ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Εδώ και πολύ καιρό ο υπογράφων έχει εγκαταλείψει την παρακολούθηση “ενημερωτικών” εκπομπών (ειδήσεις, συζητήσεις κλπ) από την κεντρική (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) τηλεοπτική “δημοσιογραφική” πραγματικότητα της Ελλάδος! Είναι μια επιλογή που έγινε εξ ανάγκης για την διατήρηση της ψυχικής ισορροπίας και κατ’ επέκταση της υγείας!

Το ίδιο έχουν πράξει, προφανώς, χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Ο τομέας “ενημέρωση” και τηλεοπτική δημοσιογραφία στην Ελληνική τηλεόραση, έχει προ πολλού περάσει σε ένα άλλο level Όχι πως στο παρελθόν ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά πλέον διανύουμε τον… “χρυσό αιώνα του Περικλέους”…

Τους λόγους, νομίζω, τους γνωρίζουν όλοι, ακόμη κι εκείνοι που εξακολουθούν να παρακολουθούν, είτε γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή, είτε γιατί πέρασαν στο στάδιο του… μαζοχισμού! Τα έχουμε εξηγήσει με πάμπολλες αφορμές στο παρελθόν, να μην λέμε τα ίδια!

Μιλάμε πλέον για κατάντημα. Λόγω της παρακολούθησης των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως, αναγκαστικά πέσαμε τις τελευταίες ώρες πάνω στα… “ενημερωτικά” έκτακτα δελτία καθώς διακόπτονταν η ροή του προγράμματος από τα τρομερά που συμβαίνουν με τις πυρκαγιές στην πρωτεύουσα και όχι μόνο!

«Με το χαμόγελο στα χείλη οι αστυνομικοί ρίχνουν κουβάδες με νερό για να σωθεί το σπίτι» κραύγαζε ένας αεικίνητος ρεπόρτερ που ήταν απεσταλμένος στον τόπο της καταστροφής και… κατέγραφε την προσπάθεια κατάσβεσης από κάποιους ταλαίπωρους που πάλευαν για να σώσουν ο,τι σώζεται με το λάστιχο και με γυμνά χέρια!!!

Με το χαμόγελο στα χείλη κατά τον… τιτάνα του ρεπορτάζ! Μέσα στην καλή χαρά! Οπως ακριβώς το τραγουδούσε η Σοφία Βέμπο για τους φαντάρους μας στο αλβανικό μέτωπο του ‘40! Πως γλίτωσε τον κουβά στο κεφάλι από τους αυτούς που ξεπατώθηκαν ολονυχτίς με κίνδυνο της ζωής τους για να σβήσουν καμια φλόγα, είναι απορίας άξιον!

Άλλαζες κανάλι με σηκωμένα τα μαλλιά και έπεφτες σε άλλους ακόμη πιο… προχωρημένους! Ο ανταγωνισμός για το ποιος θα πει τη μεγαλύτερη μ@λ@κία σε ζωντανή σύνδεση, ασύλληπτος! Από τελικό Ghampions League και πάνω το επίπεδο!

Ασορτί με τους απεσταλμένους στα πύρινα μέτωπα και τα σχόλια των καλοντυμένων ανκρομεν και ανκοργούμαν στα κλιματιζόμενα στούντιο! Και όλοι μαζί με μια… διακαναλική φωνή ισοπέδωσαν εξαπολύοντας μύδρους κριτικής για τους κύριους υπεύθυνους και γι’ αυτή τη βιβλική καταστροφή. Ποιοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι; Ο άθλιος “Στρατηγός Ανεμος” (που λεγε παλιά και ο alexis), η άτιμη η “Φωτιά” που ανάβει όπου να ναι και φυσικά εκείνη η αδίστακτη… “Κλιματική Αλλαγή”!

Πιθανότατα εντός των ημερών, να επέμβει εναντίον τους αυτεπαγγέλτως και ο εισαγγελέας. Να οδηγηθούν στο εδώλιο και να καταδικαστούν σε ισόβια δεσμά όπως ο “Ιανός”!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

H φωτογραφία δεν είναι από τον… Γολγοθά την εποχή που σταύρωναν τους Χριστιανούς οι Ρωμαίοι. Είναι από την Κύμη Ευβοίας, γεμάτη ανεμογεννήτριες! Τα σύγχρονα… δάση μας!!! “Πράσινα” όπως οι φλόγες που τυλίγουν όλη την Ελλάδα διαχρονικά!

Το σύμπαν!
Την ίδια στιγμή που τα δισεκατομμύρια από το περιβόητο “Ταμείο Ανάκαμψης” (δηλαδή τη φορολογία μας), πέφτουν βροχή και κατευθύνονται σε συγκεκριμένες (λίγες) τσέπες εργολάβων για να ξεκοιλιάσουν νησιά, δάση και βουνά όλης της χώρας με φαραωνικά αιολικά, υδροηλεκτρικά και τσιμέντο, καίγεται το σύμπαν!

Με τους κουβάδες!
Και οι πυροσβέστες με τους αστυνομικούς και τους εθελοντές προσπαθούν να σβήσουν με… τα λάστιχα και τους κουβάδες (κατά πως λένε και οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ) τις πυρκαγιές! Ούτε καν με τις… αύρες νερού που αγόρασαν για την αστυνομία. Αυτές είναι μόνο για τους κακούς διαδηλωτές!!

Παρθενογέννητους!
Και μιλάμε για μια διαχρονική κατάσταση κι όχι για τωρινό φαινόμενο ετσι! Οχι τίποτα, αλλά ακούμε και κάποιους “παρθενογέννητους” που μόλις πριν λίγα χρόνια ήταν στην κυβέρνηση να σκίζουν τα ιμάτιά τους! Ναι, γι’ αυτούς που διαχειρίστηκαν και κάτι φωτιές στο “Μάτι”!

Η αποθέωση των… “Ντάφι”

Δεν υπάρχει, λοιπόν, κυβέρνηση που να πέρασε από τον τόπο, όπως κι αν ιδεολογικά αυτοπροσδιορίζονταν, που να μην έχει “διαπρέψει” στο ζήτημα της καταστροφής της χώρας από πυρκαγιές. Οποτε, αυτές οι αντιπολιτευτικές “κορώνες” που ακούγονται και για τη σημερινή κατάσταση, είναι οι ίδιες (αντιστρόφως ανάλογα) που ακούγονταν όταν κυβέρνηση ήταν η αντιπολίτευση πριν από λίγο καιρό.

Ουδείς δικαιούται από το πολιτικό προσωπικό που πέρασε από τη χώρα και ανήκε σε κυβερνητικούς σχηματισμούς, δια να ομιλεί!  Εχουν βάλει όλοι, μα όλοι το χεράκι τους γι’ αυτές τις φριχτά επαναλαμβανόμενες εικόνες καταστροφής. Οι κυβερνήσεις όμως από κάπου προκύπτουν, έστω κι αν το εκλογικό σύστημα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Κάποιοι τις ψηφίζουν, κάποιοι βαράνε παλαμάκια, κάποιοι σφυρίζουν κλέφτικα όταν άλλοι διεκδικούν τα αυτονόητα, κάποιοι αντί να τρέχουν να διαμαρτύρονται για όσα συμβαίνουν εις βάρος τους, σπεύδουν στα αεροδρόμια ν’ αποθεώσουν τον… Ντάφι του Σαρβάιβορ και να καταγγείλουν τον Μπιλ Γκειτς για τα… τζιπ στα εμβόλια! Και μετά τσουπ εμφανίζονται ο “στρατηγός άνεμος” ζευγάρι με την “Κλιματική Αλλαγή”!