ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Για την αθλητική τηλεοπτική πραγματικότητα της χώρας στην κεντρική σκηνή, τα γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα από τη στήλη! Προχθές το βράδυ με όσα έγιναν στο ντέρμπι των “αιωνίων” στη Λεωφόρο, απλώς επιβεβαιώθηκαν με τρόπο εκκωφαντικό!

Θλιβερές μαριονέτες, και ξεκούρδιστα “τσουκ μποξ” που “τραγουδάνε” φάλτσα ό,τι τους παραγγέλνουν! Λες και απευθύνονται σε χαχόλους που δεν καταλαβαίνουν τι βλέπουν. Σε τόση υπόληψη έχουν το τηλεοπτικό κοινό που τους παρακολουθεί!

Άνθρωποι που πορεύτηκαν δεκαετίες ολόκληρες στη δημοσιογραφία έχουν καταντήσει “παπαγάλοι” της συμφοράς! Την Κυριακή το βράδυ ξεπέρασαν κάθε όριο! Μιλάμε για καραγκιοζιλίκι άνευ προηγουμένου! Απο τη μία ο Κάκος με εκείνον τον ασυμβίβαστο διευθυντή του SDNA στο ΟPEN, από την άλλη αυτοί οι απίθανοι στο MEGA!!!

Κάρπετ Χελάκης, και Σπάθας με… παπιγιόν! Και ο δυστυχος Μένιος εκεί να μιλάει χωρίς να λέει τίποτα!!!

Κοντά στα μεσάνυχτα προσπαθούσαν να μας πείσουν για τα… δίκαια των ιδιοκτητών τους!  Ουδέποτε στο παρελθόν έφθασε σε τόσο ευτελή επίπεδα η αθλητική δημοσιογραφία. Ούτε ένα ψήγμα αξιοπρέπειας! Αρκεί να παραμείνουμε στο γυαλί κι ας είναι και σε ρόλο… Χατζατζάρη!

Από τη μία πλευρά το πέναλτι ήταν καραμπινάτο από την άλλη φάντασμα! Ανάλογως τι θα… σφυρίξουν τα αφεντικά! Και η ερώτηση έρχεται πάλι απο όλους εμάς από την “απ’ έξω”, που δεν έχουμε σχέση με τα συμφέροντα των κυρίων που αλληλοσφάζονται μέσω των παπαγάλων τους: Γιατί να μας πάρει εμάς ο πόνος;

Γιατί να βάλουμε στεναχώρια αν ήταν… μπενάλντι (που λεγε κι ο «Τίγρης» σε μια επική τηλεοπτική του παρέμβαση) ή δεν ήταν; Γιατί να κλάψουμε ή να χαρούμε με την εν λόγω εξέλιξη στο ντέρμπι, όταν οι ομάδες μας στην επαρχία έχουν καταντήσει σάκκος του μποξ ή δορυφόροι από τους εν λόγω αντιμαχόμενους;

Για τα φίλαθλα αισθήματά μας; Οκέι, να το καταλάβω, αυτά τα κουβαλάμε από μικρά παιδιά όπου έχουμε διαλέξει από συγκυρία κάποια “μεγάλη” ομάδα! Ετσι το μάθαμε το ποδόσφαιρο και δεν αλλάζει εύκολα η νοοτροπία.

Από που κι ως που, όμως, να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας γιατί πότε αδικείται ο ένας και πότε ο άλλος στη μεταξύ τους κόντρα για την εξουσία; Από που κι ως που τα συμφέροντα του Μαρινάκη, του Αλαφούζου, του Σαββίδη, του Μελισσανίδη και των “υποτελών” τους, είναι και δικά μας, ιδιαίτερα εδώ στην περιφέρεια που μας έχουν καταποντήσει;

Δεν έχει να βάλει ξύλα στη σόμπα ο άλλος και είναι έτοιμος να πάρει “κεφάλια” γιατί αδικήθηκε ο… προεδρός του! Οχι, να μας λείπει! Το έργο αυτό που παίζεται επί μονίμου βάσεως στο σινεμά δεν θα το παρακολουθήσουμε…

Την ενέργεια που μας έχει απομείνει προτιμούμε να τη δώσουμε στον τόπο μας κι όχι να την ξοδέψουμε γι’ αυτούς. Εχουμε αλλωστε και… ενεργειακή κρίση!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Mε ρώτησαν πολλοί φίλοι σχετικά με την επίμαχη φάση και δεν θ’ αποφύγω την απάντηση με τη μέθοδο “στρίβειν δια του αρραβώνος”. Ήταν, λοιπόν, ή δεν ήταν… “μπενάλντι” το μαρκάρισμα του Αβιλά στον Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις του αγώνα;

Το παλιό και το σύγχρονο
Στο παλιό ποδόσφαιρο, που το μάθαμε εμείς οι μεγαλύτεροι, τέτοια φάση δεν θα σφυρίζονταν πέναλτι. Η “εσχάτη των ποινών’, δεν θα δίνονταν εύκολα. Στο σημερινό σύγχρονο ποδόσφαιρο με τα κομπιούτερς, τις γραμμές, τα βελάκια και τα VAR, σφυρίζεται η όποια επαφή στην περιοχή, όπως και συνέβη!

Η έκρηξη
Η όλη ιστορία, τώρα, με την έκρηξη του Μαρινάκη πάντως και όλο αυτό που ακολούθησε και θ’ ακολουθήσει, δεν έχει να κάνει μόνο με τη συγκεκριμένη φάση! Εδώ το παιχνίδι είναι πολύ πιο χοντρό και η αντιπαράθεση έχει άλλες αιτίες, πολύ πιο βαθύτερες.

—————————

«Κάπου – κάπου να λες την αλήθεια για να σε πιστεύουν όταν λες ψέματα»

Ζυλ Ρενάρ – Γάλλος συγγραφέας