Την εκ νέου υποψηφιότητά του για το Δήμο Παλαμά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του φθινοπώρου, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Ανασυγκρότησης Δήμου Παλαμά» κ. Γιώργος Σακελλαρίου.

Η ανακοίνωση έγινε στην χθεσινή εκδήλωση απολογισμού των πεπραγμένων των δύο θητειών της Δημοτικής Αρχής που πραγματοποιήθηκε στο καφενείο «Τιτάνιο». Ο κ. Σακελλαρίου υπογράμμισε ότι από το 2014 που η Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα ηνία του Δήμου, λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας, ισονομίας, σταθερότητας και ανάπτυξης, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά.

Στάθηκε στην οικονομική διαχείριση του Δήμου, τονίζοντας ότι ο πρώτος προϋπολογισμός του 2015 στο Δήμο ήταν ύψους 11 εκατομμύρια και τώρα έχει φθάσει στα 21 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν διπλασιάστηκε. Πρόσθεσε ότι ο ισολογισμός για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι θετικός. Ο Δήμαρχος Παλαμά παρουσίασε έργα ύψους 50 εκ. ευρώ τα οποία πραγματοποιήθηκαν, υλοποιούνται και έχουν δρομολογηθεί.

Σε ότι αφορά το μέλλον, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προωθούμενη αλλαγή όλων των φωτιστικών του Δήμου με led μέσω της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης. Όπως είπε υπάρχει μειοδότης για το έργο.

Παράλληλα έχει υλοποιηθεί η ίδρυση της ενεργειακής κοινότητας και αρχίζουν οι διαδικασίες για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 15 MW που θα λύσει όλες τις ανάγκες στο ηλεκτρικό ρεύμα, στην άρδευση, την ύδρευση και τα δημοτικά κτίρια, ενώ θα καλυφθούν οι ανάγκες 150 ευάλωτων νοικοκυριών. Υπογράμμισε ότι οι ενέργειες αυτές έρχονται σε μια κρίσιμη περίοδο, που το ενεργειακό έχει αναδειχθεί σε μεγάλο «αγκάθι» για την αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Σακελλαρίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει την Τρίτη στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο, στον οποίο θα παρουσιάσει το σχέδιο ανάπτυξης του φυτωρίου. Ο Δήμος περιμένει το «πράσινο φως» από το Υπουργείο, ώστε να μπορέσει να «τρέξει» στη συνέχεια τις διαδικασίες.