Και έγινε της... Καρδίτσας!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Όπως το γράψαμε στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ της Δευτέρας”: Ηταν η Κυριακή της Καρδίτσας αυτή που μας πέρασε! Χορταστική και πιασάρικη! Μέσα στο “ψοφόκρυο” η Αναγέννηση μας ζέστανε για τα καλά κερδίζοντας πανάξια τη Νίκη Βόλου και λίγες ώρες αργότερα ο ΑΣΚ έκανε την πρώτη του νίκη συνδυάζοντας την επιστροφή στο σπίτι του με ιδανικό τρόπο!

Αν προσθέσουμε και τη νίκη των κοριτσιών του ΣΠΑΚ το περασμένο Σάββατο επί της ΑΕ Ιωαννίνων για την Α2 του βόλεϊ, καθώς και των Τιτάνων Παλαμά επί του Ολυμπιακού Βολου στη Γ’ Εθνική του μπάσκετ μιλάμε για… Καρδιτσιώτικη επέλαση!!!

Ακόμη και οι Ελπίδες στο γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, θα μπορούσαν να φθάσουν στη νίκη επί της ΑΕΛ αλλά ισοφαρίστηκαν από 2-0 που προηγήθηκαν σε 2-2.

Για μία ακόμη φορά ο αθλητισμός της περιοχής μοίρασε χαρά, χαμόγελα και ένα αίσθημα ανάτασης που τόσο πολύ το χουμε ανάγκη! Αλλάζουν οι νίκες στον αθλητισμό την πορεία ενός τόπου; Οχι βέβαια, αλλά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία των κατοίκων και δίνουν πολλούς συμβολισμούς!

Άπειρες φορές έχουμε αναδείξει από τη στήλη πόσο σημαντικό είναι το αθλητικό αποτύπωμα της Καρδίτσας. Αντιστέκεται σε καιρούς πολύ δύσκολους. Πέρα από το γεγονός ότι προσφέρει επιλογές ψυχαγωγίας στον κόσμο, δίνει και μηνύματα ότι τούτη η περιοχή δεν έχει “πεθάνει” αλλά είναι όρθια χάρη στους ανθρώπους της!

Πάμπολοι συμπολίτες προχθές βρέθηκαν στο Στάδιο και στο κλειστό για τα ματς της Αναγέννησης και του ΑΣΚ και το καταευχαριστήθηκαν. Μεταξύ αυτών πολλά παιδιά που απέκτησαν παραστάσεις οι οποίες θα τους ακολουθούν όταν μεγαλώσουν και θα τους ενισχύσουν την αγάπη τους για τον τόπο!

Αν απουσίαζαν από το αθλητικό προσκήνιο οι δύο αυτές ομάδες όλη η πιτσιρικάδα θα “ξεπονούσε” αθλητικά μέσα από την τηλεόραση βλέποντας μόνο τους “μεγάλους” από την τηλεόραση. Τώρα έχουν να περηφανεύονται ότι η Καρδίτσα είναι παρούσα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και μάλιστα σε πρώτο επίπεδο! Δεν είναι “σβησμένη” από το χάρτη!

Μπορούν να χαρούν από κοντά τις προσπάθειες των συλλόγων και να βιώσουν αυτά τα μοναδικά συναισθήματα που δίνει ο αθλητισμός. Δεν μιλάω μόνο για τις νίκες που σίγουρα τις υποδεχόμαστε ευχάριστα, αλλά για όλη την διαδικασία…

Από την προσμονή και την προσέλευση στο γήπεδο μέχρι την κοινωνικοποίηση, την διασκέδαση, το μοίρασμα, τις συγκινήσεις. Χαρούμενα πρόσωπα είδαμε πολλά προχθες τόσο στο Στάδιο, όσο και στο κλειστό! Υπέροχη ατμόσφαιρα, όμορφες στιγμές που τις αξίζει και τις δικαιούται τούτη η πόλη. Ο,τι ακριβώς συμβαίνει πάντα σε μια καλή γιορτή!

Κι όπως λέω σ’ εναν καλό φίλο (για άλλα ζητήματα), αυτή την κατάκτηση των συμπολιτών που έφεραν τις ομάδες μας σ’ αυτό το επίπεδο ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα, θα πρέπει να τη διαφυλάξουμε διότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε πολλά επίπεδα. Το σημαντικότερο είναι ότι μας κρατάει ζωντανούς και μας φτιάχνει τη διάθεση.

——————————-

«Τι νόημα έχει η ευτυχία όταν δεν υπάρχει η χαρά»

Ζυλ Ρεναρ – Γάλλος συγγραφέας