Συντονίζουν τη δράση τους οι φορείς του δήμου Καρδίτσας που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου όλοι να βρίσκονται στη θέση τους σε περίπτωση ανάγκης τον επερχόμενο χειμώνα.

Η περίπτωση του “Ιανού” έκανε όλους σοφότερους και με βάση αυτή την εμπειρία πλέον το συντονιστικό όργανο σχεδιάζει τις κινήσεις του σε περιπτώση έντονων καιρικών φαινομένων. Το συντονιστικό όργανο συνεδρίασε χθες στο δημαρχείο της Καρδίτσας υπό τη προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Σωτ. Αντωνίου ο οποίος ζήτησε τη συνεργασία όλων ώστε κάθε επιχείρηση να είναι αποτελεσματική.

Μεταξύ άλλων έγινε συζήτηση για ανάγκη δημιουργίας ενός συντονιστικού κέντρου το οποίο θα λειτουργεί με ασυρμάτους και γεννήτριες ώστε να μην διακόπτεται η επικοινωνία των εμπλεκόμενων φορέων σε περίπτωση διακοπής ρεύματος όπως έγινε στον “Ιανό”.

Το θέμα αυτό έθεσε ο Διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας κ. Κ. Τσιώλης με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να συμφωνούν. Σε αυτό το κέντρο θα κατευθύνεται ένας εκπρόσωπος από κάθε φορέα ώστε από κοινού να συντονίζουν την επιχείρηση ανάλογα με την ανάγκη που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ενα άλλο σημαντικό ζήτημα έθεσε ο κ. Αντωνίου στον εκπρόσωπο του ΚΕΣΝ κ. Γαλάνη. Πρόκειται για το θέμα της μεταφοράς των Ρομά σε περίπτωση που ο οικισμός στη Μαύρικα κριθεί ότι πρεπει να εκκενωθεί. Ο κ. Αντωνίου ζήτησε να παραχωρηθεί στο δήμο ένα από τα τολ που υπάρχουν στο παλιό στρατόπεδο το οποίο μπορεί να εξοπλιστεί κατάλληλα ώστε σε περίπτωση ανάγκης να μεταφερθούν εκεί οι ρομά που διαμένουν στον οικισμό Μαύρικα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την Π.Ε. Καρδίτσας ο κ. Π. Κωνσταντάκος, από τη Διεύθυνση Δασών κ. Χρυσή Παπαβάιου, από το ΚΕΣΝ ο κ. Απ. Γαλάνης, η διοικητής του ΑΤ Καρδίτσας κ. Ιωάννα Στάθη, ο Διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας κ. Κ. Τσιώλης, από τη Δημοτική Αστυνομία ο κ. Ιωσήφ Ιωσηφίδης, από τον ΕΟΣΚ ο κ. Αντ. Παπαδάκος και από το ΣΕΟ η κ. Μαρ. Βασδέκη.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»