ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ κατεχόμενες και κατεχόμενοι. Μέσα σε όλα αυτά που ζούμε, ευτυχώς σταμάτησε και να βρέχει διότι τα… γατιά στον κάμπο είχαν αρχίσει να ψάχνουν για κεραμύδια όπως στις πλημμύρες του ‘94 για να γλιτώσουν τον πνιγμό! Ο Βλοχός στο παρα τσακ γλίτωσε από τον Ενιππέα, ενώ ο Παλαμάς όπως μας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι στο ρεπορτάζ, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης…
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ όμως έδωσε τη… λύση και σταμάτησε η βροχόπτωση! Οπότε σιγά – σιγά ξεφουσκώνουν τα ποτάμια και όσα χωράφια πλημμύρισαν, πλημμύρισαν, δεν έχει άλλο! Τα μέτρα που συστήνει και σ’ αυτή την περίπτωση η Πολιτική Προστασία είναι μένουμε σπίτι και εξασκούμαστε στην… ομαδική προσευχή! Οσο περισσότεροι προσευχόμαστε, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε να εισακουστούμε!
ΣΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΑ μπορούμε να ακούμε κάθε απόγευμα Τσιόδρα και Χαρδαλιά για να μείνουμε πίσω και στην καταμέτρηση των κρουσμάτων και των θανάτων απο τον ιό.
ΤΟ ΛΕΝΕ επίσημα χείλη. Παράδειγμα η Μανωλίδου το είχε προτείνει και τεκμηριώσει κιολας απαντώντας σε όλο το πόπολο που έσπευσε την αμφισβητήσει. Αν θυμόσαστε, δια της συγκεκριμένης μεθόδου είχαν σταματήσει οι καταστροφικές πυρκαγιές που κατέγαιναν τον Αμαζόνιο, τη Σιβηρία και την Αυστραλία το περασμένο καλοκαίρι! Με το που βγήκε και είπε να αυτοσυγκεντρωθούμε άπαντες και να προσευχηθούμε ομαδικώς, άρχισε να βρέχει και έσβηναν οι φωτιές!!!
ΜΠΟΡΕΙ να συμβεί και αντιστρόφως! Να σταματήσει να βρέχει όπως στην προκειμένη περίπτωση. Κι επειδή τούτο το διάστημα η Ευγενία είναι πολύ αφοσιωμένη στο πλευρό του υπουργού συζύγου της για τη μάχη που δίνει εναντι του κορωνοϊού και υπερ της ανάπτυξης, θα πρέπει τη δουλειά να την κάνουμε εμείς οι ντόπιοι…
ΝΑ κανονίσουμε ένα ραντεβού και μέσω τηλεδιάσκεψης να προσευχόμαστε ομαδικά όταν το απαιτεί η περίσταση και κάθε φορά που έχουμε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και έντονα καιρικά φαινόμενα! Τώρα με το διαδίκτυο είναι εύκολη υπόθεση να μαζευτούμε λαμβάνοντας και τα μέτρα προστασίας.
ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ έργα θα κανονίσει ο υπουργός και η κυβέρνηση στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας για ανάπτυξη του τόπου. Μόλις τελειώσει αυτός ο εφιάλτης με τον άτιμο τον κορωνοϊό, είναι θέμα χρόνου να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμεθα! Στις ράγες που μας έβαλε και η προηγούμενη κυβέρνηση των… μνημιοσκιστών!
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ έτσι και το έργο του Κώστα Λαλιώτη που αν θυμούνται οι παλιοί είχε επισκεφθεί το 1994 τη Μεταμόρφωση και εν μέσω χειροκροτημάτων απο τις… στέγες σπιτιών (μονο αυτές ήταν εκτός νερού) κήρυξε άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων. Φτάνει η ώρα. Μέχρι τότε, τη δουλειά μας εμείς! Ομαδική προσευχή…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι υπόλοιπες πέραν του κορωνοϊού ασθένεις θεραπεύτηκαν;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Αν προσεύχεσαι όταν βρέχει, θυμήσου να προσευχηθείς και όταν έχει λιακάδα». Χαλίλ Γκιμπράν – Λιβανοαμερικανός ποιητής

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Την ώρα, λοιπόν, που τα κεντρικά τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης έχουν μόνο ένα θέμα για ν’ ασχολούνται και να αναλύουν, την ώρα που σύσσωμο το έθνος κάθε απόγευμα σταματάει κάθε δραστηριότητα του σπιτιού (πλύσιμο πιάτων, καθαριότητα, προσωπική υγιεινή, φαγητό, κέντημα κλπ) για να κρεμαστεί από τα χείλη του… στρατηγού της υγείας Σωτήρη Τσιόδρα συμβαίνουν διάφορα ενδιαφέροντα!!!
Εκατομμύρια
Ένα απ αυτά – που ο κόσμος το πληροφορήθηκε φυσικά δια της… πλαγίας οδού – είναι τα εκατομμύρια ευρώ που έδωσε απο την τσεπούλα του για την… διαφημιστική καμπάνια “μένουμε σπίτι”!!!
Θέλουν και να φάνε
Εντεκα εκατομμύρια, λέει το ρεπορτάζ, δόθηκαν από το κράτος (δηλαδή εμάς) για τα… κοινωνικά μηνύματα! Εντάξει, είπαμε να είναι αλληλέγγυη όλοι, αλλά να μην πεινάσουν κιόλας! Θέλουν και να φάνε οι άνθρωποι που λεγε και ο Γκρούεζας στη θρυλική ταινία του Μαυρογιαλούρου, μην πάθουν και καμια ιδροπικία πίνοντας μόνο νερό!!!
Τι ωραία…
Πως είπατε; Πως κατανεμήθηκε το ποσό; Θα σας γελάσουμε! Πάντως είναι σίγουρο ότι τα περισσότερα δόθηκαν εκεί που έπρεπε για να τύχουν και της ανάλογης προβολής. Παραδειγμα το site της πρώην συζύγου του ανθρώπου που μας “ξεβλάχεψε”, του γνωστού πολυπράγμονα Πέτρου Κωστόπουλου και νυν του υπουργού Υγείας. 92.000 ευρώ για το logo “Μένουμε Σπίτι” στο Jenny.gr. Τι ωραία που περνάμε ρε παιδιά στο σπίτι;

Συνεχίζουν εν μέσω πανδημίας

Σε συνέχεια του χθεσινού σχολίου για την Πανελλήνια Ημέρα δράσης. Πέρα απο το απαράδεκτο συμβάν που έγινε στην Καρδίτσα με τους φιλάθλους της Αναγέννησης σημειώθηκαν ανάλογα περιστατικά σε όλη σχεδόν την Ελλάδα l Δηλαδή, η αστυνομία βγήκε βόλτα στα… νοσοκομεία και έκοβε πρόστιμα. Ολα αυτά σε συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για την κατάντια του συστήματος δημόσιας υγείας που έκαναν οι γιατροί και νοσοκομειακοί που κατά τα άλλα τους χαρακτηρίζουμε ήρωες και τους χειροκροτούμε από τα μπαλκόνια!!! Την ώρα στο μεταξύ που η αστυνομία ήταν στα νοσοκομεία, εταιρίες στην Εύβοια συνεχίζουν εν μέσω πανδημίας να καρφώνουν ανεμογεννήτριες!!!