Λαϊκή συγκέντρωση σήμερα στο μπλόκο της Καρδίτσας

Καλούμε στη συγκέντρωση όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας, τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, της σπουδάζουσας νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων. Η λαϊκή συμπαράσταση μάς οπλίζει με κουράγιο, αντοχή και αισιοδοξία, δίνει δύναμη κι αποτελεσματικότητα στον αγώνα μας.

Καλούμε, επίσης, τους εκπροσώπους των δημοτικών αρχών του νομού και της περιφερειακής διοίκησης, καθώς και τους βουλευτές της περιοχής μας να παραβρεθούν στη συγκέντρωση και να δηλώσουν – ιδιαίτερα οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος – την στήριξή τους στα δίκαια αιτήματά μας, όπως αυτά αναφέρονται στο πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε καταθέσει, πιέζοντας κι αυτοί μαζί μας την κυβέρνηση να τα ικανοποιήσει.

Βγήκαμε με τα τρακτέρ στους δρόμους επειδή δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα κι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης.

Οι τεράστιες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων μας, τις περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, τις καταστροφές στην παραγωγή που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ έχουν καταποντίσει το εισόδημά μας. Ταυτόχρονα, η μεγάλη ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, στα καύσιμα, στα νοίκια των παιδιών μας που σπουδάζουν, οι διογκωμένοι λογαριασμοί για το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, τη θέρμανση, τα άλλα έξοδα της λαϊκής οικογένειας έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος ζωής.

Οι αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα ζούμε στη φτώχεια για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι εμποροβιομήχανοι, που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας και κερδοσκοπούν σε βάρος του πενιχρού εισοδήματός μας.

Διεκδικούμε:

— Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους. Ειδικά για το βαμβάκι, να υπάρξει αναπλήρωση στο ύψος του 1 ευρώ το κιλό για όλους τους παραγωγούς, που αντιστοιχεί στην αύξηση του κόστους παραγωγής και στην κατρακύλα της τιμής του προϊόντος. Αντίστοιχα με την νέα ΚΑΠ που χάνονται πολλά χρήματα.

— Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια, ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής σε ΤΟΕΒ και δήμους.

— Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

— Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για έγκαιρες εκτιμήσεις – αποζημιώσεις.

— Να κατασκευαστούν τα αναγκαία έργα υποδομής, αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.α.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 12:30 ΜΜ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ