Καρδίτσα: «Όχι» στο κλείσιμο του υποκαταστήματος στην οδό Πλαστήρα λένε οι εργαζόμενοι της τράπεζας Πειραιώς

Προχωρούν σε δυναμική απεργιακή κινητοποίηση

Σε δυναμική απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς στο Ν. Καρδίτσας απατώντας στους σχεδιασμούς της κεντρικής διοίκησης που ετοιμάζεται στις 9 Δεκεμβρίου να βάλει λουκέτο στο υποκατάστημα της οδού Πλαστήρα.

Όπως έχει αναφέρει και σε σχετικό ρεπορτάζ (εδώ) πριν από λίγες ημέρες ο Νέος Αγών, μετά το «λουκέτο» στο υποκατάστημα της Πλαστήρα, η Πειραιώς θα μείνει με μόνο ένα κεντρικό κατάστημα στην Καρδίτσα, εκείνο που… κληρονόμησε από την πρώην Αγροτική Τράπεζα στην οδό Μπλατσούκα.
Αυτό θα κληθεί να εξυπηρετήσει το σύνολο του κοινού της Καρδίτσας, καθώς και άλλων τριών Δήμων: Μουζακίου (το καλοκαίρι του 2021 έκλεισε και εκεί το κατάστημα), Λ. Πλαστήρα και Αργιθέας.
Η διοίκηση προωθεί την περαιτέρω συρρίκνωση του τραπεζικού δικτύου στη χώρα, γι’ αυτό και όμοιες κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα και σε άλλες πόλεις.

Από το πρωί εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της οδού Μπλατσούκα. Οι εργαζόμενοι του καταστήματος που κλείνει εξέφρασαν την έκδηλη αγωνία τους για το μέλλον των ιδίων και των οικογενειών τους.

Σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα» ο Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) κ. Ισίδωρος Γοίλιας ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι δίνουν το δικό τους αγώνα για ανοιχτά καταστήματα στην υπηρεσία των τοπικών κοινωνιών, για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών, των αγροτών και της τοπικής επιχειρηματικότητας. «Διεκδικούμε την προστασία των θέσεων εργασίας, από τις αποφάσεις μιας διοίκησης που παραμονές Χριστουγέννων οδηγεί για ακόμη μια φορά εργαζόμενους στο δρόμο» είπε χαρακτηριστικά.

Στην κινητοποίηση παρέστη και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας.