Να δοθεί στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα ζητούν οι κάτοικοι του Αμπελικού του Δήμου Καρδίτσας

Σε «ομηρία» στο σκέλος των μετακινήσεων τους βρίσκονται από τον «Ιανό» οι κάτοικοι της κοινότητας του Αμπελικού στη Δ.Ε. Ιτάμου του Δήμου Καρδίτσας.

Παρότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας γέφυρας (στη θέση της παλιάς που καταστράφηκε από τον «Ιανό») στην περιοχή από την ΤΕΡΝΑ που υλοποίησε την μεγάλη εργολαβία του Υπουργείου Υποδομών στο Ν. Καρδίτσας, δεν έχει δοθεί ακόμη προς χρήση καθώς εκκρεμεί η απαλλοτρίωση ιδιωτικού αγρού.

Έτσι από το 2020 οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να μετακινούνται μέσω Καλλιθήρου, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους αφού στη συγκεκριμένη επαρχιακή οδό κινούνται βαρέα οχήματα από παρακείμενο λατομείο. Μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της κοινότητας Ηλίας Παπουλάκος επισήμανε ότι η γέφυρα είναι έτοιμη και εκκρεμεί η απαλλοτρίωση ενός ιδιωτικού αγροτεμαχίου.

«Οι κάτοικοι του Αμπελικού εξυπηρετούνται εδώ και τέσσερα χρόνια από το δρόμο μέσω Σέκλιζας, στον οποίο κινούνται τα φορτηγά από το λατομείο. Ο δρόμος είναι επικίνδυνος, ενώ σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα καταστήματα της περιοχής καθώς ο κόσμος αποφεύγει να έρθει εξαιτίας του δρόμου» σημειώνει και καλεί τους αρμόδιους να δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα με σχετική σήμανση ώστε τα οχήματα να διέρχονται με προσοχή.