο Καρδίτσας Βασ. Τσιάκο επισκέφτηκε στο δημαρχείο η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΣΚ.

Η επίσκεψη έγινε με σκοπό να ευχαριστήσουν το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, για την στήριξη που παρείχαν στην ομάδα η οποία αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία, κατάφερε και πέτυχε το μεγάλο στόχο της παραμονής.

Ο Γιάννης Μπουρούσης

Εισαγωγικά ο πρόεδρος της ομάδας κ. Γιάννης Μπουρούσης υπογράμμισε τα εξής:

«Ερχόμαστε από μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας αλλά και της πόλης. Ειδικότερα θέλω να αναφερθώ στον κόσμο που φέρθηκε άψογα στο γήπεδο όλη τη σεζόν. Η ομάδα ανταποκρίθηκε παρά τις δυσκολίες που είχαμε. Η επιλογή μου ήταν να έρθω να στηρίξω τα παιδιά της ομάδας και τον τόπο καταγωγής μου την Καρδίτσα. Για μας είναι μεγάλη επιτυχία, ότι παρέμεινε η ομάδα. Ως δημοτική αρχή στηρίξατε την προσπάθεια μας. Ειδικότερα όσον αφορά στο θέμα του γηπέδου και της όλης διοργάνωσης ανταποκριθήκατε, ώστε η ομάδα να λειτουργήσει σωστά. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο. Του χρόνου σίγουρα θα προσπαθήσουμε η ομάδα από την αρχή να είναι καλύτερη. Φέτος, αν μιλήσουμε μπασκετικά, κάναμε και εμείς τα λάθη μας. Αλλά και πάλι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα για εμένα είναι μεγάλη επιτυχία που έμεινε η ομάδα στην κατηγορία».

Ο Χρήστος Δεληγιάννης

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Γενικός Δ/ντης της ΚΑΕ Χρήστος Δεληγιάννης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Όπως ξέρεις Δήμαρχε αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και 8 χρόνια από πολύ χαμηλά. Ήσουν ακόμη στην περιφέρεια όταν δημιουργήθηκε όλο αυτό το όμορφο μπασκετικό σύνολο. Και διαπιστώνουμε ότι όταν ξεκινάει κάτι με σωστή ιδεολογία, με πάθος και την συμμετοχή πολλών – γιατί είναι μια προσπάθεια που συμμετέχουν πάρα πολλοί – πετυχαίνει και καταφέρνει να κάνει πράγματα τα οποία παλαιότερα θεωρούνταν αδύνατα από κάποιους. Ακόμα και όταν το κλειστό ολοκληρώθηκε, πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι αυτό το γήπεδο είναι μεγάλο για την Καρδίτσα. Όπως αποδείχθηκε μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια, φτάσαμε να στείλουμε μια εικόνα σε όλη την Ελλάδα ενός γεμάτου σταδίου. Μια εικόνα που μέχρι σήμερα δεν σταμάτησε ο κόσμος να μιλάει για αυτή.

Αυτό που θέλω να αναφέρω σε σχέση με την δική σας προσφορά είναι ένα ευχαριστώ. Πραγματικά ευχαριστούμε και εσένα Δήμαρχε και την Δημοτική Αρχή για την δυνατότητα που έδωσες, ώστε αυτή η προσπάθεια να γιγαντωθεί.

Η συνεισφορά σας στο κομμάτι της διαχείρισης κάποιων πραγμάτων ήταν αυτή που έπρεπε, ούτως ώστε η προσπάθεια να βρει το χώρο, να μεγαλώσει χωρίς δεύτερες σκέψεις. Σήμερα έχει δημιουργηθεί μια ομάδα που είναι στην πρώτη κατηγορία και επιπλέον κάτι εξίσου σημαντικό, έχει γίνει το νέο κλειστό γυμναστήριο μια καθημερινότητα για πάνω από 500 οικογένειες. Δηλαδή 500 παιδιά ανήκουν στο δυναμικό της ακαδημίας μας και όλο αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί, αν ο τρόπος με τον οποίον εσείς συμπεριφερόσασταν ήταν διαφορετικός. Ευχαριστούμε εσένα Δήμαρχε και όλη την δημοτική αρχή για όλο αυτό που πετύχαμε και ελπίζουμε στους στόχους που έχουμε βάλει να είστε πάντα δίπλα μας για να συνεχίσει η ομάδα να μεγαλώνει».

Ο δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος καλωσόρισε στο δημαρχείο την διοίκηση της ομάδας και τους συνεχάρη για τη μεγάλη επιτυχία της παραμονής. Ακόμη τους ευχαρίστησε για τα καλά τους λόγια αλλά φυσικά και για το γεγονός ότι η ομάδα της Καρδίτσας δημιουργεί, μια φοβερή εξωστρέφεια για την περιοχή μας. Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος ανέφερε: «Θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς και εκ μέρος όλων των Καρδιτσιωτών γιατί πετύχατε έναν άθλο. Η Καρδίτσα πλέον δεν είναι μια μικρή κουκκίδα στο κέντρο του χάρτη. Η Καρδίτσα είναι μια μπασκετική πόλη, μια πόλη η οποία πραγματικά εσείς, ως οι καλύτεροι πρεσβευτές, την κάνατε γνωστή σε όλη την Ελλάδα και λόγου των φιλάθλων και λόγου του ανταγωνισμού και λόγου της συμπεριφοράς της διοίκησης των παιχτών και των φιλάθλων. Θεωρώ ότι η εικόνα η οποία έχετε περάσει προς τα έξω είναι η καλύτερη. Θα ήθελα όμως να σας ευχαριστήσω πραγματικά, διότι είτε το θέλουν κάποιοι να το παραδεχθούν είτε όχι, τα απογεύματα του Σαββάτου για την Καρδίτσα απέκτησαν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι κάτοικοι της Καρδίτσας σε μια εποχή δύσκολη, χαμογελούσαν, πανηγύριζαν, στάθηκαν δίπλα σε μια ομάδα που πραγματικά άξιζε τον κόπο και πίστεψαν από την αρχή. Εγώ να πω ότι εμείς κάναμε το καθήκον μας, ως μια δημοτική αρχή που σέβεται προσπάθειες σοβαρές, συλλογικές. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας. Σηματοδοτήσατε την εξωστρέφεια και αυτό είναι για εμάς μεγάλη υπόθεση. Η Καρδίτσα αλλάζει, γίνεται η πόλη που αξίζει να ζεις και ένας σημαντικό λόγος είναι και η πορεία του ΑΣΚ. Εγώ δηλώνω παρών, με οποιοδήποτε τρόπο με όλες μου τις δυνάμεις όπως και όλη η δημοτική αρχή, γιατί πιστεύουμε σε αυτό που κάνετε και πιστεύουμε ότι θα πάτε ακόμη πιο ψηλά» κατέληξε ο Δήμαρχος.»